De ce să nu mai folosești niciodată punct atunci când închei un mesaj

De ce să nu mai folosești niciodată punct atunci când închei un mesaj

Alida Enache

Știi și tu prea bine că la sfârșit de propoziție, cel mai adesea, se pune punct. Însă, se pare că, atunci când vorbești prin mesaje cu iubitul tău, nu este o idee prea bună să termini o propoziție cu clasicul punct. Pune și tu un emoticon sau un semn de exclamare și o să vezi ce benefic va fi pentru relația ta! De ce? Ne explică acest lucru un studiu făcut de psihologii de la Bringhamton University.

Ei bine, se pare că dacă închei un mesaj cu punct, ai putea părea o nesuferită, după cum spun studiile. Studenții Universității Bringhamton au fost rugați să acorde fiecare câte o notă care să reflecte părerea lor în legătură cu o serie de mesaje. Dintre toate mesajele care au fost folosite în studiu, cele care se terminau cu punct au primit cele mai mici note. Mesajele care se termină cu punct te fac să pari serioasă, supărată, plictisită, agresivă, în timp ce cele terminate cu semnul exclamării te fac să pari mai entuziasmată, mai prezentă, mai prietenoasă.

Imagine cu o femeie care scrie mesaje pe telefon

De ce să nu folosești punct la sfârșitul mesajului

1. Poți părea mai puțin sinceră.

Suntem în anul 2047. Dacă încă folosești punct la sfârșitul mesajului, îți vei pierd locul de muncă, casa și familia.

 

Un exemplu foarte bun care să susțină această teorie este un simplu mesaj în care răspunzi cu “nu“. Gândește-te că iubitul tău îți trimite un mesaj în care te întreabă dacă ai timp să vă vedeți. Tu îi răspunzi cu “Nu.“. Discuția voastră se va termina în acel moment și el va crede că ești supărată sau ca nu ai chef de el. Nici măcar nu te va întreba dacă ai mult de muncă sau dacă ai nevoie de ajutor. Va sta să se gândească daca ți-a greșit cu ceva. Dacă i-ai răspunde cu “Nu...“, de exemplu, acesta ar înțelege că ești foarte ocupată și reacția lui ar fi total alta, nu ar pune la inimă și nu ar face tot felul de scenarii în minte, până ai apuca să-i detaliezi.

Citește și: Studiu: cum trebuie să vorbești pentru a deveni automat mai atractiv/ă

Până la urmă, de ce să mai folosești punctul la finalul mesajului? Oricum este foarte clar unde începe și se termină un mesaj, așa că punctul devine complet inutil. Decât să pari agresivă, mai bine nu-l mai folosești, nu?

Atunci când vorbim față în față cu cineva știm clar care este starea de spirit acelei persoane. Ne ghidăm după ton și gesturi, nu-i nimic complicat. În schimb, atunci când vorbim prin mesaje cu cineva, nu putem ghici starea persoanei și ne orientăm după felul în care scrie, mai exact, după semnele de punctuație pe care le folosește. Totul era mai simplu înainte de era digitalizării, nu-i așa? 

Surse articol: Brightside, Washingtonpost, Thecut

Surse foto: iStock

Articolul urmator
5 băuturi care cresc tensiunea. Mare grijă când le consumi
5 băuturi care cresc tensiunea. Mare grijă când le consumi
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?
Incepe quiz
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.