Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Care este preţul unui avort în România în 2020

Andreea Baluteanu

Una dintre cele mai controversate decizii pe care este posibil să fii nevoită să le iei în viață este aceea a unei întreruperi de sarcină. Un avort este, indiferent de implicațiile sau de motivațiile care stau la baza sa, o experiență traumatizantă pentru femei. Așa că, oricare ar fi convingerile tale, e indicat să nu judeci și să îți păstrezi mintea deschisă.

Ce mai trebuie să înțelegi este că avortul e numai și numai decizia ta. Nu lăsa pe nimeni să te influențeze sau să te manipuleze. De partea cealaltă, asigură-te că ai motive întemeiate și că ești cât se poate de sigură înainte de a apela la această procedură. Azi îți vorbim despre cât costă un avort în 2020, dar și despre cum poate fi realizată procedura și la ce riscuri te poți înhăma!

Ce este un avort și cum poate fi realizat?

Înainte de a discuta cât costă un avort în 2020, să vedem care este definiția actului. Conform dexonline, avortul este clasificat ca fiind întreruperea accidentală sau provocată a gravidității înainte ca fătul să poată trăi în afara organismului matern.

femeie insarcinata

Cu alte cuvinte, avortul este de două feluri: spontan și provocat. În cazul avortului spontan, cel care are loc natural, fără intervenția ta, există cauze asupra cărora nu ai nici cea mai mică incidență: diverse boli sau traumatisme, printre altele.

De partea cealaltă, avortul provocat poate fi indus atât cu medicamente cu prescripție legală sau prin intervenție chirurgicală. Firește că există și metode alternative, la care multe femei apelează în afara unei clinici sau spital, și care se pot dovedi extrem de periculoase.

Sfatul nostru este ca, dacă îți dorești o întrerupere de sarcină, să te adresezi de fiecare dată unui medic. Avorturile pot fi realizate în condițiile stabilite de lege în România, până la 12 săptămâni de sarcină. Este însă cazul să stabilești practica și cu medicul, deoarece există doctori care se opun din diverse principii acestei proceduri.

Cu totul altfel stau cazurile de avort necesare din punct de vedere medical, recomandate de doctor în cazul în care perturbă sănătatea mamei sau fătul prezintă malformații.

Ce se poate întâmpla după un avort

În cazul în care ai decis să faci un avort, ține cont de faptul că te înhami la anumite riscuri. Iată care sunt câteva dintre complicațiile ce pot apărea:

 • infecții ale uterului;
 • eliminarea incompletă a fetusului;
 • hemoragii;
 • răni ale cervixului.

De partea cealaltă, majoritatea avorturilor sunt însoțite de crampe și de sângerări ușoare care pot ține până la 2 săptămâni. Nu uita să îți întrebi doctorul când este în regulă să faci sex sau să poți aplica tampoane interne din nou, deoarece va fi necesar să fii blândă cu vaginul tău.

De partea cealaltă, dacă experimentezi oricare dintre simptomele de mai jos, adresează-te de urgență medicului tău:

De ce trebuie să mai ții cont? Chiar dacă ai fost inițial împăcată cu decizia ta, ia în calcul că este posibil să te simți tulburată emoțional. Nu suntem aici să discutăm fundamentul religios, moral sau spiritual al unui avort, însă trebuie să înțelegi că hotărârea îți aparține în totalitate, dar se poate întoarce în timp împotriva ta. Așa că nu ar strica, dacă ai posibilitatea, să stabilești și câteva ședințe de consiliere psihologică cu un specialist care să te ajute să fii cât mai pregătită după sau înainte de avort.

Află mai multe informații despre rațiunile ce stau în spatele unui avort și despre specificul procedurii din filmulețul de mai jos!

Cât costă un avort în 2020 la un spital de stat

Odată ce am trecut prin aceste informații, să vedem cât costă un avort în România în 2020. Iată prețurile practicate!

La Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Pantelimon, prețurile practicate pentru o întrerupere de sarcină depind de tipul de anestezie ales: dacă optezi pentru cea locală, vei scoate din buzunar 200 de lei, iar pentru cea generală, 250 de lei. Ține cont că vei achita analizele separat: cea locală costă 100 de lei, iar cea generală 150 de lei, așa că prețul va crește în concordanță.

Spitalul clinic de obstetrică și ginecologie Filantropia efectuează chiuretaje la cerere cu anestezie locală la preț de 400 de lei și chiuretaje uterine cu anestezie generală pentru un preț de 500 de lei.

La Maternitatea Giulești, o întrerupere de sarcină te va costa 350 de lei, anestezia generală fiind achitată separat la prețul de 150 de lei.

Cât costă un avort la o clinică privată din București

Dacă te temi de condițiile din spitalele românești, poți opta pentru un avort la cerere într-o clinică privată. Iată ce opțiuni ai la dispoziție!

