Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Cel mai scurt test de IQ din lume. Are 3 intrebări, dar numai geniile răspund corect la toate

Redactor Divahair.ro

Testul de Reflecție Cognitivă este considerat cel mai scurt test de IQ din lume, dar dă informații importante despre inteligența cuiva, potrivit iflscience.com . Quiz-ul a fost realizat de psihologul Shane Frederick în 2005 și examinează abilitatea oamenilor de a-și ignora intuiția și a gândi mai rațional. Psihilogii s-ar exprima astfel, pentru a-ți explica ce ai de făcut: testul analizează cât de bun ești în a ignora sistemul 1 de gândire - intuiția, în favoarea sistemului 2 - gândirea analitică. Pentru a rezolva corect acest test, trebuie să analizezi cu atenție răspunsul tău și să îți ignori intuiția.

feeie cu ochelari

Pentru a fi considerat un geniu, este important să răspunzi corect la toate cele 3 întrebări, dar contează și viteza cu care o faci. Un răspuns dat mai repede este un alt semn de inteligență peste medie.

Hai să vedem cât ești de inteligent și gândește-te că întrebările nu sunt atât de simple pe cât par. Doar 17% dintre studentii de la cele mai bune universități din lume - Harvard si Yale - au răspuns corect la toate cele trei întrebări.

Întrebările care îți testează IQ-ul

1. O bâtă și o minge costă, în total, 1.10$. Bâta costă cu un dolar mai mult decât mingea. Cât costă mingea?

2. Dacă 5 mașini au nevoie de 5 minute pentru 5 piese, de cât timp va fi nevoie ca 100 de mmașini să facă 100 de piese?

3. Într-un lac, există o zonă plină de nuferi. În fiecare zi, zona acoperită cu nuferi se dublează. Dacă este nevoie de 48 de zile ca nuferii să cuprindă tot lacul, în cat timp se umple de nuferi jumătate din suprafața lacului?

Vei găsi răspunsurile corecte sub imaginea de mai jos.

femeie care isi arata muschii

Răspunsurile corecte pentru cel mai scurt test de IQ din lume

1. Mingea costă 5 cenți, dar primul impuls este să te gândești că a costat 10 cenți. Dacă stai să calculezi, o minge de 5 cenți și o bâtă de 1.05$ îți vor da un total de 1.10$. Iar 1.05$ este cu 1$ mai scump decât 0.5 cenți. Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Princeton a arătat că oamenii care au răspuns 10 cenți au mai puțină răbdare decât cei care au răspuns corect.

2. 5 minute - instinctul tău a fost, probabil, să spui 100 de minute. Din fericire, nu va dura atât. Din întrebare, ne dăm seama că durează 5 minute ca o mașinărie să livreze o piesă. În aceste condiții, este nevoie de doar 5 minute ca 100 de mașinării să facă 100 de piese.

3. Răspunsul corect este 47 de zile - dar probabil tu te-ai gândit că este vorba despre 24 de zile. Dacă zona acoperită cu nuferi se dublează în fiecare zi, va fi nevoie de o singură zi ca tot lacul să fie cuprins de nuferi, după ce s-a atins jumătate din suprafața acestuia.

Tu ce rezultat ai obținut? Te numeri printre cei mai inteligenți oameni din lume?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (32)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!