Dacă îți place melodia „No Diggitty”, probabil ești psihopat

Dacă îți place melodia „No Diggitty”, probabil ești psihopat

Ionelia Olteanu

Muzica pe care o ascultă fiecare în parte are capacitatea de a spune foarte multe lucruri despre acea persoană. De fapt, muzica ne ajută să ne detașăm de problemele zilnice și să petrecem câteva clipe în meditație. Gusturile nu se discută, iar acest lucru se aplică și în cazul preferințelor muzicale.

Există foarte multe teste pe internet care îți pot dezvălui anumite aspecte legate de personalitatea ta, doar alegând o singură melodie. Bineînțeles, rezultatele nu sunt neapărat veridice, dar te ajută, într-o anumită măsură, să îți conturezi o imagine despre tine. Chiar și așa, te-ai gândit vreodată că dacă ești fanul unei melodii ai putea avea probleme psihice?

fata care asculta muzica

Îți place melodia „No Diggity”? Este foarte posibil să fii psihopat

Un principiu observat foarte des în filmele celebre a conturat ideea potrivit căreia psihopații ascultă întotdeauna muzică clasică. Cu toate acestea, potrivit unor cercetări realizate în Marea Britanie, la care au participat peste 3 milioane de oameni, persoanele cu tendințe psihopate preferă, mai degrabă, muzica rap și heavy metal. Pe de altă parte, cercetătorii de la Universitatea din New York au analizat anumite melodii și au studiat acest lucru pe 200 de oameni și 260 de piese. S-a descoperit că persoanele care au obținut un punctaj mai mare la testele de psihopatie au nominalizat piese ca „No Diggity” al trupei Blackstreet sau “Lose Yourself” a lui Eminem.

Scopul cercetării a fost acela de a găsi o modalitate de identificare a psihopaților. Oamenii de știință consideră că o simplă piesă are capacitatea de a prezice dacă o persoană suferă de această tulburare psihică.

Avantajul acestei cercetări este că o poți folosi fără ca cineva să își dea seama de intențiile pe care le ai. Să cunoști o persoană doar după muzica pe care o ascultă este ceva inovativ. Cine nu ar vrea să afle dacă are la job un șef psihopat?

Faimoasa piesă „No Diggity”, lansată acum mai bine de 20 de ani, este cântată de trupa americană Blackstreet, în colaborare cu Dr. Dre și Queen Pen.  Pentru o bună perioadă de timp, acordurile de pian și linia basului au făcut ca această melodie să fie una clasică, dar ultimele cercetări constată faptul că ea poate sugera un comportament psihopat. Fie că este vorba despre versuri sau despre întreg ansamblul piesei, s-a dovedit clar faptul că persoanele care o ascultă pot deveni psihopate.

La polul opus se află muzica jazz și cea clasică, ascultate și apreciate de oameni calmi, amabili. Iar cercetătorii au și o nominalizare: piesa „Titanium” interpretată de Sia, care a atras doar caracterele blânde. Știm, este un hit pop, dar se pare că rezultatele pe care le-a obținut în studiu sunt extraordinare.

Cum poți să recunoști un psihopat? De obicei, comportamentul lui este cel care îl dă de gol. Are un farmec superficial, este exagerat de mândru de sine și nu ratează nicio ocazie pentru a se lăuda, se plictisește ușor, manipulează oamenii așa cum vrea și îi face să se simtă vinovați sau să aibă remușcări. De asemenea, psihopații nu au obiective realiste, sunt foarte impulsivi, iresponsabili și nu pot să aibă relații cu oamenii din jurul lor.

Cine ar fi crezut că muzica poate spune atât de multe lucruri despre oameni? Chiar dacă problemele psihice reprezintă o chestiune destul de serioasă, se pare că acestea pot fi uneori detectate cu ajutorul unei melodii.  

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Ce se întâmplă daca mănânci alimente cu mucegai
Ce se întâmplă daca mănânci alimente cu mucegai
Testul care îți spune dacă ești psihopată
Incepe quiz
Testul care îți spune dacă ești psihopată

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.