Obiceiuri care te împiedică să ai succes

Vineri, 14.10.2016
de Viorica Ghinea

Diferența dintre un om care se află pe culmile succesului și altul care își permite doar să viseze la ele este atitudinea. De multe ori ne punem singuri piedici în cale, astfel că nu reușim să ne atingem țelurile propuse, așa cum o fac oamenii de succes. 

Dacă ești nemulțumită de viața ta, citește ce obiceiuri de zi cu zi te împiedică să ai succesul la care visezi.

Ești dezorganizată

Dacă nu reușești să îți pui ordine în idei și în planuri, nu îți va fi ușor să atingi succesul. Oamenii care reușesc în viață își planifică acțiunile de la A la Z, calculându-și fiecare pas pe care trebuie să îl facă mai departe. Odată ce vei ști exact ce ai de făcut, îți va fi mult mai ușor să te ții de treabă.

Nu ieși din zona de confort

Ca să te asiguri că te diferențiezi de ceilalți, fă ceea ce ei nu fac. Ieși din zona ta de confort și îndrăznește să propui și să faci lucruri diferite. Poate că nu tot ceea ce încerci să faci va fi privit cu ochi buni, dar măcar vei reuși să te detașezi de ceilalți. Succesul este întotdeauna de partea celor care au curajul să schimbe lumea.

Vezi partea goală a paharului

Negativismul nu te va ajuta niciodată să guști din cupa succesului. Dimpotrivă, îți va pune multe piedici în cale. Entuziasmul și pasiunea sunt ingredientele secrete ale reușitei, astfel că ar trebui să le cultivi treptat în mintea ta. Dacă pe fața ta se vede mereu disprețul, nu vei reuși să promovezi niciodată la muncă. Implică-te mereu în proiectele care apar și spune-le superiorilor că vrei să înveți și să faci lucruri noi. Cu siguranță vor aprecia inițiativa ta și te vor trece pe lista angajaților cu potențial.

Ești mai preocupată de viața altora decât de a ta

Evită să mai privești cu invidie în curtea vecinului. Mai bine concentrează-te pe viața ta și vezi ce poți să faci pentru a schimba lucrurile așa cum îți dorești tu. Nu invidia oamenii care se descurcă mai bine ca tine, ci urmează-le exemplul. Inspiră-te, dar nu copia niciodată complet stilul lor. Descoperă în tine acea putere de care ai nevoie pentru a merge mai departe.

Vorbești mult, acționezi puțin

Obișnuiești să le spui altora câte lucruri vrei să faci în viață, dar nu acționezi niciodată ori renunți la jumătatea drumului. Nu este nimic în neregulă să vorbești despre visurile tale, dar ar trebui să îți păstrezi energia pentru a le pune în practică. De obicei, oamenii de succes nu obișnuiesc să vorbească despre planurile lor de viitor până nu au o bază solidă.

Stai în preajma oamenilor cu ambiții mici

Atunci când pretreci prea mult timp în compania oamenilor care nu au aspirații înalte în viață, fără să îți dai seama ajungi să gândești la fel ca ei. Dacă ei nu au curajul să lupte pentru ceea ce își doresc în viață, îți vor pune și ție piedici în cale. Nu îi lăsa să te tragă în jos, ci încearcă să nu îți pierzi motivația. Doar așa vei reuși să îți îndeplinești visurile. 

Înlătură aceste obiceiuri din viața ta și drumul tău către succes va fi liber. Nu te teme să acționezi chiar și atunci când tu pari mult prea mică în fața provocărilor. S-ar putea să fii surprinsă de forța interioară pe care o ai!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!