Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

25 de motive pentru care oamenii sensibili sunt speciali

Ionelia Olteanu

Sensibilitatea este o caracteristică deosebită pe care o poate avea o persoană, mai ales într-o lume în care compasiunea nu mai reprezintă o prioritate. De foarte multe ori, cei sensibili sunt ridiculizaţi şi tachinaţi pentru că afişează comportamente sinonime cu lipsa de încredere sau slăbiciunea.

Deşi se confruntă cu unele dificultăţi precum vorbitul în public, socializarea sau alte lucruri care presupun interacţiunea cu alţi oameni, asta nu înseamnă că persoanele cu o sensibilitate ridicată nu pot face şi alte lucruri. Trebuie doar să depună mai mult efort decât ceilalţi. Ei se fac remarcaţi în domenii ca psihologia, arta sau educaţia.

Iată 25 de motive pentru care oamenii sensibili sunt speciali! 

1. Sunt capabili să observe emoțiile celorlalți. Această abilitate le este extrem de utilă deoarece pot să îi ajute pe cei care trec prin dificultăţi emoţionale, chiar dacă ei încearcă să ascundă asta. Acest lucru semnifică faptul că oamenii sensibili pot fi psihologi foarte buni, consilieri sau cadre didactice talentate, chiar dacă la început poate părea copleşitor din cauza multitudinii de emoţii.

2. Pot deveni foarte buni părinţi. Ca urmare a sentimentului intens de emoţie, aceştia sunt empatici la sentimentele celorlalţi la un nivel mult mai profund decât majoritatea. Acest lucru îi transformă în părinţi foarte buni, care sunt capabili să simtă nevoile copiilor şi să simtă când aceştia sunt în pericol.

3. Ei simt iubirea la un alt nivel. Atunci când este îndrăgostit, omul se simte încărcat de o energie vitală care îi oferă vigoare şi putere pentru a cuceri lumea. Dacă vorbim despre o persoană sensibilă, aceste lucruri sunt la superlativ. Ea se implică mult mai mult, iar reacţiile minore pe care le are corpul sunt multiplicate de zeci de ori. Cel care va primi această afecţiune va fi încântat de puterea cu care poate iubi o fire sensibilă.

4. Beneficiază de o creativitate abundentă. De cele mai multe ori se întâmplă ca oamenii sensibili să vină cu idei inovative şi unice, la care nimeni nu s-ar fi gândit. Ei au o imaginaţie bogată ce le permite să gândească altfel, tocmai de aceea unii pot deveni artişti, scriitori sau profesori.

5. Au o intuiţie puternică. Pentru o persoană sensibilă, un simţ puternic al intuiţiei înseamnă că deţine şase simţuri, în loc de cinci. Se poate întâmpla ca această intuiţie să o salveze de la luarea unei decizii greşite. Este ca atunci când ar fi capabilă să „simtă” drumul prin viaţă, astfel că instinctele o ghidează pe măsură ce trece timpul.

6. Au un simţ al plăcerii ridicat. Se întâlnesc de foarte multe ori cu situaţii în care tremură sau se bucură de un anumit lucru mai mult decât în cazul celorlalţi. Aşadar, pe parcursul întregii vieţi, persoanele sensibile trăiesc la maximum fiecare emoţie pozitivă şi au capacitatea de a se bucura intens de orice le face plăcere.

7. Au simţuri extrem de puternice. Persoanele foarte sensibile au, de asemenea, simţuri puternice care, deşi pot fi copleşitoare, prezintă avantaje în anumite cariere, precum cea de profesor sau orice este asociat cu arta.

8. Au compasiune. Compasiunea şi bunătatea sunt două cuvinte sinonime cu persoanele sensibile, iar acest lucru se datorează capacităţii lor de a-i simţi pe ceilalţi. Sunt capabili să asculte problemele altora ore întregi fără să se plictisească.

9. Sunt muncitori. Este cunoscut faptul că persoanele sensibile sunt harnice, dedicate jobului şi îşi doresc mereu să se perfecţioneze. În fiecare zi dau tot ceea ce au mai bun şi nu ratează ocazia de a dovedi de ce sunt capabili.

