Nu Skin

Cinci lucruri pe care nu le știai despre candidoză

Redactor Alexa Galgau

Candidoza este una dintre cele mai comune afecțiuni genitale feminine și aproape că nu există femeie care să nu se confrunte cu ea măcar o dată în viață. Ea este provocată de o ciupercă deja existentă în organism, care se înmulțește necontrolat atunci când au loc dezechilibre ale florei vaginale. Candidoza poate să fie localizată în cavitatea bucală, pe piele sau în zona genitală (atât la bărbați, cât și la femei).

De obicei, aceasta problemă nu este considerată a fi serioasă și nu pune viața în pericol. Singura situație gravă este cea în care ciuperca se înmulțește în tractul intestinal și riscă să ajungă în sânge. În mod normal însă, candidoza este o afecțiune neplăcută, dar foarte ușor tratabilă. Cele mai comune simptome ale ei sunt: mâncărimi, secreție vaginală brânzoasă, fără un miros specific, usturime, disconfort în timpul actului sexual, umflarea și înroșirea vulvei.

Descoperă în galeria foto de mai sus cinci lucruri pe care nu le știai despre candidoză!

Prevenția candidozei presupune o reglare a pH-ului vaginal și este recomandată în special în cazul în care ai mai avut această afecțiune sau dacă urmezi un tratament puternic cu antibiotice. Multi-Gyn FloraPlus este un produs 100% sigur, care poate fi folosit atât în tratarea, cât și în prevenirea candidozei. El poate fi cumpărat din magazinul Vavian Pharma și te scapă rapid de neplăcerile provocate de candidoză prin reechilibrarea pH-ului vaginal!

1. Candidoza vaginală poate fi provocată de o igienă prea riguroasă

1. Candidoza vaginală poate fi provocată de o igienă prea riguroasă

Asociem frecvent bolile genitale cu o igienă necorespunzătoare, însă nu este cazul întotdeauna. De fapt, de foarte multe ori, candidoza este provocată de spălăturile vaginale. Multe femei apelează la acestea pentru că au impresia ca ele oferă o igienă intimă corectă și că ar putea înlătura mirosurile, însă adevărul este că nu fac altceva decât să perturbe flora vaginală. Spălăturile vaginale ar trebui făcute doar la recomandarea medicului ginecolog, exact pe perioada prescrisă de el și niciodată doar pentru a curăța vaginul atunci când este sănătos, deoarece acesta se poate curăța singur, făra ajutorul nostru. Totodată, este important să reții ca folosirea săpunurilor parfumate și a altor produse cosmetice în zona intimă poate crește substanțial riscul de a face candidoză și alte infecții.

2. Glicemia mare crește riscul de a face candidoză

2. Glicemia mare crește riscul de a face candidoză

Acesta este unul dintre lucrurile mai puțin știute despre candidoză: cu cât ai glicemia mai mare, cu atât mai mult este stimulată înmulțirea ciupercii care provoacă candidoză. De obicei, persoanele care suferă de diabet sunt mult mai expuse la această boală decât cele sănătoase, iar din cauză că răspunsul lor imunitar este mai slab, riscul ca infecția să devină recurentă este mult mai mare. Consumul de zahăr a fost și el asociat cu o creștere a riscului de a face candidoză, iar dacă te confrunți deja cu ea, trebuie să te abții să mănânci dulciuri până se vindecă.

3. Tratamentele pentru candidoză își pierd eficiența

3. Tratamentele pentru candidoză își pierd eficiența

O reală problemă atunci când vorbim despre candidoză este că 2 din 3 femei folosesc tratamente pentru candidoză cumpărate fără prescripție medicală, atunci când nu au de fapt această boală, ci doar cred că o au. De fiecare dată când iei un tratament fără ca acesta să îți fi fost recomandat de medicul ginecolog, organismul tău poate deveni mai rezistent la el, ceea ce înseamnă că pe viitor ai mult mai puține variante de tratament pentru candidoză.

4. Candidoza nu este o boală cu transmitere sexuală

4. Candidoza nu este o boală cu transmitere sexuală

Candidoza este provocată de înmulțirea unei ciuperci care se află deja în organism, deci cauzele sunt foarte numeroase și uneori greu de depistat. Cu toate acestea, un dezechilibru al florei vaginale poate fi provocat, de exemplu, și de prezența spermei în vagin. Deși nu este considerată o boală cu transmitere sexuală, un bărbat poate să se aleagă, în cazuri rare, cu candidoză dacă face sex neprotejat cu o femeie deja infectată.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (11)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta