Boala pe care o poți face din cauza balerinilor

Boala pe care o poți face din cauza balerinilor

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Așa cum știm cu toatele, balerinii pot fi alegerea perfectă atunci când suntem toată ziua pe fugă. Aceștia sunt mult mai plăcuți piciorului și mai confortabili decât pantofii cu toc. Deși știința a demonstrat în nenumărate rânduri efectele negative pe care tocurile le au asupra sănătății, se pare că nici purtarea de balerinii nu este atât de sigură pe cât ai crede.

Riscurile la care te expui atunci când porți balerinii nepotriviți sunt adevărate și cât se poate de alarmante. Aceste efecte negative pe care balerinii le au asupra sănătății noastre se datorează formei neadecvate a acestora, dar și a materialelor din care sunt confecționați.

balerini

Iată ce boală poți face din cauza balerinilor!

Fasceită plantară

Profesorii de la Harvard admit faptul că putem dezvolta fasceită plantară de la purtarea balerinilor. Această boală se manifestă printr-o inflamare în talpa piciorului. Încălțămintea plată neadecvată îți poate suprasolicita ligamentele și tendoanele, fapt ce îți cauzează dureri insuportabile. Asigură-te că îți cumperi încălțăminte cu talpă joasă care să îți susțină greutatea și evită balerinii cu talpa subțire.

Căderea boltei plantare, ruperea tendoanelor

Odată instalată, fasceita plantară poate duce mai departe la ruperea tendoanelor sau la căderea boltei plantare. Aceste afecțiuni crunte te pot lăsa chiar imobilizată la pat. Poți preveni această condiție dacă consulți un doctor imediat ce simți dureri în talpă. De asemenea, nu trebuie să te zgârcești în a investi într-o încălțăminte de calitate, care să îți asigure protecția necesară.

Unghii încarnate, infecții

Dacă porți balerini care nu îți vin perfect, îndeosebi cei care te strâng în zona degetelor, te poți confrunta cu numeroase neplăceri. O dezvoltare dureroasă a unghiei încarnate se poate transforma într-o infecție care se poate răspândi până la oase, cauzând probleme grave de sănătate. Asigură-te că degetele tale au loc să respire atunci când îți cumperi balerini. Atunci când îți miști degetele, nu trebuie să simți nicio durere.

balerini

Probleme de spate, de coapsă și de genunchi

Pe lângă aspectul lor nu tocmai atrăgător, balerinii mai pot provoca și probleme de sănătate precum deformarea coloanei vertebrale, a pelvisului și a genunchilor, conform irishexaminer.com. Este bine să înlocuiești acest tip de încălțăminte cu niște sandale  comode, pentru a evita orice neplăcere.

Călcâiul este afectat

Cea mai mare problemă a balerinilor este că nu vin de cele mai multe ori și cu o talpă protectoare care atenuează șocurile. Deoarece piciorul tău se izbește de sol iar și iar atunci când mergi, călcâiul este cel care suportă consecințele. Pe lângă durerile care pot să apară în zona călcâiului, te mai poți confrunta și cu răni serioase.

Articolul urmator
Momentul adevărului: pepene roșu vs. galben? Mihaela Bilic face lumină și spune care este cel mai puțin periculos pentru siluetă
Momentul adevărului: pepene roșu vs. galben? Mihaela Bilic face lumină și spune care este cel mai puțin periculos pentru siluetă
De ce boala vei suferi la batranete?
Incepe quiz
De ce boala vei suferi la batranete?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.