Culoarea care îți crește încrederea în tine

Culoarea care îți crește încrederea în tine

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Puterea pe care culorile o au în viața noastră a fost demonstrată încă din cele mai vechi timpuri. Culoarea are puterea de a comunica un anumit mesaj și de a acorda un anumit înțeles fără a folosi cuvinte sau gesturi. Vedem lucrurile în nuanțe, iar acest lucru ne influențează starea de spirit, dar și viața.

În ceea ce privește hainele, culorile vii precum portocaliul, rozul și galbenul pot să ne inducă automat o stare de fericire, pe când verdele și albastrul ne pot face să ne simțim mai plini de viață și mai liniștiți. Pentru a-ți crește încredere în tine, specialiștii recomandă o nuanță primară. Ai ghicit deja despre care este vorba?

femeie colorata pe fata

Roșul, culoarea care îți crește încrederea în tine

Această nuanță a fost asociată cu puterea, frumusețea și cu independența. Un nou studiu a demonstrat că persoanele care poartă roșu sunt considerate firi puternice, senzuale, care au mare încredere de sine. Totuși secretul nu constă în a purta cât mai multe piese în această nuanță, ci să porți atât roșu cât să te facă să crezi că arăți minunat. Un simplu ruj roșu poate fi suficient pentru a doborî orice obstacol!

Un studiu publicat în European Journal of Social Psychology a vrut să demonstreze cum purtarea nuanței roșu poate modela percepția unui individ despre atractivitatea sa. Cei care au participat la experimentat au purtat un tricou albastru sau roșu și s-au evaluat singuri, în funcție de cât de atrăgători se considerau. Așa cum probabil ghicești, cei care au purtat tricouri roșii au afirmat că arată mai bine cu ajutorul acelei nuanțe.

femeie imbracata in rosu

Studiul de față nu este singurul de acest gen. Un alt experiment din 2013 a arătat că roșul poate avea un impact asupra percepției față de noi înșine, dar și asupra modului în care ne percep cei din jurul nostru. De asemenea, roșul ne mai poate influența comportamentul și acțiunile. Conform researchgate.com, femeile și bărbații tineri care poartă roșu sunt mult mai atrăgători din punct de vedere sexual.

Roșul face minuni și asupra performanțelor atletice. Conform sciencedaily.com, viteza de reacție, vitalitatea și capacitatea la efort sunt la capacitate maximă atunci când ești îmbrăcat în roșu.

Dacă nu îți place această culoare, nu te îngrijora. Încrederea în tine poate fi îmbunătățită cu ajutorul culorilor tale preferate, chiar dacă roșul nu se numără printre ele. Îmbracă-te așa cum te simți bine și bucură-te de efectele psihologice ale culorilor!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Totul despre oxalați: ce sunt și cum îți afectează sănătatea
Totul despre oxalați: ce sunt și cum îți afectează sănătatea
Quiz: Îți ghicim culoarea părului, în funcție de cumpărăturile pe care le faci!
Incepe quiz
Quiz: Îți ghicim culoarea părului, în funcție de cumpărăturile pe care le faci!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.