Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Oamenii de știință avertizează - acesta este simptomul ascuns al infectării cu coronavirus!

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Conjunctivita - simptom discret și mai mult decât cu vederea al coronavirusului! Medicii oftalmologi au tras un semnal de alarmă extrem de important: conjunctivita, sau ochiul roz, ar putea fi un simptom al COVID-19, boala pe care o provoacă coronavirusul.

La 31 martie, Academia Americană de Oftalmologie a făcut public faptul că dacă în această perioadă ai simptome de conjunctivită(ochi roz) ar putea semnala faptul că ai coronavirus.
Un studiu, publicat în Journal of Virology, a analizat 30 de pacienți COVID-19 din China și a descoperit că un pacient avea vizibil ochiul înroșit ca la bolnavii de conjunctivită, în timp ce ceilalți 29 au avut coronavirusul prezent în secrețiile de la ochi.

Citește și Dimensiunea dezastrului din spitalul groazei din Suceava: ”Din sacii negri cu care sunt transportați pacienții morți sună telefoanele”

Celălalt studiu, publicat în New England Journal of Medicine, a descoperit că 9 din 1.099 pacienți care au testat pozitiv pentru COVID-19 într-un laborator aveau conjunctivită.
Ochii pot reprezenta un punct de infiltrare a coronavirusului în corp așa cum sunt, de asemenea, nasul și gura. De aceea autoritățile au avertizat oamenii să nu atingă aceste zone fără să se spele mai întâi pe mâini în mod corespunzător.

În plus, unii medici oftalmologi susțin că purtătorii de lentile de contact să treacă la folosirea ochelarilor deocamdată, pentru a preveni atingerea inutilă a ochilor.

Citește și COVID-19: cum trebuie să mergem la medic, dacă este neapărat necesar! Reguli de bună purtare

Medicii ar trebui să folosească, de asemenea, un echipament medical adecvat pentru a-și proteja ochii, nasul și gura de la transmiterea coronavirusului când văd pacienții pentru întâlniri pentru sănătatea ochilor și să folosească dezinfectanți de albire și alcool pe suprafețe și echipamente între fiecare pacient, a spus Academia.

Aceste descoperiri sunt în fază de testare, însă medicii care au publicat studiul mai sus menționat au declarat că această problemă oculară un simptom rar, în comparație cu alte simptome mult mai des prezente, precum tusea uscată, febra și lipsa respirației.

Surse foto: istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta