Vaccinul anticancer va fi testat pe oameni

Vaccinul anticancer va fi testat pe oameni

Redactor Divahair.ro

Un vaccin care a vindecat aproximativ 97% din tumorile hematologice prezente în organismul șoarecilor va fi testat și pe oameni anul acesta, potrivit cercetătorilor citați de dailymail.co.uk. Experimentul va fi făcut pe bolnavii de limfom cu grad scăzut de malignitate.

medic care face vaccin

Vaccinul conține două medicamente care sunt considerate sigure pentru organismul uman, iar pacienții care îl vor face nu vor avea nevoie de chimioterapie. Singure efecte adverse care pot apărea sunt febra și o iritație locală, potrivit cercetătorilor.

Momentan, tratamentul nu a fost aprobat, dar specialiștii susțin că va fi valabil într-un an sau cel mult doi. Spre deosebire de alte medicamente care au rolul de a întări imunitatea, acest vaccin activează sistemul imunitar și îl face să atace tumorile. Această metodă este eficientă la anumite tipuri de cancere ale sângelui, ce afectează celulele albe.

Cum va decurge experimentul pe oameni

Pentru a testa vaccinul, cercetătorii vor efectua doua studii separate, pe 35 de pacienți bolnavi de limfom. Fiecare bolnav va primi o doză mică de radiații, împreună cu două doze de vaccin, de-a lungul a șase săptămâni. O metodă asemănătoare este, deja, aprobată pentru leucemie și limfom.

Vaccinul a vindecat cancerul la șoareci

Cercetătorii au implementat două tumori identice în grupuri separate de șoareci, apoi au injectat o parte dintre tumori cu vaccinul anti-cancer, activând celulele T. Aceste celule stimulează sistemul imunitar să lupte cu agenții patogeni care pătrund în organism. Rezultatele au arătata că vaccinul vindecă mai multe tipuri de cancer și previn apariția bolii. Concluziile au fost publicate în revista de Știință și Medicină Translațională.

 

Articolul urmator
Cacao ceremonială: beneficii și mod de preparare
Cacao ceremonială: beneficii și mod de preparare
Testul de geografie pe care îl trec doar 4% dintre oameni
Incepe quiz
Testul de geografie pe care îl trec doar 4% dintre oameni

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.