13 lucruri pe care o femeie cu demnitate nu le face!

13 lucruri pe care o femeie cu demnitate nu le face!

Redactor Andreea Baluteanu

Parcă nu am trăit nicicând o perioadă mai favorabilă afirmării puterii, independenţei şi feminismului! Femei din toată lumea luptă cot la cot pentru salarii egale cu ale bărbaţilor, nu mai acceptă să fie tratate ca şi cum ar fi inferioare masculilor şi nu mai tolerează titulatura de „sexul slab”.

Descoperă în rândurile de mai jos ce NU va face niciodată o femeie cu demnitate! Tu câte dintre aceste caracteristici bifezi cu succes?

O femeie cu demnitate NU...

...minte ca să scape de responsabilităţi sau ca să îşi acopere greşelile. O femeie demnă nu se va pune niciodată în situaţia delicată de a fi prinsă minţind, nici pentru ea, nici pentru cineva drag. Ea are curajul de a-şi asuma singură greşelile pe care le-a comis sau promisiunile pe care le-a făcut şi nu are nevoie de o minciună pentru a „scăpa cu faţa curată”.

...nu se abate de la principiile ei. O femeie cu demnitate nu va accepta niciodată să facă un compromis care să îi lezeze cele mai de preţ principii, nu va ceda presiunilor şi nu va renunţa la credinţele sale doar pentru a le face pe plac celor din jur.

...nu rămâne într-o relaţie toxică. O femeie cu demnitate nu va accepta să fie abuzată, umilită, maltratată de un bărbat din teama de a-l pierde. Ea va căuta ajutor şi va reuşi să se îndepărteze de cel care i-a transformat viaţa într-un coşmar.

...nu pierde timpul cu oamenii care nu o merită. Nici prietena care doar cere, dar nu oferă nimic înapoi, nici iubitul care nu o tratează la adevărata ei valoare nu vor „câştiga” de partea lor o femeie cu demnitate.

...nu oferă a treia şansă. O femeie cu demnitate este generoasă şi ştie că şi cei mai buni oameni pot greşi, dar rareori cade în capcana de a se lăsa înşelată de o persoană care a dat dovadă de mai mult de trei ori de aceeaşi slăbiciune.

...nu îşi neglijează nevoile. Deşi fiecare dintre noi ştie cât de importantă este sănătatea, multe o neglijează. Femeile care pun demnitatea mai presus de orice nu îşi ignoră nevoile şi nu ezită să se şi răsfeţe din când în când, oferindu-şi o îngheţată într-o zi de dietă sau lipsind de la o şedinţă de cardio pentru a viziona serialul preferat.

...nu risipesc eforturi inutile răzbunându-se. Chiar dacă a fost jignită, femeia demnă nu va căuta să îşi mângâie orgoliul rănit cu răzbunări infantile, pentru că ştie prea bine că acestea vor sfârşi prin a o afecta şi pe ea.

...nu bârfeşte cu răutate. Nu există om care să nu fi fost prins măcar o dată într-o discuţie cu tentă negativă, care avea drept protagonistă o persoană absentă. Deşi sunt prinse şi ele uneori în capcana bârfei suculente, femeile demne nu vor împroşca cu venin în stânga şi în dreapta şi vor renunţa repede la cuvintele răutăcioase.

...nu imploră să fie băgată în seamă. Hainele extrem de sexi, vulgare, reclamă atenţie în mod zgomotos, dar o femeie demnă nu va simţi niciodată nevoia să le poarte. Ea nu are nevoie să fie în centrul atenţiei sau să se mângâie cu admiraţia celor mulţi pentru a avea încredere în sine.

...nu încearcă să imite asiduu idealul femeii actuale. Suplă, dar cu forme, vedetă pe Instagram, mare amatoare de yoga şi regimuri vegane şi îmbrăcată în haine a la anii 90? Femeia demnă poate întruchipa toate aceste trăsături, dar numai fiindcă îşi doreşte, nu pentru a urma o modă pasageră.

...nu percepe eşecurile ca pe nişte defecte. O femeie demnă ştie că numai cei ce nu trăiesc cu adevărat nu cunosc înfrângerea. Ea va cădea, dar se va ridica şi se va şterge de praf, fără a considera că astfel şi-a lezat demnitatea.

...nu face tot posibilul să îi mulţumească pe toţi cei din jur. Desigur, o femeie puternică, demnă, va dărui cât va putea celor din jur, dar nu se „va da peste cap” pentru a satisface pretenţiile exagerate ale celor imposibil de mulţumit şi nu va suferi pentru că nu le este tuturor pe plac.

...nu pune semnul egal între ceea ce are şi ceea ce este. O femeie cu demnitate nu va „călca peste cadavre” ca să agonisească o avere considerabilă, pentru că ştie că adevărata valoare este formată din fiinţa ei, din calităţile, reputaţia şi iubirea pe care o primeşte din jur, adevărate „daruri” care nu pot fi cumpărate cu bani.

Tu ce părere ai? Te încadrezi în aceste caracteristici ale femeilor cu demnitate? Descoperă aici şi cum recunoşti oamenii cu inteligenţă emoţională ridicată.

Articolul urmator
62 de întrebări pentru prieteni care vor întări relația
62 de întrebări pentru prieteni care vor întări relația
Ce te face irezistibila?
Incepe quiz
Ce te face irezistibila?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (127)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.