Nu, nu ești un om ratat, ești doar la început

Nu, nu ești un om ratat, ești doar la început

Ramona Jurubita

Ți s-a întâmplat să ai parte de un eșec și te-ai demoralizat în urma acestei întâmplări nefericite? Nu te îngrijora pentru că toți trecem prin asta mai devreme sau mai târziu. Dacă vei sta de vorbă cu oamenii celebri, cei pe care îi admiri și a căror poveste de viață pare una ușoară și frumoasă, vei afla că și ei au pornit de jos și că parcursul lor profesional a fost unul dificil.

Orice om are nevoie de timp ca să învețe să facă ceva foarte bine și evoluția este absolut necesară în viața oricui. Nu ai cum să faci progrese dacă nu pleci de la un nivel mediu sau chiar scăzut. Cum vei observa că te descurci din ce în ce mai bine dacă la început nu te lovești de probleme și nu eșuezi?

Bărbat pesimist, care stă în ploaie și deși ține o umbrelă în mână, simte că are ghinion mereu și picăturile tot îl udă

Dă-ți voie să greșești și acceptă ideea de a nu fi întotdeauna bun în ceea ce faci. Experiții într-un anumit domeniu au fost cândva începători și nu au știut spre ce drum să se îndrepte, dar timpul și răbdarea i-a ajutat să facă alegerile corecte.

Încercările repetate sunt lecții de care ai nevoie pentru a progresa, iar perseverența este cheia succesului. Atunci când ceva nu îți iese, repetă acel lucru până iese așa cum îți dorești. Dacă abandonezi de la prima tentativă eșuată, nu vei fi niciodată acolo unde vrei să fii.

Pentru început ai voie să nu știi răspunsurile la toate întrebările, ai voie să fii imperfect/imperfectă, să faci greșeli și să nu ai toate datele necesare rezolvării unei probleme. Înțelege că ai nevoie de timp pentru a-ți dezvolta abilitățile, pentru a învăța cum să gestionezi neprevăzutul și pentru a-ți ține slăbiciunile sub control. A te speria de necunoscut este ceva normal și toți trecem prin asta, mai ales dacă în copilărie ne-am aflat sub aripile protectoare ale părinților și nu ne-am lovit de problemele vieții.

Nu ești un om ratat dacă nu ai reușit din prima ceea ce ți-ai propus, dacă ai fost respins la un interviu sau dacă ai fost concediat de la locul de muncă după perioada de probă. Ești doar începător, încă înveți și nu ai de ce să te rușinezi pentru că omul învață toată viața lui. Poți fi începător într-un anumit domeniu și la 80 de ani dacă decizi să faci ceva nou.

Fii mereu deschis/deschisă către noi experiențe și reține noi informații din orice întâmplare, profită de fiecare oportunitate pentru a deveni o persoană mai bună. Perimite-ți să ieși din zona de confort, astfel încât să devii cea mai bună versiune a ta și să te simți încrezător în forțele proprii.

Dacă te simți pierdut, descurajat și nepregătit, nu îți face griji pentru că aceasta este doar o etapă din procesul de dezvoltare.

Toți ceilalți au trecut prin asta și au reușit în timp să depășească momentele dificile. Îți vei da seama pe parcurs, va dura un timp, dar trebuie să îți permiți să pierzi acel timp în favoarea ta. Nu te vei simți la fel toată viața, iar munca ta va da roade într-o zi. Ai încredere în tine!

Citește și: Șapte obiceiuri zilnice care te vor ajuta să devii cea mai bună versiune a ta anul acesta

Sursă articol: Thoughtcatalog

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Stiluri de atașament: ce sunt și de ce este important să le recunoști
Stiluri de atașament: ce sunt și de ce este important să le recunoști
Testul de geografie pe care îl trec doar 4% dintre oameni
Incepe quiz
Testul de geografie pe care îl trec doar 4% dintre oameni

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.