Lucruri ciudate pe care numai mintea femeii le poate înțelege

Lucruri ciudate pe care numai mintea femeii le poate înțelege

Alida Enache

De-a lungul anilor s-au scris foarte multe lucruri despre diferențele psihologice și fiziologice dintre femei și bărbați. Pe scurt - s-a ajuns la concluzia că nu există diferențe majore între creierul bărbaților și al femeilor și că genul nu are niciun impact asupra cogniției sau personalității. În ciuda acestor multe asemănări, femeile trăiesc cu totul alte experiențe în viață față de bărbați, iar multe dintre acestea au urmări grave. Te invit să descoperi în rândurile de mai jos care sunt acele lucruri ciudate pe care numai mintea unei femei le poate înțelege!

 Imagine cu o femeie văzută din mai multe unghiuri

Lucruri ciudate pe care numai mintea femeii le poate înțelege

Mansplaining. Se referă la faptul că, în spațiul public, în timpul unei conversații cu mai multe personane, bărbații simt nevoia să repete ce au zis femeile sau să le întrerupă pentru a vorbi ei despre acel subiect care era dezbătut ca niște experți ce sunt ei în orice domeniu. Acest lucru are efecte asupra stimei de sine și a neîncrederii în sine asupra femeilor.

Emoțiile sunt periculoase la locul de muncă. Femeile știu foarte bine că se pune multă presiune pe ele la locul de muncă. Deși atât bărbații, cât și femeile se pot lăsa copleșiți de emoții la locul de muncă, doar femeile sunt penalizate sau judecate pentru acest lucru. Fie că sunt prea furioase, fie că sunt prea emotive, femeile sunt oricum considerate mai puțin profesioniste decât bărbații.

E greu să fii luată în serios la locul de muncă. Conform studiilor, bărbații care au încercat să ia inițiativa la locul de muncă au fost recompensați și au devenit lideri, în timp ce femeile care au încercat să facă acest lucru au fost blamate. De exemplu, la școală un elev tinde să respecte instantaneu un profesor bărbat, în timp ce o profesoară trebuie să își câștige singură respectul.

Imagine cu o femeie care explică ceva pentru doi bărbați

Decalajul salarial. Se știe foarte bine că, la momentul actual, o femeie nu câștigă la fel de mulți bani precum un bărbat, chiar dacă au amândoi același post și ea este chiar mai bună ca el. La fel a fost și în trecut și, aparent, studiile arată că așa vor sta lucrurile și în viitor. Dacă nu se va schimba nimic între timp, femeile nu vor ajunge să aibă un salariu egal cu al bărbaților până în anul 2059.

Puterea transformatoare a machiajului. Machiajul conferă încredere femeilor încă din cele mai vechi timpuri. Niciodată să nu subestimezi puterea unui ruj roșu, nu-i așa? Chiar și așa, în ultimii ani, machiajul a devenit o formă de exprimare a creativității. Ceea ce nu știu bărbații este că femeile nu poartă machiaj pentru a se simți mai încrezătoare în fața lor, ci pentru a se simți mai încrezătoare în proprii ochi.

Îngrijirea pielii face minuni. Îngrijirea pielii a devenit un ritual de relaxare. Atunci când ești stresat și simți că totul se duce la vale, ce faci? Te duci să-ți cumperi crema aia hidratantă de față pe care o voiai de mult timp sau te duci acasă să faci o baie cu aburi și să-ți exfoliezi pielea. De ce? Pentru că dacă nu putem controla toate evenimentele neplăcute cu care ne confruntăm în viața de zi cu zi, măcar putem controla felul în care arată pielea noastră și asta ne va relaxa.

Teama față de violența împotriva femeilor. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ una din trei femei din întreaga lume a suferit o formă de violență fizică sau sexuală de-a lungul vieții. Acest lucru ne sperie și ne poate face să ne gândim că și noi urmăm. În timp ce bărbații se tem că femeile pot râde de ei, femeile se tem că pot fi omorâte de bărbați, fapt care este susținut, din păcate, de studii.

Dezbaterea asupra siguranței femeilor. În mod evident, violența împotriva femeilor nu va dispărea curând și, tocmai din acest motiv, femeile ajung să se gândească din ce în ce mai des la siguranța lor. Ele caută să învețe diverse moduri de auto-apărare sau diverse tactici și trucuri prin care să poată evita să ajungă victimele bărbaților.

Este foarte greu să mergi pe tocuri înalte. Da, le iubim și da, arătăm fabulos în ele! Dar doare atât de tare și este atât de greu! Pe termen lung, purtarea tocurilor înalte poate veni la pachet cu o serie de probleme de sănătate precum durerile de picioare care, treptat, pot urca spre coloana vertebrală.

Imagine cu o picioarele unei femei care schimbă sandalele cu tocuri

Ce înseamnă să porți ruj sau fustă într-o zi cu vânt. Este o adevărată luptă cu morile de vânt, la propriu! Ți-ai pus fusta aia plisată preferată și rujul acela roșu aprins și ai ieșit din casă doar pentru a observa că bate vântul. Ce poate fi mai frumos decât să ți se lipească părul de buze în timp ce zboară în toate direcțiile? Probabil că să fii nevoită să ții bine de fustă în timp ce mergi pe stradă pentru că s-ar putea să se ridice!

Modul bizar în care sunt prezentate femeile în mass-media. Valoarea unei femei constă în tinerețea, frumusețea și sexualitatea ei, ci nu în capacitățile ei, cel puțin asta încearcă să transmită mass-media. Ei bine, noi știm că suntem nedreptățite. Dar bărbații știu?

Hărțuirea și abuzul la locul de muncă. Diverse studii estimează că între 25 și 80% dintre femei se confruntă cu hărțuirea sexuală la locul de muncă de-a lungul vieții. Aceste situații vin cu anumite consecințe în cazul femeilor, precum: probleme de sănătate mintală, anxietate, depresie, întreruperea carierei, venituri mai mici și oportunități limitate de avansare.

Taxa roz. Aceasta presupune că produsele dedicate femeilor sunt mult mai scumpe decât cele dedicate bărbaților, deși, în fond, acestea nu sunt mai bune. De exemplu, îmbrăcămintea pentru femei costă cu 8% mai mult față de cea a bărbaților, iar femeile plătesc cu 13% mai mult față de bărbați pentru produsele de îngrijire personală.

Toate lucrurile legate de sâni. Da, este greu să ai sâni! Este foarte greu să găsești sutienul potrivit, este foarte greu să faci sport fără să te lovești la sâni și nu doar. Mai mult, bărbații judecă și cataloghează femeile în funcție de forma și aspectul sânilor.

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre regula 90/10, principiul simplu de urmat care-ți poate schimba, în bine, întreaga existență

Surse articol: Thelist, Justsomething, Gosocial

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Care sunt cele mai toxice alimente pentru creier, conform medicului Alexandru Vlad Ciurea
Care sunt cele mai toxice alimente pentru creier, conform medicului Alexandru Vlad Ciurea
Ce te poate omori?
Incepe quiz
Ce te poate omori?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.