10 semne neobișnuite care te dau de gol că ești mai deștept decât restul oamenilor

10 semne neobișnuite care te dau de gol că ești mai deștept decât restul oamenilor

Ramona Jurubita

Se știe din toate timpurile că oamenii sunt diferiți și că unii se nasc mai inteligenți decât alții sau că anumite persoane se dezvoltă mai ușor din punct de vedere cognitiv. Există anumite trăsături care dezvăluie nivelul de inteligență pe care îl are un om și ele sunt total neașteptate.

Iată cele zece lucruri neobișnuite care arată dacă ești un om mai deștept decât restul lumii:

 1. Te simți mai tot timpul plictisitTânără plictisită
  Senzația de plictiseală intervine des la oamenii inteligenți pentru că ei nu au răbdarea necesară pentru a face lucruri care țin de rutină. Aceștia acumulează permanent informații noi și setea lor de cunoaștere îi face să dorească să experimenteze din ce în ce mai multe situații neprevăzute.
 2. Te simți cu câțiva ani mai tânărSharon Stone la vârste diferiteSursa foto 1: Youtube, sursa foto 2: Youtube
  Pe măsură ce înaintează în vârstă, oamenii cu un IQ ridicat nu se simt bătrâni pentru că ei văd trecerea timpului ca pe o evoluție. Cu fiecare an adăugat vârstei lor, aceștia au și mai multe cunoștințe stocate în memorie și se consideră norocoși că reușesc să își îmbogățească bagajul cognitiv. Sunt optimiști și nu văd bătrânețea ca pe un obstacol. 
 3. Ai des crize existențialeScena din Secret WindowSursa foto: Youtube
  Dacă ți se întâmplă să suferi de crize existențiale și să te întrebi care este misiunea ta pe acest pământ este din cauza inteligenței tale. Oamenii deștepți își pun tot felul de întrebări cu privire la sensul vieții și se luptă mult cu știința pentru a descoperi ce îi interesează. Doar cercetarea amănunțită a acestor subiecte te poate din stările de confuzie accentuată.
 4. Ți-e greu să ai o relație stabilă de cupluCuplu în ziua nunții, în The Big Bang TheorySursa foto: Youtube
  Te înțelegi greu cu alte persoane pentru că diferența nivelului de inteligență își poate spune cuvântul într-o relație. Este greu ca un cuplu să reziste dacă partenerii au concepții diferite și nu găsesc un punct de vedere comun în anumite situații. Statisticile arată că oamenii inteligenți sunt mai mult singuri.
 5. Îți rozi unghiileTânără care își roade unghiile
  Se spune că geniile renunță mai greu decât alți oameni la obiceiurile negative, iar rosul unghiilor este unul dintre ele. De-a lungul timpului, studiile au dovedit că persoanele care își rod ungiile suportă un grad ridicat de stres și sunt perfecționiste pentru că se străduiesc să îndeplinească sarcinile stabilite cât mai repede cu putință.
 6. Uiți anumite detaliiScena din WantedSursa foto: Youtube
  Pentru că fluxul de informații care ajunge la tine este unul extrem de mare, ți se întâmplă adesea să uiți mici detalii din viața de zi cu zi, cum ar fi îndeplinirea unor sarcini ca dusul gunoiului, spălatul vaselor și alte lucruri banale. Tu ai altceva mai important de făcut și nu pui accent pe activitățile pe care le consideri neinteresante și monotone.
 7. Rezolvi problemele într-un mod originalScena din The HangoverSursa foto: Youtube
  Aplicarea unor modalități originale de a rezolva problemele zilnice poate indica un intelect ridicat, iar capacitatea noastră de a gândi creativ este un exemplu concret în acest sens. Oamenii inteligenți au mai multă imaginație, ei pot crea mai ușor scenarii și găsesc soluții salvatoare pentru orice situație complicată.
 8. Întârzii des la întâlniriPersoane aflate în întârziere
  Ești atât de axat pe ceea ce faci, încât pierzi foarte mult timp cu sarcina pe care o ai de îndeplinit. Minuțiozitatea poate deveni o problemă atunci când nu abandonezi o sarcină până nu iese totul așa cum vrei și astfel poți avea de pierdut ceea ce urmează. Nu este indicat să ratezi o întâlnire programată la o anumită oră doar pentru că nu ai aprofundat o teorie descoperită cu puțin timp înainte.
 9. Îți poți controla impulsivitateaPersoană care poate să își gestioneze emoțiile
  Dacă ți se întâmplă să fii nervos și să vrei să te exteriorizezi, reușești să îți păstrezi calmul și să le explici frumos celorlalți ce te deranjează pentru că gestionarea emoțiilor este punctul tău forte. De asemenea, în conflictele celor din jur ești un bun mediator și știi mereu ce să spui ca să îi liniștești pe cei puși pe ceartă.
 10. Refuzi să crezi despre tine că ești o persoană inteligentăScena din The Big Bang TheorySursa foto: Youtube
  Oamenii cu capacități intelectuale dezvoltate nu vor să fie numiți de alții „persoane inteligente”, pentru că acest lucru pune o presiune mare pe ei și oricum sunt într-o alergare continuă de a descoperi permanent lucruri noi, deci sunt destul de obosiți. Se tem ca cei din jur să nu aibă așteptări prea mari de la ei dacă li s-ar pune această etichetă, de oameni deștepți.

Evident că nu toate persoanele acționează la fel și fiecare are anumite trăsături, dar acestea sunt distinctive pentru persoanele cu o minte ageră. Dacă te regăsești în situațiile de mai sus probabil ești unul dintre oamenii care dețin o inteligență peste medie și poți face un test prin care să îți afli IQ-ul.

Citește și: 5 teste de inteligenta haioase: tu ce IQ ai?

Surse articol: BrightsideIncHealthline

Sursa foto principală: Youtube

Surse foto: Youtube, Istockphoto

Articolul urmator
Care sunt cele mai toxice alimente pentru creier, conform medicului Alexandru Vlad Ciurea
Care sunt cele mai toxice alimente pentru creier, conform medicului Alexandru Vlad Ciurea
Mai eşti îndrăgostită de iubitul tău? Testul care este mai sincer cu tine decât eşti tu însăți!
Incepe quiz
Mai eşti îndrăgostită de iubitul tău? Testul care este mai sincer cu tine decât eşti tu însăți!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.