Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

#pebune Despre frumusețea femeii la orice vârstă și despre îngrijirea intimă din perioada menopauzei

DivaHair

Orice femeie are ceva frumos, ceva doar al ei – ochii, buzele, poate gleznele sau părul sau pur și simplu atitudinea. Atitudinea aceea chic care îți vorbește de la sine: că se simte bine în pielea ei, că este energică, zâmbitoare și că se place. Până la urmă, totul ține de atitudine. Indiferent de vârstă. Asta pentru că femeile sunt frumoase la orice vârstă.
În plus, fiecare vârstă are bucuriile, surprizele și provocările ei. Adolescența vine cu perioada de pubertate: când simți că lumea și dreptatea sunt ale tale, toane, coșuri și iubiri dramatice. Pe măsură ce trec anii, valorile și prioritarile se schimbă. În plus, nu e ușor să accepți că treci printr-o serie de schimbări atât la nivel emoțional, cât și fizic, dar, dacă știi să ai grijă de ține, adaptarea se întâmplă mult mai ușor. Să nu uităm că perioada de tranziție înspre menopauză vine la pachet și cu lucruri frumoase: maturitate, experiență, o grijă ceva mai mare la semnalele pe care ți le transmite corpul.
Totodată, perioada de tranziție înspre menopauză poate genera un disconfort destul de accentuat pentru orice femeie. De la bufeuri, dureri de cap și până la schimbări frecvente de stare. Menopauza începe în jurul vârstei de 50 de ani, însă poate apărea și mai devreme sau mai târziu, în funcție de moștenirea genetică a fiecăreia. Această etapă presupune reducerea treptată a nivelului de estrogen din organismul feminin – ceea ce înseamnă, practic, că femeia începe să nu mai fie fertilă din punct de vedere reproductiv.
Dacă înțelegi că simptomele sunt temporare (în special prezente în perioada de tranziție) și că e nevoie de noi ritualuri de îngrijire ale zonei intime, menopauza e o perioadă firească și nicidecum o tragedie. 

De fapt, ce se întâmplă cu organismul feminin și cu zona V în perioada de menopauză:

Schimbări la nivel emoțional

Furtuna hormonală se accentuează în această perioadă de debut al menopauzei, iar acest lucru are consecințe și asupra emoțiilor și stărilor tale. Dacă te simți mai iritată sau chiar mai tristă, nu-ți face griji – e un efect normal al schimbărilor de la nivelul organismului. O ieșire în oraș cu prietenele sau o comedie bună la cinema te-ar putea înviora.

Schimbări la nivel fizic
Au loc multe schimbări la nivel fizic; mai exact, la nivelul zonei V. Mucoasa devine mai subțire, deci și mai sensibilă și mai susceptibilă la sângerări, numărul de straturi de celule scade și el, apar usturimile vaginale și, în general, durerile la contactul sexual. Flora lactobacilara e mai săracă și, deseori, absentă. Infecțiile urinare și modificările de la nivelul mucoasei vaginale pot să apară mult mai frecvent.
Nu te îngrijora. Poate că lucrurile nu sună tocmai roz, dar e bine să știi despre toate aceste modificări ca să știi cum să intervii în privința lor.
Așadar, care ar fi cele mai bune recomandări pe care să le iei în calcul pentru îngrijirea zonei intime, dar și pentru confortul tău general? Iată câteva dintre ele:

Fă mișcare!

E important să-ți menții tonusul. Sportul te ajută nu numai fizic, ci îți îmbunătățește și starea emoțională. Indiferent dacă alegi yoga, alergat, un program de aerobic sau pur și simplu începi să mergi pe jos mai mult, orice fel de mișcare te ajută să te relaxezi, dar și să treci mai ușor prin schimbările fizice ale acestei perioade.

Redu consumul de cafea și alcool

Acest sfat este valabil la orice vârstă. Devine și mai important să îl pui în aplicare când ajungi la maturitate, pentru că atât cafeaua, cât și alcoolul accelerează procesul de îmbătrânire. Și-ar fi păcat să nu profiți în formă ta maximă de această perioadă, nu?

Renunță, pe cât posibil, la alimentele condimentate 

Alimentația e și ea esențială în perioada menopauzei. Evită alimentele condimentate și alege, în schimb, alimente pe bază de soia. Consumă alimente cu conținut redus de grăsimi și bogate în vitamina D și calciu.

Folosește geluri lubrifiante

Rămâi activă din punct de vedere sexual. Ca să eviți orice fel de dureri la contactul sexual, folosește gelurile lubrifiante.

Alege produse de îngrijire feminină hidratante

Nu uită să tratezi uscăciunea vaginală cu geluri și produse de îngrijire feminină hidratante.

Informează-te în privința produselor intime

Știai că gelul de dus nu e suficient? Alege produse de igienă intimă cu un ph cât mai apropiat de cel vaginal și folosește-le ca să previi orice dezechilibru local. 

Lactacyd are o gamă de produse care se găsesc atât în farmacii, într-o gamă dedicată, cât și în supermarket. Produsele sunt testate clinic, conțin acid lactic natural și au un ph fiziologic echilibrat, respectând astfel aciditatea naturală a zonei intime. Formula delicată fără săpun este atât de blândă încât poate fi utilizată în fiecare zi.
Dacă vrei să continuăm discuția #pebune, te așteptăm pe pagină de Facebook Lactacyd România să răspundem la toate întrebările pe care le ai.

Cu Lactacyd, încrederea în tine vine dintr-o stare de bine. Pe bune! 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!