Şapte comportamente pe care o femeie puternică nu le tolerează

Şapte comportamente pe care o femeie puternică nu le tolerează

Redactor Andreea Baluteanu

Viitorul este al femeilor puternice! Nicicând nu am traversat o perioadă mai înfloritoare pentru afirmarea noastră şi, chiar dacă mai avem încă lupte grele de purtat, ştim că vom pleca la bătălie purtând arsenalul potrivit: redescoperita noastră forţă!

Înainte de a merge să cucerim lumea, trebuie să ne facem respectate în viaţa noastră de zi cu zi! Descoperă mai jos care sunt comportamentele pe care o femeie puternică nu le acceptă!

Şapte comportamente pe care femeia puternică nu le tolerează

Tocmai pentru că ştie foarte bine cât valorează şi este convinsă că va reuşi în viaţă, femeia puternică nu se va mulţumi cu puţin.

Sub nicio formă, o femeie puternică:

... nu acceptă lipsa de respect. O femeie puternică nu se complace niciodată într-o relaţie în care este permanent tratată ca un inferior! Agresiunea verbală sau chiar fizică este de neconceput pentru o femeie puternică, dar şi întârzierile repetate, promisiunile încălcate şi neglijenţa în relaţie vor fi aspru pedepsite cu... dispariţia sa! Femeia puternică nu se va abate de la aceste principii nici în preajma partenerului, dar nici în compania prietenilor sau a cunoştinţelor, pentru că ştie că anturajul te defineşte mai mult decât ai putea crede.

... nu permite să fie minţită. Trebuie să punem punctul pe „i”: nu există minciuni nevinovate. O femeie cu adevărat puternică nu are nevoie de încurajările false ale iubitului ei. Ea nu depinde de aprecierea sa şi nu necesită asigurări constante că arată bine, a slăbit sau rochia pe care a cumpărat-o i se potriveşte de minune. Iar în ceea ce priveşte trădarea sau neloialitatea, acestea sunt comportamente care îţi vor indica destul de repede ieşirea pe uşa din dos din viaţa unei femei puternice.

... nu tolerează lipsa de sprijin a prietenilor sau a iubitului. Da, o femeie puternică are toate atuurile pentru a reuşi singură în viaţă, iar visurile ei nu au nevoie de un luptător mai fervent decât ea însăşi. Cu toate acestea, chiar şi ea are nevoie de vorbe de încurajare şi de susţinerea emoţională, intelectuală şi fizică a amicilor, a iubitului şi a familiei. Dacă va observa că aceasta lipseşte în mod constant, femeia puternică va spune „adio” celui care a dezamăgit-o.

... nu se va lăsa controlată. Sunt bărbaţi care „respiră” liniştiţi doar în relaţii în care deţin toată puterea! Ei nu vor convieţui niciodată alături de o femeie puternică. Aceasta nu-i va permite partenerului să o controleze: îi va dărui inima ei, dar nu şi cheia de la viaţa sa.

... nu acceptă gelozia extremă. Un pic de gelozie poate fi un semn atrăgător al iubirii partenerului, dar atunci când aceasta depăşeşte limitele tolerabilităţii, o femeie puternică va alege să pună punct chinului. Aşa cum nu tolerează controlul, ea nu va accepta nici să îi explice constant alesului ei că nu l-ar înşela niciodată. În plus, nu va suporta să îi fie pusă mereu la îndoială loialitatea.

... nu este de acord cu inegalitatea în relaţie. El are parte de toate privilegiile, pentru că este bărbat, iar tu te poţi bucura liniştită de umărul său protector, aşa că nu mai trebuie să înfrunţi lumea? O femeie puternică nu se va abona niciodată la această filosofie de viaţă! Bineînţeles, îi place să fie protejată, dar nu va considera activităţile casnice și concediul de maternitate drept reguli impuse ei pentru că este femeie. Le va face pentru că iubeşte, nu pentru că societatea a decis astfel.

... nu va admite să fie plătită mai puţin decât merită. Una dintre regulile sfinte ale unei femei puternice? Să primească un salariu pe măsura capacităţilor sale! Ea nu va tolera ca munca să îi fie trecută cu vederea prin prisma apartenenţei sale la miticul „sex slab”: va purta o discuţie cu şeful său pentru a cere o mărire sau, dacă nu, va căuta acel loc de muncă fără teamă de o femeie puternică şi de abilităţile sale.

Tu te cataloghezi drept o femeie puternică? Citeşte aici de ce studiile au afirmat că femeile puternice sunt cele mai bune soţii, dar şi lucrurile pe care o femeie cu demnitate nu le face!

Articolul urmator
Mituri despre sănătate în care ar trebui să încetăm să mai credem
Mituri despre sănătate în care ar trebui să încetăm să mai credem
Esti o femeie puternica?
Incepe quiz
Esti o femeie puternica?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (31)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - psihologie

    1. 8 exerciții antistres pe care le poți face acasă (585 vizite)