Mesajul puternic al lui Stephen Hawking pentru persoanele care se luptă cu depresia

Mesajul puternic al lui Stephen Hawking pentru persoanele care se luptă cu depresia

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

"Este important să nu fii nervos, indiferent cât de dificil ar putea părea, pentru că îți poți pierde toată speranța dacă nu zâmbești în fiecare zi." - sunt cuvintele marelui fizician și om de știință Stephen Hawking.

Au trecut mai mult de doi ani de la moartea tragică a uneia dintre cele mai luminate minți ale secolului XXI, Stephen Hawking. Celebrul savant a murit la vârsta 76 de ani după ce s-a luptat cu scleroza laterală amiotrofică cea mai mare parte a vieții sale de adult. În ciuda bolii sale grave, Hawking a putut să sfideze șansele și să trăiască o viață lungă și plină de împlinire, care l-a făcut să rupă barierele atât în comunitatea științifică, cât și în cea socială.

A fost unul dintre cei mai mari fizicieni care au trăit vreodată. Și munca sa continuă să dăinuie, realizând unele dintre cele mai importante descoperiri științifice din istorie. Cu toate acestea, nu numai în lumea științifică Stephen Hawking a reușit să aibă un impact semnificativ. El a fost, de asemenea, o inspirație pentru mulți oameni - indiferent de rasă, vârstă, sex sau profesie.

A avut un mesaj inspirațional

Stephen Hawking a spus câteva cuvinte notabile pentru persoanele care se luptă cu depresia și cum pot să se vindece în mod sănătos, în timpul unei conferințe.

"Mesajul acestei prelegeri este că găurile negre nu sunt la fel de negre pe cât par. Nu sunt închisorile veșnice așa cum s-a crezut. Lucrurile pot ieși dintr-o gaură neagră atât la exterior, dar și către un alt Univers. Deci, dacă simțiți că vă aflați într-o gaură neagră, nu renunțați - există o cale de ieșire. Nu uitați să priviți în sus, către stele și nu în jos, la picioarele voastre. Încearcați să înțelegeți ceea ce vedeți și să vă întrebați ce face universul să ca acel lucru să existe. Fiți curioși. Și totuși, viața poate părea dificilă în unele momente, dar există întotdeauna o cale prin care poți reuși. Contează că nu renunți pur și simplu.", a spus celebrul fizician.

â

Sursa foto: Unsplash

Chiar Stephen Hawking a fost nevoit să depășească obstacole substanțiale în viața lui. S-a confruntat de mult ori cu agresivitatea celor din jur. A fost diagnosticat cu scleroza laterală amiotrofică la vârsta de doar 21 de ani, în anul 1963. Medicii i-au spus că starea lui de sănătate se va deteriora treptat și că va avea doar doi ani de trăit. Ei bine, știm cu toții că nu a fost deloc așa.

Și-a învins soarta

Stephen Hawking nu a permis ca această boală să-l definească. El a evoluat și a devenit o forță de neegalat în domeniul științei. Ca urmare a muncii sale, numele său estegravat în cărțile de specialitate. Cu toate acestea, în ciuda bolii sale grave și a stării sale fizice precare, Stephen Hawking a reușit mereu să rămână modest. A fost mereu recunoscător pentru toate lucrurile bune din viața lui. 

Sursa foto: Instagram

"Cu toate că a m fost ghiniost să sufăr de o boală neuronală, am fost foarte norocoas în aproape orice altceva... Am avut norocul să lucrez în fizica teoretică într-un moment fascinant și este unul dintre puținele domenii în care handicapul meu nu a fost un impediment.", a mai spus Stephen Hawking.

Stephen Hawking i-a sfătuit mereu pe oameni să își gestioneze furiei și încercerce mereu să vadă viața într-o lumină pozitivă. 

Surse foto: Instagram, Getty

Articolul urmator
Ceaiuri pentru glanda tiroidă: 15 plante pe care să le folosești cu încredere
Ceaiuri pentru glanda tiroidă: 15 plante pe care să le folosești cu încredere
Cât de puternic este sufletul tău?
Incepe quiz
Cât de puternic este sufletul tău?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.