Dacă nu te iubești pe tine, nu poți iubi pe altcineva! Lucruri de ținut minte în momentele în care nu te poți privi în oglindă

Dacă nu te iubești pe tine, nu poți iubi pe altcineva! Lucruri de ținut minte în momentele în care nu te poți privi în oglindă

Ramona Jurubita

De multe ori, dragostea de sine vine odată cu maturizarea, după ce o persoană a trăit multe experiențe care au făcut-o să realizeze că nu trebuie să pună fericirea altora înaintea fericirii ei. Este bine să ai o serie de astfel de întâmplări ca să îți dai seama cât de mult valorezi și să înveți să te apreciezi mai mult.

Unii oameni duc lupte grele cu propria persoană și se acuză pe nedrept în anumite situații până ajung să se iubească. Femeile sunt mai sensibile și se lasă influențate de vorbele rele ale celor din jur, așa că suferă înzecit când vine vorba de propria imagine sau de propriile realizări.

Toți am fost răniți la un moment dat și ne-am luptat cu ideea că suntem greu de iubit, iar în acele momente poate am fi avut nevoie de cineva care să ne ofere sfaturi, să ne îndrume spre ieșirea din acea situație critică. Încurajările te pot ajuta să te iubești pe tine pentru că te fac să prinzi încredere în forțele și calitățile tale.

Femeie care plânge în oglindă pentru că este nemulțumită de propria imagine

Iată ce trebuie să ai în vedere când simți o dezamăgire atât de profundă încât nici nu te poți privi în oglindă!

A te iubi înseamnă a te regăsi

În această lume plină de tipare în care toți tind să fie la fel ca ceilalți ca să fie acceptați, tu trebuie să înveți că unicitatea ta te face specială și nu este nimic greșit în a fi diferită de persoanele din jurul tău. O să te iubești în momentul în care o să îți accepți aspectul fizic și în care o să înțelegi că sufletul tău nu trebuie să se schimbe din cauza standardelor bolnave ale societății. Gândește-te cine erai de fapt înainte să te străduiești să le faci pe plac altora și dacă acea variantă te făcea să fii fericită, atunci întoarce-te la ea. Nu trebuie să te lași schimbată de nimeni și de nimic, fii așa cum ești pentru că sunt importanți oamenii speciali într-o mulțime în care toți arată la fel și gândesc identic.

Dă-ți voie să te ierți pentru trecut

Poate ai făcut și tu greșeli la un moment dat, dar trebuie să știi că toți suntem imperfecți, aceasta este firea umană și nimeni nu reușește să ajungă la capătul vieții fără să aibă cel puțin un regret. Orice ai fi făcut greșit față de tine sau față de cineva drag, este important să primești mai întâi iertarea ta și să accepți că oricui i se poate întâmpla să facă pe altcineva să sufere neintenționat. Bineînțeles, va fi nevoie să ai mai multă grijă pe viitor și să îți analizezi mai bine gesturile și cuvintele, dar nu trebuie să trăiești tot timpul cu sentimentul de vinovăție. Nu te mai acuza de ceva ce nu poți schimba, ci încearcă să nu mai repeți faptele care nu îți fac cinste, ca oamenii să vadă că faci progrese și că ai realizat ce nu a fost bine.

Citește și: Ce ți s-a întâmplat nu este vina ta! Dar ce decizi să faci cu tine de acum înainte este resposabilitatea ta

Iubirea de sine înseamnă respect

O să poți spune că te iubești când o să ai mai multă grijă de corp, de minte și de suflet în aceeași măsură. Iubirea de sine înseamnă respect pentru că nu o să lași niciodată pe cineva să te rănească dacă te prețuiești suficient și nici nu o să faci ceva ce nu te reprezintă, doar de dragul celorlalți. Trebuie să înveți să spui „nu” atunci când este cazul și să nu te lași manipulată, iar cel mai important, să nu permiți nimănui să te critice, să te jignească sau să te abuzeze fizic. Iar dacă cineva vorbește urât la adresa ta, trebuie să ai puterea să ignori acele cuvinte care nu reflectă cine ești tu, ci reflectă comportamentul celor care nu te plac.

