Povești de succes ale pacienților metabolici

Luni, 24.10.2016
de Diva Hair

Obezitatea nu este o alegere, însă lupta împotriva ei este. Acest lucru l-au înțeles și cei peste 7 000 de pacienți metabolici care au ales să facă un pas important pentru sănătatea lor și să apeleze la chirurgia bariatrică pentru a scăpa de povara kilogramelor în plus.

Gurile rele ar spune că alegerea metodei chirurgicale este cea mai simplă și cea mai rapidă variantă, în loc de a alege slăbirea prin diete și sport. Însă ce nu știu ele este că o persoană obeză nu își dorește scăderea în greutate la fel de mult cum își dorește să se trateze de bolile asociate obezității. Iar în ultimii ani s-a demonstrat cum chirurgia bariatrică ajută la ameliorarea, până la remisie, a bolilor asociate obezității: diabet zaharat de tip 2, dislipidemii, hipertensiune arterială etc.

Luând în considerare acest aspect, iată poveștile de succes a doi dintre pacienții operați la Ponderas, cel mai mare Centru de Excelență în chirurgie bariatrică și metabolică din Sud-Estul Europei.

 

Marian Teodorescu, 48 de ani

Marian suferea de diabet de aproape 8 ani cand s-a decis sa meargă la un control în singurul Centrul de Excelență în chirurgia bariatrică din România. Cum a intrat în cabinetul domnului doctor Copăescu, acesta l-a întrebat dacă suferă de diabet. După ce a mărturisit ca este și insulino-dependent, medicul i-a explicat de ce trebuie să se opereze imediat. Nu a stat prea mult pe gânduri și, după ce au trecut sărbătorile de iarnă, a fost pe masa de operație.

Se întâmpla pe 6 februarie, într-o zi de joi, iar sâmbătă eram deja la volan, conduceam și îmi făceam treaba. Dar ceea ce a contat cel mai mult a fost că în două săptămâni, de la o glicemie de 180-200, cât aveam în mod constant cu tratament, ajunsesem să am 80-85, fără insulină. Pentru mine a fost un miracol. La ultimele analize, medicul a spus: DIABET COMPLET REMIS! Ce îți poți dori mai mult decât să scapi de o boală cronică?!”, a subliniat el.  

Ceea ce a urmat l-a încântat și mai mult. A slăbit aproape 60 de kilograme, are un alt tonus și se simte mult mai bine în  pielea lui. „Lumea nu mă mai recunoaște și așa imi dau seama că schimbarea este foarte mare. Plecasem de la 6 XL, iar acum port XL. Sunt foarte mulțumit de evoluție, având în vedere că am 48 de ani, nu am fost slab niciodată, iar acum mă bucur de o viață normală, fără grija diabetului”, a mărturisit Marian.

Alina Dincă, 27 de ani

„Am slăbit în prima lună 18 kg. Mi-a părut ca și cum mi-a luat cineva o geantă din spate.

Apoi, am stagnat puțin. Nu mult, dar destul cât să mă gândesc dacă nu cumva asta e tot. Mai aveam de dat jos vreo 30 de kg. Zic: „Nu, nu se poate să fi dat banii degeaba!” Eh, uite că nu i-am dat degeaba, pentru că am reușit să scap și de acele 30 de kg (mai vreau încă 5, dar e doar un moft. Acum sunt normoponderală).

Iată-mă acum, la mai bine de un an si jumătate de la operație, mănânc aceleași 3 guri de mâncare cu 2 de lichid (sau fără lichid). Nu le mai număr, pentru că simt când nu mai pot și mă opresc. Fără să mai mestec altceva după. A, da! Și nu mănânc mai mult de 5 ori pe zi.

Operația de micșorare a stomacului a fost salvarea mea!”

Alte povești de succes, la fel de impresionante, pot fi urmărite pe bariatrie.ro, cel mai nou portal care adresează toate aceste probleme cauzate de kilogramele în plus și explică soluțiile chirurgicale propuse de bariatrie.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!