Grapefruit, fructul care te poate ucide. Ce trebuie să știi

Grapefruit, fructul care te poate ucide. Ce trebuie să știi

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Obișnuiești să consume grapefruit? Ei bine, află că există câteva medicamente absoltu banale pe care acesta le poate transforma în adevărate pericole pentru sănătate. Află din rândurile de mai jos dacă trebuie să renunți la consumul de grapefruit.

Femeie care refuza grapefruit

O dietă pe bază de grapefruit te poate ajuta, fără mare efort, să pierzi câteva kilograme bune. Cu toate acestea, consumă-l cu prudență: ar putea fi periculos pentru sănătatea ta! Consumul de grapefruit poate provoca reacții adverse grave și chiar îți pot provoca moartea, dacă îl amesteci cu oricare dintre cele 43 de medicamente menționate, potrivit unui studiu publicat în revista Canadian Medical Association Journal.

Multe medicamente considerate periculoase sunt absolut necesare pentru tratarea unor afecțiuni medicale importante și destul de des întâlnite, potrivit studiului. Pentru femei, aceste medicamente ar putea include pilule contraceptive, unele medicamente anti-anxietate și somnifere, potrivit lui Joe Graedon, farmacolog.

Cine se află în spatele acestei probleme? Furanocumarinele. Aceste substanţe chimice naturale existente în grapefruit eliberează o enzimă în stomac care descompune medicamente, ceea ce poate determina creșterea cantității de medicament din sângele dumneavoastră, spune Graedon.

“Deoarece medicamentul nu este metabolizat asa cum ar fi in mod normal, vei ajunge la un risc mai mare de intoxicare cu ingredientele lui. De exemplu, dacă vi se prescrie o doză specifică de pilule de tensiune arterială, doza singură este menită să vă mențină tensiunea arterială sub control. Dar daca o luati împreună cu suc de grapefruit sau grapefruit, s-ar putea sa obtineti echivalentul a trei, patru sau chiar 10 pastile “, spune el.

Și nu este prima dată când grapefruitul a fost analizat ca fiind un pericol pentru sănătate. Cu mai mult de 20 de ani în urmă, aceeași echipă de cercetători care a scris acest studiu curent a descoperit interacțiunea periculoasă dintre grapefruit și medicamente. Diferența este că de atunci până acum numărul de medicamente pe care nu trebuie să le luăm cu grapefruit a crescut de la 17 la 43 - și acesta este doar în ultimii patru ani.

Pentru a afla dacă trebuie să păstrezi grapefruitul în alimentația ta, tot ce trebuie să faceți este să întrebi medicul sau farmacistul dacă medicamentele pe care le iei interacționează negativ cu grapefruitul, concluzionează Graedon.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Și tu o faci, recunoaște! 5 motive pentru care trebuie să nu mai judecăm oamenii după prima impresie
Și tu o faci, recunoaște! 5 motive pentru care trebuie să nu mai judecăm oamenii după prima impresie
Ce te poate omori?
Incepe quiz
Ce te poate omori?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (21)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.