Cu cât mai mult bine faci, cu atât mai mult rău primești! De ce ți se întâmplă asta...

Cu cât mai mult bine faci, cu atât mai mult rău primești! De ce ți se întâmplă asta...

Alida Enache

Dacă ești o persoană cu suflet bun, cu siguranță că știi deja care este Regula de Aur a Universului: "Dacă nu faci bine, nu ți se va face rău." Din păcate, se pare că viața funcționează după acest principiu, chiar dacă, în mintea noastră acest lucru nu prea are sens. Te-ai întrebat vreodată de ce se întâmplă asta? Ei bine, te invităm să citești în rândurile de mai jos o parabolă care îți va răspunde la această întrebare și care te va ajuta să înțelegi de ce există răutatea.

Fotografie cu o umbrelă colorată pe un fundal alb negru

Într-o zi, un tânăr a bătut la ușa unui bătrân înțelept și i-a zis:

"Nu știu cum să trăiesc, nu știu ce să mai fac. Toată viața am încercat să mă comport cu oamenii exact așa cum mi-aș fi dorit ca ei să se comporte cu mine. Am fost sincer și mi-am deschis sufletul în fața lor. Atunci când am putut, am ajutat pe fiecare în parte fără să aștept nimic la schimb. Deși am fost un om cât se poate de bun, am primit doar răutate în schimb! Mă doare foarte tare acest lucru..."

Bătrânul l-a ascultat cu răbdare pe tânăr, iar apoi i-a zis calm: "Dezbracă-te și plimbă-te singur prin oraș!"

Băiatul, uimit de cele auzite, i-a răspuns bătrânului că: "Nu pot face așa ceva! Sper că glumești. Voi părea nebun și apoi oamenii vor râde de mine. Iar voi avea parte doar de răutate."

Bătrânul a luat o oglindă de pe masă, i-a pus tânărului în față și i-a zis: "Îți este rușine să mergi dezbrăcat pe stradă, dar nu îți este rușine să umbli cu sufletul gol. Sufletul nostru este o oglindă și din acest motiv tindem să vedem în alții o altă reflexie a noastră. Dacă sufletul lor este rău și plin de vicii, atunci asta vor vedea și când se vor uita la tine! Din păcate, nu vor putea observa faptul că tu ești mai bun ca ei, decât atunci când vor deveni și ei persoane mai bune. Oamenii răi nu vor vedea niciodată bunătatea din jurul lor."

Imagine cu două fotografii care alcătuiesc un copac

"Ce trebuie să fac mai departe? Dacă chiar nimic nu depinde de mine, atunci ce este de făcut?", a întrebat tânărul.

Bătrânul l-a chemat cu el în grădină și i-a spus: "Uite, aceasta este grădina mea! De câțiva ani o îngrijesc și mă bucur din plin de frumusețea florilor! Să fiu sincer, nu am văzut niciodată cum înfloresc mugurii lor, dar întotdeauna când am privit florile, am rămas uimit de frumusețea lor. Copile, învăță din natură! Fă exact ca aceste flori! Ai grijă în fața cui te deschizi și păstrează-ți mugurii închiși în fața celor care nu trebuie să te observe. Deschide-ți sufletul doar în fața oamenilor buni, ci nu în fața celor care ar vrea să îți rupă petalele. Aceste buruieni nu au crescut în jurul tău, așa că tu nu poți face nimic pentru ele. Nu uita că, oricât de mult bine ai face pe cineva, oamenii cu sufletul rău nu vor observa niciodată aceste lucru!".

Citește și: Cum faci diferenţa între oamenii buni şi oamenii falşi

Surse articol: Cluber, Greatergood, Vox

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Știința confirmă: oamenii mici de înălțime ar putea trăi mai mult
Știința confirmă: oamenii mici de înălțime ar putea trăi mai mult
Află ce trebuie să faci ca oamenii să te placă și mai mult
Incepe quiz
Află ce trebuie să faci ca oamenii să te placă și mai mult

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.