Nu Skin

5 moduri în care poți spune NU când cineva îți cere o favoare

Lorena Teacă

De câte ori ți s-a întâmplat să fii rugată să faci un anumit lucru, dar pentru că nu ai știut cum să refuzi în mod diplomat ai acceptat într-un final propunerea?

Dacă ai trecut de multe ori printr-o asemenea situație, citește acest articol, din care vei învăța cum să spui NU, în funcție de fiecare favoare cerută. Mai sus găsești tacticile necesare pe care trebuie să le folosești, pentru a nu fi interpretată greșit atunci când nu-ți poți ajuta un prieten.

Ți se cere să-ți schimbi planurile

Ți se cere să-ți schimbi planurile

Ți-ai făcut planuri pentru următoarea perioadă și ți-ai programat toate activitățile, astfel încât totul să iasă exact așa cum ți-ai propus. Cu toate acestea, există momente în care un prieten te sună pentru o favoare, fix în momentul în care te îndrepți spre salonul spa. Într-un astfel de moment, ar trebui să raspunzi politicos cu „Îmi pare rău, dar acum am puțină treabă. Te pot ajuta mai târziu?” și problema este ca și rezolvată.

Ți se acordă puțin timp

Ți se acordă puțin timp

Dacă te sună cea mai bună prietenă și te roagă să mergi la ea în jumătate de oră, pentru a o ajuta să mute mobila prin casă, îi poți spune diplomat că acum ești ocupată cu altceva, dar ai fi încântată să o ajuți în altă zi. În acest fel, ea nu se va supăra, deoarece i-ai pus la dispoziție o altă zi pentru a-i acorda sprijinul.

Te face să te simți incomod

Te face să te simți incomod

În momentul în care te afli în mijlocul unui eveniment și te sună un amic pentru a-i face o favoare, nu știi cum să reacționezi, deoarece vrei să-l ajuți, dar nu poți fi nepoliticoasă cu cei din jur. În astfel de cazuri este ideal să răspunzi cu „Îmi pare rău, dar mă aflu la un eveniment. Nu te pot ajuta, dar îți mulțumesc că te-ai gândit la mine”. În acest fel nu vei răni sentimentele amicului și nici nu te vei simți incomod față de cei din jur.

Te simți copleșită

Te simți copleșită

Viața de adult presupune multe responsabilități și activități de făcut, iar acest lucru îți ocupă majoritatea timpului. Dacă te simți copleșită de toate sarcinile de acasă și de la locul de muncă, fii cinstită și mărturisește-i prietenei indisponibilitatea ta. Vei fi apreciată pentru sinceritate.

Surse foto: iStock, Unsplash

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta