Studiu: cum trebuie să vorbești pentru a deveni automat mai atractiv/ă

Studiu: cum trebuie să vorbești pentru a deveni automat mai atractiv/ă

Alida Enache

Este foarte cunoscut faptul că atractivitatea se bazează, în general, pe aspectul fizic. Cu cât ești mai frumoasă, cu atât ești mai atractivă și la fel se poate considera și în cazul bărbaților. Însă lucrurile nu stau chiar așa și realitatea este total alta. Atractivitatea nu se bazează doar pe aspectul fizic, ci și pe comportament, personalitate, expresii faciale și, mai ales, pe felul în care o persoană vorbește. Da, ai citit bine! Vocea, tonalitatea și coerența din timpul unei conversații te pot face mult mai atractivă. În cazul bărbaților, situația este total alta. Ei devin mai atractivi cu cât mesajul lor este mai greu de înțeles pentru o femeie, la propriu.

Imagine cu un bărbat care îi șoptește unei femei la ureche

Bărbații devin mai atractivi atunci când mormăie în timpul unei conversații

Mormăitul reprezintă o caracteristică a masculinității, spun studiile. Și tot ele mai zic că un bărbat este cu atât mai masculin cu cât mormăie mai mult. 

Într-un studiu publicat în Jurnalul Societății Acustice din America, o echipă de cercetători a înregistrat vocile a 42 de persoane în timp ce făceau diverse exerciții vocale. Apoi, grupuri separate de oameni au ascultat înregistrările și le-au clasificat pe fiecare în funcție de cât de atractiv sună. Echipa s-a concentrat pe „zona spațială vocală”, o modalitate prin care se poate măsura cât de clar vorbește o persoană, în funcție de distanța dintre vocale. 

În urma aceste cercetări, s-a descoperit faptul că bărbații care mormăiau și vorbeau mai puțin inteligibil erau considerați mai atrăgători de către femei. Deși cei mai cunoscuți antrenori vocali din lume ne încurajează să vorbim cât mai tare, coerent și clar pentru a ne putea face înțeleși mai ușor, studiile atestă faptul că acest gen de discurs nu este neapărat atractiv. Acest lucru este valabil doar în cazul bărbaților.

Femeile care vorbesc foarte clar și coerent sunt considerate mai atractive

Deși studiile arată că bărbații sunt mai atractivi cu cât vorbesc mai puțin inteligibil, în cazul femeilor lucrurile stau total altfel. Ele sunt considerate atractive în funcție de cât de clar și coerent vorbesc. Cu cât discursul este mai clar și mai ușor de înțeles, cu atât o femeie este apreciată ca fiind mai feminină și cu cât o femeie este mai feminină, cu atât ea este considerată mai atractivă de către bărbați.

Citește și: 3 obiceiuri care te fac mai puțin atractivă, potrivit științei

De altfel, există studii care arată faptul că oamenii fac mai puține greșeli atunci când transcriu un discurs ținut de o voce feminină.

Cercetătorii consideră că această teorie ar putea susține studii anterioare privind „dimorfismul sexual”, care reprezintă diferența fenotipică între un mascul și o femelă ai aceleiași specii. 

Surse articol: FlipboardBestlifeonline, Newsbreak

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Cum să manifești o persoană. Tot ce trebuie să știi pentru a-l atrage pe "acel" cineva în viața ta
Cum să manifești o persoană. Tot ce trebuie să știi pentru a-l atrage pe "acel" cineva în viața ta
Află ce trebuie să faci ca oamenii să te placă și mai mult
Incepe quiz
Află ce trebuie să faci ca oamenii să te placă și mai mult

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.