Demonstrat științific: ieșirile cu fetele te ajută să fii sănătoasă

Demonstrat științific: ieșirile cu fetele te ajută să fii sănătoasă

Roxana Dumitrica

De cele mai multe ori, când intrăm într-o relație, ne negijăm prietenele. Dacă apar și copiii în ecuație, viața socială trece pe un loc inferior pe lista de priorități. Acest lucru este extrem de dăunător, conform unui studiu realizat la Universitatea Oxford. Dacă prietenele tale nu sunt în topul priorităților, ai face bine să le adaugi.

grup de fete

Studiul demonstrează că timpul petrecut cu fetele, măcar de două ori pe săptămână, este sănătos pentru tine. Fie că vă ocupați de pasiunile voastre sau doar beți o cafea și bârfiți, ieșirile de acest gen stimulează sistemul imunitar și cresc rezistența la stres, spun specialiștii. Să fii parte din gașca de fete are efecte și asupra psihicului. Sprijinul pe care prietenele ți-l oferă te face mai puțin vulnerabilă și este un mod foarte bun de a te descărca în momentele în care te cerți cu partenerul.

Mai mult, timpul de calitate petrecut în compania prietenelor poate contribui la scăderea colesterolului, a tensiunii arteriale și crește speranța de viață. În plus, studiul arată că femeile care nu au prietene sunt mai predispuse la obezitate și la fumat.

Și pentru bărbați este important să iasă cu prietenii. Așa că, pentru binele sănătății voastre, lăsați deoparte treburile casnice și ieșiți cu prietenii. Este și semnul unei relații sănătoase, în care nu îți pierzi identitatea.

Tu cât de des obișnuiești să ieși cu prietenele tale?

Articolul urmator
6 băuturi care te ajută să reglezi nivelul glicemiei
6 băuturi care te ajută să reglezi nivelul glicemiei
Cât ești de sănătoasă?
Incepe quiz
Cât ești de sănătoasă?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.