Nu cumpăra niciodată aceste pastile! Consecințele sunt extrem de periculoase

Nu cumpăra niciodată aceste pastile! Consecințele sunt extrem de periculoase

Lorena Teacă

De multe ori, oamenii iau pastile fără recomandarea medicului, la cea mai mică durere. În același mod, fără a ține cont de anumite reguli stricte cu privire la medicamentație, unele persoane au comandat de pe internet pastile de protecție solară, în ciuda faptului că acestea nu prezintă niciun fel de garanție.

Autoritățile australiene avertizează că aceste pastile fabricate în America, vândute pe unele site-uri cu vitamine, reprezintă o încercare eșuată de protecție împotriva razelor ultraviolete. Trebuie reținut faptul că nu există niciun fel de protecție solară care să poată fi administrată pe cale orală.

Tablete cu pastile

Purtătorul de cuvânt al Administrației de Produse Terapeutice din Australia a declarat: „Toate medicamentele furnizate în Australia, inclusiv medicamentele complementare precum cele indicate pentru protejarea pielii, sunt monitorizate riguros, pentru siguranță”.

Mai mult decât atât, acesta a adăugat: „Pastilele de protecție solară conțin foarte puține ingrediente active sau diferite de cele enumerate și nu furnizează beneficiile prezentate. În schimb, ele induc în eroare consumatorii și le pun în pericol sănătatea”.

Fată cu fața spre o insulă

Pentru a se stopa comercializarea acestui tip de medicamente, Administrația de Produse Terapeutice din Australia a trimis o scrisoare în această privință, pentru a feri consumatorii de efectele negative ale acestor produse.

Se pare că multe dintre aceste produse pretind că au în alcătuire antioxidanți și extracte naturale de plante, care luptă împotriva daunelor provocate de razele ultraviolete. Din cauza faptului că acestea sunt comercializate ca suplimente nutritive, nu ca medicamente, companiile vând în mod legal aceste produse.

În concluzie, oamenii se îmbolnăvesc din cauza unui sentiment fals de siguranță, deoarece aceștia consideră că suplimentul acoperă toate nevoile de sănătate, însă acest lucru este departe de adevăr.

Surse foto: iStock, Unsplash

Articolul urmator
Câți dinți are un om și de ce sunt importanți
Câți dinți are un om și de ce sunt importanți
Cine îți va cumpăra cadou de Secret Santa?
Incepe quiz
Cine îți va cumpăra cadou de Secret Santa?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (16)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.