Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Cinci greșeli pe care le fac oamenii trădați în dragoste

Alexa Galgau

Fidelitatea devine o calitate tot mai rară în era digitală, dar aceasta nu înseamnă nicidecum că trebuie să ne resemnăm și să acceptăm ca partenerul să ne trădeze. Poți să privești lucrurile dintr-o altă perspectivă: faptul că există tentații la tot pasul este un bun test pentru relație și pentru a vedea dacă omul cu care ești merită de fapt atenția ta. Pentru că, să fim sincere, nu poți trăi fericită cu cineva care te înșală, nu?

Chiar dacă iubirea față de partener îți poate încețoșa gândirea și e posibil să cauți cu disperare o soluție, această problemă arareori este rezolvabilă. Descoperă, în rândurile următoare, care sunt greșelile pe care le fac cei trădați în dragoste și care duc la o suferință și mai mare, fără a salva relația.

Greșeli ale celor trădați în dragoste

1. Devin detectivi particulari: gelozia este o pantă alunecoasă pe care vei cădea foarte ușor. Multe femei fac investigații chiar și fără să aibă vreun motiv real, dar dacă ești trădată în dragoste și te adâncești tot mai mult în căutări și dovezi, deși situația este clară, riști să îți faci enorm de mult rău. A investiga și a căuta nenumărate dovezi este o risipă de energie și te va aduce în punctul disperării. Te-ai gândit vreodată ce vei face dacă vei găsi într-adevăr ceea ce cauți? Cu siguranță nu te vei simți împăcată, ci devastată! Dacă, într-adevăr, iubitul te înșală, este foarte probabil să simți acest lucru deja. Iar dacă nu ai niciun motiv să îl suspectezi, dar totuși ești tot mai geloasă, nu faci decât să îl împingi către infidelitate, prin faptul că nu ai încredere în el!

2. Dau vina pe persoana cu care partenerul are o aventură: ai aflat că iubitul tău are o aventură - ce să faci în continuare? Una dintre cele mai mari greșeli ale femeilor trădate în dragoste este de a da complet vina pe cealaltă femeie, ca pentru a-i găsi o scuză partenerului. Da, într-adevăr, nu este deloc o sfântă cea care fură bărbatul alteia, dar nici el nu este ușa de biserică dacă se lasă sedus! De fapt, ea nu îți datorează nimic, dar el da, tocmai pentru că a intrat într-o relație cu tine și a făcut, tacit sau nu, o promisiune de a fi doar cu tine. Dacă a ajuns să te înșele, probabil că o va mai face și nu este vina ta și nici a celeilalte femei în totalitate, ci a firii lui ușuratice. 

3. Încearcă se să schimbe pentru partener: atunci când afli că te numeri printre cei trădați în dragoste, primești o lovitură aproape fatală în stima de sine. Vei începe să îți vezi numai defectele și să cauți o explicație pentru ceea ce s-a întâmplat. Apoi, dacă începe să se înfiripe acea disperare de a salva o relație pierdută, vei dori să te schimbi pentru el, ca să fii 100% femeia visurilor lui și să nu te mai înșele niciodată. Nici nu ai putea face o greșeală mai mare! Cine te iubește cu adevărat, te iubește pentru cine ești, nu pentru cine te prefaci a fi - iar acesta nu este un simplu clișeu. Oricât de mult te-ai schimba tu, el nu va fi mai responsabil și mai matur emoțional, ceea ce înseamnă că va umbla în continuare și după altele. 

4. Încearcă să ignore problema: atunci când ești cu un bărbat de foarte mulți ani, apare inclusiv tendința de a trece cu vederea scăpările care duc la infidelitate. Dacă mai sunt și copii în familie, sigur că îți vei dori să salvezi mariajul cu orice preț, măcar pentru binele celor mici. Aceasta, însă, este o altă greșeală pe care cei trădați în dragoste o fac adesea. În primul rând, fii sinceră cu tine: este imposibil să ignori aventurile bărbatului tău! În al doilea rând, copiii simt când părinții lor au probleme, iar dacă alegi să stai într-un mariaj distrus doar de dragul lor, e posibil să îi traumatizezi mai tare decât dacă ai divorța. În orice caz, a ignora problema nu o va face să dispară, ci să se amplifice. 

5. Iau decizii greșite pentru a salva relația: uneori, poți avea impresia că iubitul te-a înșelat pentru că relația a devenit monotonă și pentru că nu se mai întâmplă nimic incitant. Ba chiar ar putea să îți treacă prin minte că un mariaj sau un copil îl vor aduce cu picioarele pe pământ și îl vor face un bărbat responsabil, familist și fidel. Acest lucru nu se va întâmpla, ci este doar o iluzie de care se agață uneori cei trădați în dragoste. O relație nu poate fi salvată de căsătorie și nici de un copil: atunci când există probleme, ele vor fi amplificate de asemenea decizii.

Atunci când partenerul te înșală, de cele mai multe ori acest gest marchează sfârșitul relației, iar iluziile și speranțele deșarte nu o vor salva. Există puține situații în care se poate trece peste infidelitate și în niciun caz nu ar trebui să faci și tu greșelile celor trădați în dragoste pe care le-am amintit!

 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!