Oamenii sunt pe punctul de a ajunge nemuritori, spun cercetătorii

Oamenii sunt pe punctul de a ajunge nemuritori, spun cercetătorii

Alexandra Dragoi

Probabil te-ai gândit de multe ori cum ar fi ca oamenii să fie nemuritori și, de preferat, veșnici tineri. Ei bine, în zilele noastre, tinerețea fără bătrânețe și viața fără de moarte nu mai sunt deziderate de neatins. Tehnologia și știința au avansat atât de mult, încât aproape că nu mai există boală care să nu poată fi vindecată. 

Cercetătorii anunță că este o chestiune de timp până când oamenii vor ajunge nemuritori. Află în continuare mai multe detalii despre acest subiect interesant!

Cum e posibil ca oamenii să devină nemuritori

creier

Cum ai reacționa dacă ți-am spune că în anul 2050 oamenii vor fi nemuritori? Un futurolog, adică un om care studiază problemele legate de posibile dezvoltări viitoare, a declarat pentru cotidianul The Sun că omenirea ar putea să devină nemuritoare în scurt timp. 

Cercetătorii spun că acest lucru va fi posibil prin una dintre cele trei ipoteze: 

  • Terapii regenerative 

Cercetătorii care se ocupă de studiul acestui aspect au găsit următoarea soluție: vor apela la ingineria genetică, care permite inversarea îmbătrânirii celulare. Același futurolog menționat mai sus susține că organele ar putea fi înlocuite prin tehnologia imprimării 3D. 

„Nimeni nu vrea să trăiască pentru totdeauna când ajunge la vârsta de 95 de ani, dar dacă ați putea întineri corpul până la 29 sau 30 de ani, v-ați putea răzgândi”, a declarat Ian Pearson, futurolog, pentru The Sun

Ca să îți faci o idee mai clară despre stadiul în care a ajuns știința, îți spunem că specialiștii au reușit să regrupeze organele sau structurile corporale folosind celule stem și imprimante 3D.

  • Corpuri android

Pearson crede că cea mai bună variantă ca să menții un corp nemuritor este creezi un „creier-calculator” care să fie conectat la un sistem de operare. 

„Peste ceva timp vom ajunge să ne conectăm mințile la mașini”. spune Pearson. 

Această teorie pare plauzibilă, dacă ne gândim cât de mult s-a dezvoltat industria roboților și a mașinăriilor inteligente. 

  • Matrix 

O declarație surprinzătoare a lui Pearson rezumă faptul că oamenii ar putea renunța în viitor la forma lor fizică, trăind într-o lume simulată. Scenele științifico-fantastice din filme prevesteau de mult timp viitorul omenirii, iar Pearson recunoaște că, deși ideile sale par ciudate, ele sunt luate din ce în ce mai în serios. 

„Oamenii cred că aceste teorii sunt simple fabulații, dar, într-adevăr, peste 50 de ani vom putea pune capăt morții, ne vom putea descărca informațiile din creier într-un computer și le vom păstra pentru totdeauna”, a completat futurologul.

Ce părere ai despre aceste teorii ale tinereții veșnice? Crezi că oamenii vor deveni, într-adevăr, nemuritori cu ajutorul lor? 

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Polifenolii: ce sunt și cum acționează
Polifenolii: ce sunt și cum acționează
Alege-ți filmele preferate și află când vei ajunge să te căsătorești
Incepe quiz
Alege-ți filmele preferate și află când vei ajunge să te căsătorești

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.