O reţetă uşoară de terci de ovăz
Cuprins
Dacă nu mai ştii ce să consumi la micul dejun, iar cerealele cu lapte au devenit deja o banalitate, avem soluţia ideală pentru tine: terciul de ovăz! Nu numai că este mult mai sănătos decât combinaţia clasică de cereale-lapte, dar are şi mai puţine calorii, aşadar este diet-friendly!
Deşi în România nu este încât atât de cunoscut, acest preparat face furori în afara ţării, aşa că nu ai nicio scuză să nu-l încerci măcar o dată!
Aşadar, astăzi ne-am gândit să-ţi prezentăm o reţetă uşoară de terci de ovăz. Nu durează mai mult de 15 minute, aşa că nu-ţi va fi greu să-l prepari dimineaţa.
Rețetă rapidă de terci de ovăz
Ingrediente:
- 50 g terci de ovăz;
- 350 ml de apă sau lapte, în funcţie de preferinţe, sau ambele, combinate;
- un praf de sare;
- iaurt grecesc;
- miere.
Mod de preparare
Pune la fiert, într-o oală, ovăzul împreună cu apa sau laptele şi un praf de sare, pentru aproximativ 5 minute şi amestecă din când în când, pentru a nu se lipi. De asemenea, se poate prepara la fel de uşor şi cu ajutorul cuptorului cu microunde, tot în 5 minute. Chiar şi aşa, opreşte cuptorul cu microunde la jumătatea timpului, pentru a amesteca puţin.
Adaugă iaurt grecesc şi puţină miere deasupra compoziţiei şi e gata de servire!
Beneficiile consumului de terci de ovăz
Dacă încă ai dubii cu privire la acest preparat, iată 5 motive pentru care ar trebui să-l încerci:
1. Este o sursă importantă de fibre
Aşa cum te aşteptai, terciul de ovăz este o sursă importantă de fibre, prin urmare este uşor de digerat, menţine un nivel optim al zahărului din sânge şi reduce riscul creşterii nivelului colesterolului.
2. Îți asigură doza de energie zilnică
Terciul de ovăz este perfect pentru a-ţi începe ziua, pentru că îţi oferă energia de care ai nevoie pe tot parcursul zilei.
3. Este o sursă bogată de calciu
Terciul de ovăz este o sursă importantă de calciu. Dacă îl prepari cu lapte, cu atât mai bine! Calciul joacă un rol esențial în sănătatea oaselor, dar este la fel de important şi pentru funcţionarea normală a muşchilor.
4. Creşte imunitatea
Pe lângă toate beneficiile menţionate anterior, e bine să ştii că terciul de ovăz este şi o sursă importantă de vitamina A, care ajută la întărirea imunităţii. Astfel, riscul de apariție a bolilor cronice este redus la minimum. De asemenea, vitamina A îmbunătăţeşte vederea şi joacă un rol important în sănătatea pielii.
5. Reduce riscul apariţiei afecțiunilor cardiovasculare
Antioxidanţii din compoziţia terciului de ovăz reprezintă adevărați „prieteni” ai sistemului cardiovascular, prevenind astfel riscul apariției problemelor cardiace.
Încearcă cea mai simplă reţetă de terci de ovăz, un preparat gustos şi sănătos!
Sursa: bbcgoodfood.com