21 ianuarie, cea mai deprimantă zi din an - află de ce!

21 ianuarie, cea mai deprimantă zi din an - află de ce!

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Cea mai urâtă zi a săptămânii - lunea. Dar ce poți să urăști mai mult decât o zi obișnuită de luni? Ce poate fi mai nesuferit, mai deprimat și mai obositor decât o zi clasică de luni?

Depresie

O zi de luni din ianuarie. A treia zi de luni din ianuarie. I se spune Blue Monday și este, fără dar și poate, cea mai deprimantă zi din an. Rețeta care a dus la acest supranume nu poate fi combătută în vreun fel. Este simplă, sigură și la obiect. Oamenii de știință care au ajuns la concluzia că 21 ianuarie este cea mai deprimantă zi din cele 365 pe care le are un an spun că mixul de depresie post-Sărbători de Iarnă combinată cu nervii declanșați de datoriile acumulate, plătirea taxelor și impozitelor pe anul în care tocmai am pășit, singurătate, combinat cu vremea neprietenoasă de afară și lunga, trista așteptare a zilelor însorite și călduroase de primăvară...

Nu sunt cifre clare în spatele acestei concluzii. Dar, fără doar și poate, cea de-a treia zi de luni din luna ianuarie este, generalizând, cea mai deprimantă zi din tot anul. Lunea, probabilitatea ca oamenii să zâmbească înainte de ora 11:16 dimineața este mică. Lunea, oamenii se plâng aproximativ 34 de minute în întreaga zi – cu 12 minute mai mukt decât în restul zilellor săptămânii. Pe deaspura, aproape jumătate din participanții de sex feminin la acest studiu susține că lunea este ziua în care se simt cel mai puțin atractivi.

De asemenea, ziua de luni este cea în care rata atacurilor cerebrale și de cord este cea mai ridicată. Ce poți face ca să te ferești de aceste trăiri negative intense? Cea mai eficientă variantă este organizarea unui concediu, a unei excursii, al unui city break într-o zonă caldă și însorită, în această perioadă a anului.

Articolul urmator
Ce ne sfătuiește medicul Mihail Pautov să facem pentru a ne elibera de stres
Ce ne sfătuiește medicul Mihail Pautov să facem pentru a ne elibera de stres
Care este cea mai importanta persoana din viata ta?
Incepe quiz
Care este cea mai importanta persoana din viata ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.