Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Oamenii vin în viața ta, câteodată, pentru a-ți da o lecție, aceea de a nu fi ca ei

Miercuri, 25.03.2020

Oamenii vin în viața noastră cu un motiv, fie că este vorba de întâlniri pasagere, fie de relații care durează pentru totdeauna. Multe relații, chiar și cele intense, nu durează toată viața. Iar altele ni se par atât de inutile sau dăunătoare, încât ne întrebăm de ce sens au în existența noastră. 

După un timp, însă, ne dăm seama că toate legăturile și întâlnirile noastre ne-au adus o lecție valoroasă, chiar și cele care ne-au făcut să suferim la un moment dat.

cearta

Atunci când cineva apare în viața noastră, rolul său este de a răspunde unei nevoi pe care o avem în acel moment. Acea persoană este trimisă să ne sprijine cu ceva, să ne ghideze, să ne ajute din punct de vedere fizic, emoțional sau spiritual. Adesea, deși stau cu noi destul de puțină vreme, unii oameni ne aduc o adevărată schimbare de viziune asupra lumii. 

Dar sunt și persoane care ne apar în cale pentru a ne da o lecție paradoxală: aceea de a nu fi asemeni lor. 

Oamenii care te învață să nu fii asemeni lor

Adesea, considerăm semnificative numai relațiile care ne împlinesc, ne stimulează sau ne fac fericiți. Dar cele mai profunde lecții le dobândim din interacțiunile cu acei oameni care ne provoacă, ne fac să suferim sau ne dezamăgesc. Iată ce lecții poți învăța de la oamenii care te rănesc și cu care nu ai vrea să te asemeni vreodată:

1. Te învață să nu ai încredere oarbă în oricine

Unul dintre lucrurile importante pe care le poți învăța de la persoanele care te trădează este de a nu mai oferi așa ușor încrederea ta. Oamenii poartă mii de măști și nu trebuie să te lași păcălită de un chip plăcut sau de o fire simpatică. Sunt mulți care folosesc aceste trucuri cu bună știință, pentru a te cuceri, iar după ce profită de tine, dispar pur și simplu și nu mai auzi nimic de ei. Sigur nu vrei să fii ca aceste persoane, dar trebuie să apreciezi prețioasa lecție pe care ți-au dat-o. În plus, nu trebuie să te simți niciodată vinovată sau responsabilă pentru comportamentul lor. Acești oameni pur și simplu nu știu ce este fidelitatea sau prietenia, așa că de acum stai departe de ei. 

atac panica

2. Te învață cât de puternică ești 

Sunt oameni care te rănesc atât de tare, încât atunci când reușești să treci peste suferința ta, ești cu totul altă persoană. Astfel de persoane nu pun preț pe sentimentele celorlalți, nu au empatie sau compasiune. Te pot face să suferi de multiple ori, până când hotărăști că este vremea să îi îndepărtezi din viața ta. Abia atunci îți dai seama ce lucru extraordinar au făcut pentru tine: ți-au arătat cât de bună, puternică și grozavă ești. 

3. Te învață să te bazezi doar pe tine însăți

Un lucru foarte important pe care îl poți nvăța de la persoanele care trec prin viața ta,  în special de la cele care te dezamăgesc, este să te bazezi în primul rând pe tine. Oamenii vin și pleacă, dar tu ești centrul lucrurilor care te înconjoară și principala ta resursă. Tu ești cea care decide, care face planuri și care știe ce este mai bine pentru tine. Poate că această lecție nu este prea delicată, dar sigur îți va servi pe termen lung. Îți va deschide ochii și te va face să te gândești care este scopul tău în lume. Și, pentru acest lucru, este important să le mulțumești celor care te-au dezamăgit.

4. Te învață cum să suferi și să te ridici

De câte ori o persoană la care ai ținut ți-a frânt sufletul sau ți-a trădat încrederea? Ei bine, este vremea să privești purtarea ei ca pe o lecție pentru tine, o lecție dură, dar foarte importantă. Ai învățat, în primul rând, ce persoane să nu mai primești în viața ta. Ai învățat să te protejezi și să ai grijă de bunăstarea ta sufletească. Și, nu în ultimul rând, ai învățat că multe lucruri sunt simple aparențe, iar realitatea poate fi cu totul altfel decât ți-o imaginai. Ai suferit, dar ai devenit mai puternica. 

5. Te învață că nu trebuie să te schimbi ca să fii pe placul altora

Astăzi, o mulțime de persoane încearcă să se schimbe după gusturile altora, pentru a fi apreciate și acceptate, pentru a nu rămâne singure sau a nu fi excluse din grupuri din care își doresc cu orice preț să facă parte. 

trista

Dar, atunci când lași deoparte tot ceea ce ești cu adevărat pentru a fi pe placul unor persoane care nu dau doi bani pe tine, mai devreme sau mai târziu vei trăi o cruntă dezamăgire. Îți vei da seama că ai abandonat lucruri prețioase, sinele tău autentic și valorile tale, pentru a fi în vecinătatea unor oameni care nu merită atenția ta. Abia atunci vei realiza că cel mai rău lucru dintre toate este să te schimbi ca să fii pe placul altcuiva, iar aceasta va fi o lecție extrem de importantă pentru tine. 

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (21)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!