Ai încredere în vindecarea ta și investește în tine

Oamenii învață lucruri noi și evoluează în fiecare zi, iar acest aspect este foarte important când vrei să prinzi încredere în tine și să îți dai voie să te iubești din nou. Viața nu va fi întotdeauna roz, vor apărea mereu situații neprevăzute și uneori neplăcute, dar contează cum privești tu lucrurile și dacă alegi partea plină a paharului. Pentru o gândire pozitivă poți apela la câteva ședințe de terapie, fiindcă discuțiile cu un psiholog îți vor deschide mintea și sufletul și vei primi totul cu brațele deschise. Iubirea de sine apare atunci când îți cunoști propria persoană și îți conștientizezi defectele, dar știi să îți valorifici calitățile, astfel încât să nu se vadă că ai și puncte slabe.

Acordă mai multă atenție lucrurilor din jur

Acordă mai multă atenție lucrurilor care te fac fericită și începe prin a profita la maximum de micile bucurii banale din activitățile de zi cu zi. Poate te relaxează o pauză de cafea, o ieșire cu prietenele, o coafură nouă sau o sesiune de cumpărături. Umple-ți viața de bucurii mărunte și înconjoară-te de oamenii dragi care îți aduc zâmbetul pe buze indiferent că ai o zi mohorâtă sau nu.
În același timp, fii atentă și la ce îți face rău și îți produce gânduri negative, ca să știi să eviți acele situații neplăcute. Fii sinceră cu tine însăți și împarte clar în două categorii tot ce îți face bine și ce nu, ca să știi cum reacționezi la stimulii din jurul tău.

Meriți ca dragostea pe care o oferi celorlalți să se întoarcă la tine

Când vei înțelege acest aspect, vei oferi iubirea ta doar celor care merită și nu îți vei mai consuma energia cu oameni care te fac să te simți inutilă și care nu îți vor aprecia dăruire. Reflectă pentru un moment la atitudinea ta față de alții și vei vedea câtă iubire răspândești în jurul tău. Dacă ești capabilă să îi iubești așa mult pe cei dragi, de ce nu ai putea să te iubești și pe tine? Încearcă doar și o să ți se umple sufletul de bucurie când vei vedea ce bine te simți când faci și lucruri pentru bunăstarea ta.

Alege ce este mai bine pentru tine

Nu îți fie teamă să te pui pe primul loc și încearcă să te gândești mai întâi la tine când ai de luat o decizie importantă și abia apoi la ceilalți. Gândește-te că de fericirea ta depinde și fericirea celor din jur pentru că sigur nu se vor bucura de ceea ce faci pentru ei dacă ție îți creează frustrare și nemulțumire. La fel este și cu starea fizică și psihică de care trebuie să ai mare grijă pentru că nu poți avea grijă de familia ta dacă nu ești sănătoasă ca să poți face față astfel obstacolelor ce apar.

Suferința și negarea calităților personale se pot transforma în depresie dacă nu lucrăm să vindecăm rănile sufletești care ne dau astfel de stări. Dacă simți dispreț față de propria persoană sau nu ești mulțumită de aspectul tău fizic, încearcă să pui în aplicare sfaturile de mai sus și cu siguranță te vei simți mai bine. Trebuie mai întâi să îți dorești și reușita este sigură acolo unde există voință și curaj. Dă-ți voie să fii fericită și iubește-te pentru ceea ce ești fiindcă nimeni nu se poate compara cu tine și nimeni nu te poate judeca. Dacă te vei iubi cu adevărat, viața ta se va îmbunătăți vizibil și vei atrage numai lucruri bune și oameni potriviți pentru sufletul tău.

Citește și: Te rog să nu te mai simți vinovată pentru că faci ce este mai bine pentru tine și nu pentru ceilalți

Surse articol: ThoughtcatalogYourtangoTinybuddha

Surse foto: Istockphoto

Articolul urmator
Pâine hipoglucidică: ce să alegi și cum o poți prepara acasă
Pâine hipoglucidică: ce să alegi și cum o poți prepara acasă
Poti sa-ti dai seama cand un barbat te minte?
Incepe quiz
Poti sa-ti dai seama cand un barbat te minte?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.