Fundația Marie Stopes din România te întâmpină încă de la început cu un motto clar: Copiii vin ca urmare a unei alegeri, nu din întâmplare. Tocmai de aceea, procedura de avort e una dintre cele mai bine puse la punct. Pentru un avort medicamentos (include procedura de întrerupere de sarcină, ecografia de depistare sarcină și medicația aferentă) vei scote din buzunar 750 de lei. De partea cealaltă, un avort prin aspirație te va costa 1100 de lei și vei primi în pachet consultul de specialitate, ecografie de depistare a sarcinii, procedura de avort, dar și consiliere cu suport psiho-emoțional, timp de 15-30 de minute, înainte de procedură.

Cât costă un avort la Medlife în 2020

Și rețeaua de clinici particulare Medlife execută întreruperi de sarcină în majoritatea orașelor mari ale țării. Tarifele pot fi diferite de la un medic la altul, așa că mai jos îți lăsăm o listă estimativă pentru clinica de ginecologie Genesys:

 • chiuretaj sarcină oprită în evoluție: 650 de lei;
 • chiuretaj uterin bioptic: 485 de lei;
 • Chiuretaj uterin hemostatic și biopsic (av. incomplet, sarcina oprită în evoluţie, etc.) – 550 de lei.

Cât costă un avort la Regina Maria în 2020

Și în cadrul clinicilor Regina Maria prețurile pentru întrerupere de sarcină pot diferi în funcție de locație. Iată câteva valori estimative:

 • Chiuretaj aspirativ al cavității uterine: 450 de lei;
 • Chiuretaj biopsic al cavității uterine: 200 de lei.

femeie la ginecolog

Costurile unui avort în Craiova în 2020

În Cetatea Olteniei, întreruperile de sarcină pot fi realizate în cadrul primei maternități private din oraș, respectiv Maternitatea MaDonna Maria. Aici poți opta pentru o întrerupere de sarcină până la 8 săptămâni (include consultație ginecologică, anestezie generală, consultație medic anestezist și chiuretaj uterin) la prețul de 800 de lei. Tariful crește la 900 de lei pentru o întrerupere de sarcină până în 10 săptămâni și la 1200 de lei pentru avorturile ce au loc între 10 și 12 săptămâni. Pachetele rămân aceleași.

Costurile unui avort la Arad în 2020

În Arad, femeile care doresc o întrerupere de sarcină pot apela la serviciile clinicii de ginecologie CMC Dr Șerban, unde se practică următoarele tarife pentru un avort:

 • Chiuretaj hemostatic sau/și bioptic – 400 de lei;
 • Avort la cerere 5-8 săptămâni – 500 de lei;
 • Avort la cerere 9-11 săptămâni – 600 de lei;
 • Avort medicamentos 4-6 săptămâni. – 700 de lei;
 • Avort la cerere pentru sarcini cu risc obstetrical - +100-300 de lei;
 • Chiuretaj uterin pentru sarcină oprită în evoluţie – 500 de lei.

Ține cont că prețul anesteziei nu este inclus în aceste valori. 

Tot în Arad poți apela la serviciile de întrerupere de sarcină în cadrul clinicii Ginecoart, acolo unde vei plăti 700 de lei pentru un avort cu anestezie.

Costurile unui avort în Cluj în 2020

Dacă ești originară din Cluj și vrei să știi unde poți face un avort, iată ce recomandări avem!

Novogyn se laudă că ne oferă un nou concept în obstetrică și ginecologie, așa că vei beneficia de atenția unor specialiști dedicați. Iată ce prețuri sunt practicate:

 • Întrerupere de sarcină prin chiuretaj uterin aspirativ între 5-9 săptămâni: 700 de lei:
 • Întrerupere de sarcină prin chiuretaj uterin aspirativ între 10-12 săptămâni: 900 de lei;
 • Întrerupere de sarcină prin chiuretaj uterin aspirativ între 5-9 săptămâni, cu analgosedare: 870 de lei;
 • Întrerupere de sarcină prin chiuretaj uterin aspirativ între 10-12 săptămâni, cu analgosedare: 1070 de lei;
 • Chiuretaj uterin pentru biopsie endometrială fără analgosedare: 550 de lei;
 • Chiuretaj uterin pentru biopsie endometrială cu analgosedare: 720 de lei;
 • Chiuretaj uterin pentru biopsie etajată fără  analgosedare: 600 de lei;
 • Chiuretaj uterin pentru biopsie etajată cu  analgosedare: 770 de lei;
 • Chiuretaj endocervical biopsic: 400 de lei;
 • Chiuretaj uterin pentru sarcină oprită în evoluție (avort incomplet) fără  analgosedare: 650 de lei;
 • Chiuretaj uterin pentru sarcină oprită în evoluție cu analgosedare: 820 de lei.

În consecință, avortul rămâne una dintre cele mai controversate proceduri, dar trebuie să înțelegi că este în totalitate decizia ta. Sperăm că am răspuns la întrebarea ta, referitoare la cât costă un avort în 2020, și că decizia și procedura îți va fi cât se poate de ușoară!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  LIKE si intra in universul divelor!