Cinci lucruri pe care un om inteligent le face diferit față de ceilalți

Joi, 23.06.2016
de Viorica Ghinea

Inteligența nu este o trăsătură prea ușor de întâlnit în zilele noastre, mai ales că oamenii sunt mai atrași de lucrurile superficiale decât de cele profunde. Dar persoanele interesate să își îmbunătățească nivelul de inteligență pot adopta obiceiurile unui om dotat cu această trăsătură.

Așadar, iată cinci lucruri pe care un om inteligent le face diferit față de cei din jurul lui și cum poți să îi calci și tu pe urme!

Un om inteligent...

1. ... nu crede tot ceea ce aude.

Oamenii inteligenți nu cred toate informațiile care le ajung la urechi, ci își pun întrebări în privința lor. Înainte de a-și forma o opinie despre o anumită situație, cântăresc bine circumstanțele. Ei reușesc să vadă dincolo de minciuni și îl pun imediat la colț pe cel care încearcă să îi ducă de nas.

2. ... nu are un idol în viață.

Deși este de acord că există persoane de la care are multe de învățat în viață, un om inteligent nu o va urca pe niciuna dintre ele pe un piedestal. Nimeni nu deține toate răspunsurile, astfel că el nu consideră că are nevoie de un idol. Preferă să se transforme pe el într-un om care ar putea să fie privit de către ceilalți ca un guru, ca un expert.

3. ... nu se oprește din învățat.

Un om inteligent nu este niciodată mulțumit de nivelul lui, astfel că se informează și se preocupă constant de dezvoltarea lui. Chiar îi face plăcere să își extindă orizonturile și să experimenteze cât mai multe lucruri. Se poate spune că oamenii inteligenți sunt fascinați de toate lucrurile interesante din jurul lor, așa că nu se lasă până nu le descoperă toate misterele. Cunoașterea reprezintă putere, motiv pentru care vor să dețină cât mai multe informații.

4. ... acționează cu determinare.

De câte ori nu ți-ai creionat planuri mărețe în minte, dar nu le-ai transformat în realitate? Ei bine, un om inteligent nu rămâne cu gândul la ele, ci trece la acțiune. Știe exact ce are de făcut pentru a ajunge acolo unde își dorește. Împărtășește-ți gândurile mărețe, pentru a le demonstra celorlalți că însemni mult pe lume.

5. ... meditează.

Oamenii dotați cu un nivel înalt de inteligență adoră să stea liniștiți și să mediteze. Le place să simtă și să reflecteze la ceea ce se întâmplă în jurul lor. Acest lucru nu îi ajută doar să își îmbunătățească abilitățile creierului, ci și să se destindă și să alunge stresul acumulat.

Tu faci aceste lucruri? Dacă da, înseamnă că te numeri printre oamenii inteligenți!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (14)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!