Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Beneficiile contraceptiei locale

Miercuri, 27.05.2015
de Diva Hair

Pharmatex Crema este un medicament indicat in contraceptia locala, fara limite legate de varsta, de conditiile fiziologice sau de o patologie medicala, fiind recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii ca metoda contraceptiva ce poate fi utilizata fara nicio restrictie medicala.

Pharmatex Crema contine clorura de benzalconiu, care este o substanta spermicida si antiseptica. Protectia este imediata si dureaza cel putin 10 ore.


Pharmatex crema

Aceasta metoda de contraceptie locala se adreseaza femeilor de varsta fertila si in mod special:

- cand exista o contraindicatie temporara sau definitiva pentru contraceptia orala sau cu dispozitiv intrauterin (DIU);

- dupa nastere, in timpul alaptarii sau pre-menopauzei;

-  cand este nevoie de contraceptie episodica;

- in cazul folosirii contraceptiei orale, in cazul in care s-a omis sau s-a intarziat administrarea unei doze; in acest caz se recomanda asocierea celor doua metode de contraceptie in intervalul ramas pana la aparitia sangerarii menstruale.

- in asociere cu contraceptia locala prin DIU, in special in timpul administrarii regulate a anumitor medicamente, cum ar fi antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).1

Astfel, poti folosi Pharmatex Crema fara griji daca ai trecut de 35 de ani, daca esti fumatoare sau alaptezi, daca ai hipertensiune, hepatita sau diabet. Vei fi protejata de o sarcina nedorita fara a-ti face rau.

Pharmatex Crema poate fi folosit de toate femeile, inclusiv acele femei care au boli cardiovasculare (ca hipertensiunea arteriala), tulburari metabolice (hiperlipidemie, diabet, etc), boli hepatice, cancer mamar si cel de col uterin, adica femeile care au contraindicatii la pilule contraceptive sau dispozitive intauterine.

Clorura de benzalconiu este o substanta spermicida si antiseptica. Studii facute in vitro arata ca produsul este activ pe un anumit numar de agenti infectiosi resposabili pentru bolile transmisibile pe cale sexuala, in special: gonococi, chlamydii, herpes virus tip 2, HIV, Trichomonas vaginalis, stafilococ auriu. Nu se produc modificari ale florei saprofite iar bacilii Döderlein nu sunt influentati.1

Pentru a nu se inactiva efectul contraceptiv, nu se recomanda asocierea altor medicamente administrate pe cale vaginala (antifungice, antitricomoniazice, antibacteriene, antiseptice, antiherpetice, produse cu administrare locala ce contin estrogeni) deoarece orice tratament local pe cale vaginala poate inactiva contraceptivul local.1

Contraceptie locala: aceasta metoda reduce considerabil riscul de sarcina, dar nu il elimina total. Eficacitatea clinica se evalueaza cu ajutorul indicelui de eficacitate Pearl corectat, care este mai mic decat 1 daca produsul este utilizat corect.

1 Eficacitatea contraceptiva depinde in mod esential de folosirea corecta.

Prin substanta sa activa, clorura de benzalconiu, Pharmatex Crema actioneaza strict local, fara sa provoace efecte nedorite si fara sa modifice flora vaginala, produsul respectand Ph-ul vaginal.

Daca se dore?te o metoda contraceptiva locala fara efecte adverse sistemice, fara contraindicatii*, care respecta flora vaginala si lactobacilii, alegeti Pharmatex  Crema vaginala!

*cu exceptia hipersensibilitatii la clorura de benzalconiu sau la oricare dintre excipientii produsului.

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute, adresati-va medicului sau farmacistului.Viza de publicitate nr. 134/15.04.2014.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!