Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Moment de răscruce! Primul vaccin experimental anti COVID-19 a fost făcut unui voluntar!

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Oamenii de știință de la Institutul de Cercetare Kaiser Permanente Washington din Seattle au dezvoltat, în timp record, un potențial vaccin anti COVID-19 și, în cursul zilei de luni, au injectat prima persoană.

Pima participantă a studiului, Jennifer Haller, manager operațional la o companie tehnologică mică, a fost vaccinată într-o sală de examinare. Apoi au urmat alți trei oameni din o serie de 45 în total. Voluntarii vor primi 2 doze de vaccin, la o lună de distanță.

„Cu toții ne simțim atât de neputincioși. Aceasta este o oportunitate uimitoare pentru mine de a face ceva ", a spus Haller, 43 de ani, primul voluntary din Seattle. Femeia este mama a doi adolescenți care „cred că este fain” că ea participă la studiu.

După injecție, a părăsit sala de examen cu un zâmbet mare: „Mă simt grozav.”

Citește și Cum a reușit Taiwan, țară vecină cu China, să aibă o rată a mortalității din cauza COVID-19 atât de scăzută

Chiar dacă cercetările merg bine, un vaccin nu ar fi disponibil pentru utilizare pe scară largă timp de 12 până la 18 luni, a spus dr. Anthony Fauci de la Institutul Național de Sănătate din SUA.

Totuși, găsirea unui vaccin „este o prioritate urgentă a sănătății publice”, a spus Fauci luni într-o declarație. Noul studiu, „lansat cu viteză record, este un prim pas important spre atingerea acestui obiectiv.”

Citește și COVID-19: cum trebuie să mergem la medic, dacă este neapărat necesar! Reguli de bună purtare

Prin injectarea acestui vaccin experimental, denumit mRNA-1273, dezvoltat de compania de biotehnologie Moderna Inc., din NIH Massachusetts, nu există nicio șansă ca participanții să se poată infecta deoarece nu conține coronavirusul în sine.
Nu este singurul vaccin experimental. Zeci de grupuri de cercetare din întreaga lume lucrează zi-noapte pentru a crea un vaccin împotriva COVID-19. Un alt vaccin, realizat de Inovio Pharmaceuticals, va demara propriul studiu de siguranță - în SUA, China și Coreea de Sud - luna viitoare.

Urmărește harta interactivă a îmbolnăvirilor cu coronavirus aici.

Surse foto: Youtube, Instagram

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (9)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta