Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
Back to School

Cum faci diferenţa între oamenii buni şi oamenii falşi

Luni, 03.09.2018
de Elena Perescu

Cu toții am dat, de-a lungul vieții, de oameni care ne zâmbeau în față și ne vorbeau de rău pe la spate, care se purtau frumos doar cu persoanele care le erau superioare din punct de vedere ierarhic. De asmenea, toți am întâmpinat dificultăți în a realiza dacă un om este cu adevărat de bună credință sau, dimpotrivă, este fals până în măduva oaselor.

Dacă vrei ca de acum înainte să nu te mai lași păcălită niciodată, iată câteva indicii care te învață să distingi cu ușurință oamenii buni, sinceri, reali, de cei falși, egoiști și mincinoși.

 Om bun versus om fals

7 metode prin care deosebești oamenii buni de cei răi

 1. Oamenii buni au grijă de toți. Oamenii falși se uită de sus la toți

Oamenii de bună credință își respectă și își tratează toți semenii în mod egal. Nu se uită cu superioritate la ei, fie că ar avea sau nu motive să facă asta, doar pentru a se simți ei mai bine în pielea lor.

Pe de altă parte, oamenii falși și interesați doar de binele lor îi respectă doar pe cei de la care au ceva de câștigat, pe cei care consideră că dețin puterea. Sunt selectivi în ceea ce privește respectul oferit celor din jur, concentrându-se exclusiv pe beneficiile de care pot avea parte din relația în cauză.

 1. Oamenii sinceri sunt ei înșiși în orice situație. Oamenii falși fac tot posibilul să se facă adorați de toți

Când vine vorba de făcutul pe plac al celorlalți, oamenii sinceri nu se dau peste cap ca să intre în grațiile tuturor celor care le ies în cale, până la punctul la care nu mai sunt ei. Se simt bine în pielea lor, se acceptă așa cum sunt, cu bine și cu rele. Sunt ei înșiși, indiferent de situație și de consecințe și nu au nevoie constantă de aprobarea celorlalți.

Pe de altă parte, pentru cei falși contează mai mult să dea bine în ochii celorlalți decât să își exprime părerea adevărată, decât să fie ei înșiși. Astfel, ei fac tot ce le stă în putere ca să pice întotdeauna într-o lumină favorabilă, chiar dacă asta ar însemna să mintă mereu.

 1. Oamenii buni stau în banca lor. Oamenii falși sunt disperați după atenție

Oamenii buni, care se simt bine în pielea lor, nu vor simți niciodată nevoia să fie în centrul atenției. Oamenii reali întotdeauna își vor vedea, în liniște, de treaba lor. Sunt autosuficienți și nu le este deloc frică de singurătate.

În schimb, oamenii falși sunt zgomotoși și ahtiați după atenție și consideră că lumea se învârte în jurul lor. Vor mereu să fie remarcați, deoarece, nu-i așa, ei sunt cei mai importanți – nu s-a născut ființă mai bună decât ei pe lumea asta!

 1. Oamenii adevărați sunt modești. Oamenii falși se laudă non-stop

Oamenii reali știu cu precizie cât anume valorează ei și asta le este de ajuns, fără a mai avea nevoie de confirmări în plus din partea celor cu care intră în contact. Nu se laudă fără încetare în stânga și-n dreapta. Sunt umili, modești și tăcuți.

Pe de altă parte, oamenii falși se ridică în slăvi non-stop, fie că au motive sau nu, se bat cu pumnii în piept pentru orice realizare, oricât de mică ar fi ea.

 1. Oamenii reali sunt mereu sinceri. Oamenii falși te bârfesc pe la spate

Un lucru e clar: acest indiciu îți poate arăta cel mai clar și cel mai simplu cu ce tip de oameni ai de-a face! Cei sinceri îți vor spune mereu adevărul verde în față, indiferent de situație. Oamenii reali sunt destul de direcți și își fac mereu cunoscute opiniile sincer, scurt și la obiect, fără să aibă un motiv ascuns în spate pentru care fac asta.

Cei falși au două fețe și adoră să bârfească. Alta-ți spun ție în față și alta celorlalți, fără nicio jenă, chiar din prima secundă în care ai părăsit încăperea.

 1. Oamenii buni acționează. Oamenii falși promit

Oamenii adevărați întotdeauna se vor strădui să facă totul impecabil, să își ducă până la capăt sarcina. Oamenii reali întotdeauna se vor ține de cuvânt când îți promit ceva, cu orice preț.

În schimb, cei falși îți promit câte-n lună și-n stele, doar pentru a se da ei atotștiutori și capabili, când ei, de fapt, nu au nici cea mai mică intenție să depună un efort pentru a te ajuta pe tine. Fac constant promisiuni de care nu se țin și te amână cu scuze la infinit. Oamenii falși se vor ocupa de ce au promis doar dacă este ceva ce le aduce și lor beneficii, de orice natură ar fi acestea.

 1. Oamenii buni te laudă. Oamenii răi te critică

Oamenii reali îi admiră sincer pe ceilalți pentru rezultatele obținute și încearcă să învețe de la aceștia. Asta deoarece știu că nimeni nu este perfect și că întotdeauna ai ce învăța de la alții.

Oamenii falși încearcă să găsească mereu ceva de obiectat la reușitele altora, să scoată în evidență ce nu a mers bine. Îi critică pe semenii lor și încearcă să îi facă să se simtă mici, să se simtă prost. Dimpotrivă... le mai crește „încă o inimă” când găsesc erori la ceilalți!

Așa faci deosebirea între oamenii buni și cei falși. Ține cont de aceste indicii și ferește-te de persoanele care nu îți inspiră încredere!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoide de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!