Uleiul de cocos este otravă! Mărturia unui cercetător a șocat Internetul

Uleiul de cocos este otravă! Mărturia unui cercetător a șocat Internetul

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

O conferință de 50 de minute având ca subiect atât de lăudatul ulei de cocos, ținută de Karin Michels, director al Institutului de Prevenire și Epidemiologie a Tumorilor de la Universitatea din Freiburg și profesor la Școala TH de sănătate publică Chan din Harvard a devenit virală pe YouTube.

În timpul conferinței, intitulată "Uleiul de cocos și alte erori nutriționale", Michels s-a făcut foarte clară în ceea ce privește recomandările dietetice, insistând pe faptul că uleiul de nucă de cocos nu este sănătos.
Statutul său de superaliment intrase deja în vizor anul trecut, după ce American Heart Association (AHA) și-a actualizat și modificat considerabil recomandările oficiale, spunând oamenilor să evite acizii grași saturați prezenți în uleiul de nucă de cocos.

Ulei de cocos

Poziția lui Michels față de uleiul de cocos a a fost una mai radicală decâtaceea a AHA. Ea nu numai că a recomandat evitarea produsului, ci a spus, tare și răspicat că "uleiul de nucă de cocos este otravă pură" și "este unul dintre cele mai rele alimente pe care le puteți mânca".

Nu există un studiu care să arate beneficii semnificative pentru sănătate consumului de ulei de nucă de cocos. Și, conform lui Michels, uleiul de cocos este mai periculos decât untura, deoarece conține aproape exclusiv acizi grași saturați, care pot bloca arterele coronare. Puteți identifica grăsimile care conțin cantități mari de acizi grași saturați printr-un simplu gest: doar verifică dacă acestea rămân solide la temperatura camerei, așa cum se întâmplă în cazul untului sau unturii.

Pe baza faptului că conțin o mulțime de acizi grași nesaturați, experții recomandă ca alternativă ulei de măsline sau de rapiță. De asemenea, deși acesta nu poate fi utilizat pentru gătit, uleiul de semințe de in este bogat în acizi grași omega-3 și este la fel de bun pentru corp ca uleiul de măsline și cel de rapiță.
Michels nu descrie alte supe-alimente - cum ar fi acai, semințele de chia sau matcha - ca fiind nocive, cel mult le consideră ineficiente. Asta deoarece, în majoritatea cazurilor, substanțele nutritive pentru care sunt lăudate sunt existente și în alte alimente care sunt mai ușor accesibile, cum ar fi morcovii, cireșele și caisele.

Articolul urmator
Quercentina: ce este și ce beneficii are?
Quercentina: ce este și ce beneficii are?
Stii sa faci fata respingerii unui barbat?
Incepe quiz
Stii sa faci fata respingerii unui barbat?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (9)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.