10. Au imaginaţie. Oamenii sensibili au parte de o imaginaţie bogată şi pot crea imagini extraordinare, pline de culoare. Acest lucru se datorează faptului că pot procesa informaţiile la un nivel mai amănunţit.

barbat pe o piatra

11. Sunt atenţi la detaliile care îi înconjoară. Ei pot intra într-o cameră în care să observe imediat multitudinea de detalii, precum starea de spirit a celor care se află acolo, iluminatul, mirosurile, imaginile de pe pereți și așa mai departe.

12. Sunt capabili să prevadă viitorul. Au nevoie doar de câteva indicii care să îi ajute să își formeze o imagine în ceea ce privește viitorul.

13. Sunt capabili să detecteze minciunile. Oamenii sensibili sunt în acord cu ritmul vieții, astfel încât sunt capabili să detecteze orice mică schimbare din atmosferă și, de asemenea, să observe comportamentele suspecte ale altor persoane.

14. Sunt conștiincioși. O persoană sensibilă este mai puțin predispusă la a face rău altora. Acest lucru se datorează faptului că este în natura ei să analizeze cu grijă orice situație înainte de a acționa, cunoaște deja consecințele înainte de a face ceva.

15. Au reflexe mai rapide. Persoanele sensibile au reflexe incredibil de rapide, care complementează o gamă de abilități. Acest lucru se poate observa atunci când vine vorba despre alergare, mers pe jos sau orice lucru care necesită rapiditate.

16. Procesează informațiile mai profund. Studii realizate în acest sens au demonstrat că persoanele sensibile procesează informațiile mult mai rapid decât ceilalți, tocmai de aceea sunt capabile să răspundă foarte repede, chiar înainte ca întrebările să fie adresate.

17. Au o abilitate extraordinară de a comunica cu animalele. Animalele răspund diferit oamenilor sensibili, deoarece îi simt mult mai bine și se dezvoltă o compasiune puternică.

18. Pot simți vremea și chiar să o prezică. O altă abilitate pe care o au persoanele sensibile este predicția meteo. Deși este pe termen scurt, ea există. În funcție de starea pe care o au, își dau seama cum se poate schimba vremea.

19. Sunt capabili să interpreteze ce se întâmplă cu natura. Oricât de ciudat ar suna, oamenii sensibili au capacitatea de a înțelege elementele din natură. Îi liniștește să stea în mijlocul unui câmp înflorit sau să profite cât mai mult de natură. 

20. Au o viață interioară bogată. Deseori se retrag în ei înșiși atunci când se simt copleșiți de ceea ce se întâmplă în jurul lor. Acest lucru le dă șansa de a se cunoaște mai bine și de a se dezvolta spiritual și mental.

femei la plaja

21. Au capacitatea de a-și aminti ceea ce au visat. Destul de des, persoanele foarte sensibile își pot aminti visele. Acest lucru se datorează capacității creierului lor de a procesa mai în detaliu informațiile.

22. Au parte de vise extrem de realiste și emoționante. Visele oamenilor sensibili sunt mult mai detaliate și mai pline de emoție decât cele ale oamenilor cu un grad normal de sensibilitate.

23. Sunt capabili să își amintească evenimente până în cele mai mici detalii. Un om sensibil va putea să reproducă precis ceea ce a văzut într-un loc sau ceea ce s-a întâmplat la un eveniment. 

24. Le place să fie în preajma unei ape (mare, râu sau cascadă). Acest lucru se datorează naturii lor blânde și pasive, deși sunt capabile să arate celorlalți forța pe care o au, exact așa cum face și natura.

25. Nu au nevoie de stimulente pentru că sunt tot timpul în alertă. Fiind tot timpul în mișcare și evoluție, persoanele sensibile nu au nevoie de stimulente suplimentare, cum ar fi cafeaua. 

Persoanele sensibile nu ar trebui subestimate și nici considerate slabe sau fără caracter. Ele beneficiază de anumite calități pe care ceilalți nu le au și care le ajută foarte mult să facă față provocărilor zilnice.

Surse foto: Pexels Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!