Semnul din păr care anunță cancerul de sân

Semnul din păr care anunță cancerul de sân

Lorena Teacă

Detectarea cancerului de sân din timp reprezintă o șansă în plus în ceea ce privește vindecarea. Examinarea sânilor în mod regulat reprezintă una dintre metodele cele mai eficiente în detectarea acestei afecțiuni, însă există și alte semne care dau de gol boala.

Cancerul de sân poate da semne în locuri total neașteptate, precum în jurul claviculelor sau chiar pe scalp. Spre exemplu, un semnal de alarmă îl reprezintă apariția pe cap a unei zone fără păr.

În momentul în care Patty Bolle a mers la coafor pentru a se tunde, hairstylistul a observat că o parte din scalpul femeii nu avea păr și arăta ca o arsură, dar ea nu simțea nicio durere în acea zonă a capului.

În urma descoperirii, femeia a mers de urgență la doctor, unde i s-a spus că suferă de cancer mamar metastatic.

Tânăra a mai fost diagnosticată în urmă cu 13 ani cu cancer de sân, însă acesta a fost vindecat în urma numeroaselor tratamente administrate. Cu toate acestea, după 5 ani de la vindecarea bolii, Patty Bolle a fost diagnosticată pentru a doua oară cu cancer de sân. Femeia a început un tratament medicamentos pentru ameliorarea și vindecarea afecțiunii, chiar dacă era conștientă de posibila recidivă a bolii.

Corpul avertizează de fiecare dată când există o problemă în organismul nostru. Absența părului de pe cap a fost semnalul de avertizare care a trimis-o pe femeie de urgență la doctor.

Cancerul mamar metastatic reprezintă forma cea mai mortală a bolii și prezintă simptome diverse, cele din zona capului și a gâtului fiind cele mai rare, conform Prevention.

Este necesar ca în momentul în care este evidențiat un semn neobișnuit pe corpul nostru să mergem la medic, pentru a ne feri de multiplele complicații care pot apărea.

Articolul urmator
Ce înseamnă când ai un singur sân umflat
Ce înseamnă când ai un singur sân umflat
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?
Incepe quiz
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (20)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.