Pericolele la care te expui când porți haine strâmte

Pericolele la care te expui când porți haine strâmte

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Alegem să purtăm haine strâmte din mai multe motive. În primul rând, acestea ne fac să ne simțim mult mai sigure în pielea noastră și să pășim cu încredere oriunde ne aflăm. Mai mult, hainele strâmte ne fac să ne simțim sexi și provocatoare, deoarece ne subliniază frumos trăsăturile și ne pun în evidență formele.

Deși majoritatea femeilor poartă haine strâmte în fiecare zi, se pare că acestea pot provoca numeroase probleme de sănătate. Doctorii sunt din ce în ce mai îngrijorați de riscurile la care te supui zilnic din cauza hainelor strâmte, iar principalele probleme semnalate de acest tip de îmbrăcăminte sunt reprezentate de schimbarea posturii, de problemele de circulație și de scăderea fertilității.

femeie care se imbraca

Pericolele la care te expui când porți haine strâmte

Infecții

Cea mai comună afecțiune cauzată de hainele strâmte este infecția vaginală. Materialele din care sunt făcute hainele strâmte sau lenjeria intimă îți sufocă pielea și nu îi permite să respire. Astfel, locul respectiv devine un mediu propice dezvoltării bacteriilor. Acestea din urmă și umezeala, atunci când depășesc nivelul normal, pot cauza o schimbare a pH-ului vaginal, ceea ce duce la dezvoltarea unei infecții.

Probleme de circulație

Hainele strâmte nu îi permit sângelui să circule. Acest lucru se întâmplă îndeosebi în cazul picioarelor, din cauza purtării pantalonilor strâmți timp de ore întregi. Astfel de haine mai pot afecta și zona abdominală. Senzația de ace în zona abdominală, oboseala și umflarea extremităților sunt consecințe frecvente ale purtării hainelor strâmte.

Vene în pânză de păianjen

Atunci când îți faci un obicei din a purta blugi skinny sau haine strâmte pentru o perioadă îndelungată, venele tale sunt afectate mai mult decât ți-ai putea imagina. Ca rezultat, acestea nu mai pot transporta sângele în condiții normale, ceea ce duce la apariția venelor în pânză de păianjen, dar și a venelor varicoase.

Probleme de postură

Majoritatea femeilor poartă mărimi mai mici pentru a părea mai slabe sau pentru că pur și simplu adoră acel articol de îmbrăcăminte. Bluzele, rochiile și sutienele care sunt prea mici afectează coloana vertebrală și spatele. De asemenea, aceste haine strâmte pot cauza și poziția incorectă a umerilor, a spatelui și a capului.

 femeie care sta in fund

Tulburări digestive

Atunci când porți haine strâmte, cu siguranță simți un anumit disconfort după masă. Pentru a nu fi nevoită să deschizi nasturele de la pantaloni, alege o îmbrăcăminte lejeră, deoarece stomacul se dilată și are nevoie de spațiu. În caz contrar, poți avea probleme precum indigestie, reflux și stare de greață.

Dificultăți de respirație

Atunci când bluzele sunt prea strâmte, pieptul, plămânii și diafragma sunt afectate. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că aceste părți ale corpului nu pot să se extindă așa cum ar trebui să o facă în mod normal. Atunci când respirația este îngreunată, corpul nu poate elimina dioxidul de carbon, iar celulele îmbătrânesc prematur. Din acest motiv, nu ar trebui să porți sutiene strâmte, bluze sufocante sau tricouri mici, care îți presează cavitatea toracică.

Celulită

Deși purtarea hainelor strâmte nu are o influență directă asupra apariției aspectului de coajă de portocală, acest obicei poate înrăutăți condiția pielii tale.

Afecțiuni ale nervilor

Pantalonii skinny pot duce la apariția unei afecțiuni numite meralgie parestezică, ce cauzează o durere intensă și o senzație de amorțeală în picioare, îndeosebi în zonele mai sensibile.

Dureri musculare

Hainele strâmte îți limitează libertatea, iar anumite mișcări pot să te facă să te simți inconfortabil. Acest lucru duce mai departe la dureri musculare, manifestate de cele mai multe ori printr-o senzație de tensiune și greutate în anumite părți ale corpului.

consultatie la gat

Constipație

Dai vina adesea pe mesele grele pentru afecțiunea ta, însă nu doar acestea sunt cauza pentru care te constipi. Hainele pe care le porți îți pot înrăutăți starea de sănătate și digestia, deoarece intestinele nu pot „să își facă treaba”. Pantalonii strâmți duc, de cele mai multe ori, la apariția gazelor și la constipație, dar și la o digestie îngreunată.

Retenție de lichide

Articolele de îmbrăcăminte strâmte cauzează umflături la nivelul picioarelor și încheieturilor, deoarece sistemul limfatic nu poate funcționa normal.

Cum să eviți purtarea hainelor strâmte

- dacă trebuie să porți pantaloni, alege colanții sau o pereche de pantaloni largi, care să nu îți strângă mijlocul;

- cumpără haine care ți se potrivesc, nu cele care au mărimea ta. De cele mai multe ori, mărimile nu se potrivesc, iar tu ești nevoită să porți un articol de îmbrăcăminte care te strânge.

- atunci când îți cumperi lenjerie, alege-o pe cea din bumbac. Aceasta îi permite pielii să respire, și astfel nu mai ești predispusă la infecții.

- dacă trebuie să porți mai multe ore același articol de îmbrăcăminte, alege doar haine confortabile, care nu te strâng. Vei vedea că te vei simți mult mai bine.

Surse foto: iStock, Pixabay

Articolul urmator
Monitorizarea glicemiei: cum se face corect și când este necesară
Monitorizarea glicemiei: cum se face corect și când este necesară
Ce fel de haine de vara ar trebui sa porti ca sa te simti bine?
Incepe quiz
Ce fel de haine de vara ar trebui sa porti ca sa te simti bine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.