Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Cinci mituri despre creier

Alexa Galgau
1. Ne folosim doar 10% din creier

Ne folosim doar 10% din creier

Acesta este unul dintre cele mai răspândite mituri despre creier, repetat de decenii în mass media, prin care se încearcă să se propage ideea conform căreia avem un potențial mintal imens, nefolosit. Pe de altă parte, s-au făcut numeroase studii și experimente, iar în urma analizelor a reieșit că, de fapt, pentru orice lucru mărunt ne folosim destul de multe porțiuni din creier. Fiecare activitate solicită diverse părți din creier și chiar și cea mai mică leziune a acestuia poate să ne afecteze permanent și să ne incapaciteze. Cât despre măsura în care ne folosim creierul sau, mai degrabă, inteligența, studiile arată că oamenii obțin scoruri mult mai mari atunci când sunt motivați, ceea ce arată că nu funcționăm întotdeauna la aceeași capacitate. 

Creierul este un organ fascinant, însă în continuare știm foarte puține despre el. De fapt, o mare parte din lucrurile pe care le afirmăm cu convingere despre creier sunt mai degrabă mituri care au ajuns să fie crezute de toată lumea. Adevărul este că mai e mult până vom începe să pătrundem cu adevărat în misterele acestui organ complex.

Până atunci, descoperă cele cinci mituri despre creier pe care le cred cei mai mulți oameni!

Dacă nu te mai saturi să citești despre acest organ fascinant, află și ce efecte are hipnoza asupra creierului, dar și ce se întâmplă în creierul unei femei atunci când este înșelată!

 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!