Cum să te comporți cu oamenii agresivi

Miercuri, 20.07.2016
de Viorica Ghinea

Orice persoană a avut de-a face măcar o dată în viața ei cu un om agresiv, unul pregătit parcă să sară în orice moment la atac. Nu este ușor să faci față unor astfel de momente, mai ales dacă tensiunea este în creștere. Chiar dacă primul impuls va fi să reacționezi într-o manieră apropiată, încearcă să te calmezi și să dai dovadă de înțelepciune.

Iată cum ar trebui să le răspunzi oamenilor agresivi, pentru a preveni un conflict mai mare!

Nu aborda aceeași atitudine

Cu ce ar trebui să răspunzi unei crize de furii? Cu bunătate! Atunci când o persoană furioasă ridică vocea la tine, ea se așteaptă ca tu să o întâmpini cu aceeași atitudine. Este momentul să o surprinzi cu o voce caldă, una care să „invite” la calmare.

Nu lua lucrurile personal

Oamenii spun multe lucruri urâte la nervi doar pentru a-și vărsa frustrările. Nu întotdeauna gândesc ceea ce spun și regretă apoi că s-au comportat astfel. De aceea, nu ar trebui să iei personal tot ce auzi din gura unei persoane nervoase. Nu vei face altceva decât să înrăutățești situația dacă începi să spui și tu diferite lucruri la adresa celui cu care te afli în conflict.

Arată-le că le înțelegi nemulțumirea

De obicei, o persoană agresivă are nevoie de cineva pe care să își verse nervii. Din păcate, tu ai fost prima persoană care i-a ieșit în cale, așa că acum va trebuie să te descurci cu această provocare. Ascultă ce are de spus, apoi adaugă că înțelegi de ce este nemulțumită și că are toate drepturile să se simtă așa. Astfel vei reuși să o mai calmezi puțin.

Apelează la simțul umorului

Nu te sfătuim să faci glume pe seama oamenilor agresivi pentru că vei înrăutăți lucrurile. Mai degrabă spune ceva care te implică pe tine. De exemplu, adaugă o frază de tipul acesta: „Te înțeleg! Să vezi cum reacționez eu dacă nu îmi beau cafeaua dimineața!” Astfel ai mai multe șanse să le aduci zâmbetul pe buze și să creezi o legătură între tine și ei.

Oferă-le spațiu

Atunci când o persoană este nervoasă, aproape orice din jurul ei poate reprezenta picătura care să umple paharul. În acele momente, ea are nevoie de liniște, de un loc care să îi inspire armonie. Dacă este vorba de cineva drag, poate vei reuși să îl duci într-un spațiu relaxant.

Promite o soluție

Acum, că ai reușit să calmezi cât de cât spiritele, propune o soluție pentru viitor. Oamenii agresivi au nevoie să știe că ești preocupată de problema lor. Nu îi judeca pentru comportamentul lor, altfel vei risca să provoci din nou valul de furie. Ascultă ceea ce au de spus și vorbește deschis cu ei.

Comportamentul oamenilor agresivi poate fi o adevărată provocare, însă nu una căreia să nu îi poți face față. Urmează sfaturile de mai sus atunci când te confrunți cu astfel de situații și vei reuși să ții totul sub control.

Citește și cum să te porți cu oamenii ipocriți, dar și cu oamenii falși!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (2)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!