Singurele șapte lucruri din viață asupra cărora ai control

Vineri, 12.08.2016
de Viorica Ghinea

Deși încercăm cu disperare să controlăm fiecare zi a vieții noastre, iar uneori chiar avem impresia că reușim, adevărul este că puține lucruri putem să manevrăm. Chiar dacă ele nu par importante, ne pot ajuta, puțin câte puțin, să obținem acele schimbări pe care le așteptăm. Deciziile pe care le luăm zi de zi, fie ele și nesemnificative, o parte a rutinei, chiar au efecte asupra stilului nostru de viață.

Așadar, iată șapte lucruri pe care le poți controla și cum poți să scoți tot ce este mai bun din ele!

1. Respirația

Respirația ne ajută să supraviețuim, dar de prea puține ori îi acordăm atenția necesară. De câte ori te-ai concentrat asupra ei? Știai că este cea mai eficientă și cea mai ieftină metodă de relaxare, de alungare a gândurilor negative și chiar de tratare a depresiei? De fiecare dată când treci printr-un moment prost, concentrează-te asupra respirației tale și îți vei schimba starea instant. Ca să îți fie mai ușor, numără în gând până la zece. La final, vei fi o altă persoană.

2. Vocea din minte

Sună ciudat, dar toți avem o voce în mintea noastră. Ea este cea care ne critică și stă în calea fericirii noastre de multe ori. De câte ori îți spui în minte lucruri negative și de câte ori te orientezi asupra celor pozitive? Nu-i așa că primele le depășesc detașat pe celelalte? Vocea ta interioară ar trebui controlată astfel încât să te încurajeze, să te motiveze și să te conducă spre împlinire.

3. Împlinirea sufletească

Și împlinirea sufleteacă poate fi controlată. Atunci când vei învăța să te bucuri de lucrurile frumoase din jurul tău și să fii recunoascătoare pentru ceea ce ai, vei fi mult mai fericită. Atitudinea cu care tratezi viața și ceea ce ți se întâmplă în fiecare zi chiar face diferența. Gândurile pozitive te ajută să fii mai puternică și mai curajoasă.

4. Limbajul corporal

Mulți specialiști în domeniu spun cât de important este limbajul corpului. Cu ajutorul lui putem să transmitem o mulțime de informații celor din jurul nostru, dar și să ne schimbăm starea de spirit. Este suficient să îți fixezi brațele în talie, să depărtezi ușor picioarele și te vei simți deodată mai sigură pe tine. Nu te rușina să adopți această postură de fiecare dată când simți că nu ai suficientă încredere în tine. De exemplu, înainte să mergi la un interviu ori să te întâlnești cu fostul partener, pune-o în aplicare. Nu te vei mai simți intimidată, dimpotrivă.

5. Antrenamentul fizic și cel mental

Exercițiile fizice nu te ajută doar să te menții în formă, ci și să te detașezi de probleme, să alungi stresul și să fii mai creativă. Tu ești cea care poate să controleze ritmul și intensitatea cu care faci antrenamentul fizic. De asemenea, nu uita că și creierul are nevoie de stimulare. În loc să îți pierzi timpul cu tot felul de regrete care te macină, mai bine joacă diverse jocuri care te ajută să te deconectezi măcar pentru câteva clipe de la necazuri. Folosește-ți mintea și în alte scopuri. Ai puterea de a o controla după propria dorință!

6. Dieta

Tu ești cea care decide ce consumă și în ce cantitate. Chiar dacă uneori ai impresia că poftele alimentare sunt cele care dețin controlul asupra ta, nu este adevărat. Ai în tine puterea de a le ține în frâu și de a opta pentru variante culinare mai sănătoase. Respectă-ți corpul și pune sănătatea mai presus de orice. Nimic nu valorează mai mult pe lume, iar oamenii află acest lucru doar atunci când starea de sănătate le este afectată.

7. Somnul

Poate că pare ciudat să îți controlezi somnul, însă atunci când îți fixezi o rutină, îți este mult mai ușor să te odihnești la ora dorită. Cu timpul, corpul tău se va obișnui să „adormă” în intervalul fixat. Dacă ai un stil de viață haotic, îți vei da treptat viața peste cap. Apoi, cu greu vei reuși să te concentrezi la activitățile pe care le ai de îndeplinit peste zi.

Acum crezi că poți să controlezi aceste lucruri? Imediat ce vei începe să o faci, vei realiza că viața ta se va schimba treptat, dar sigur în bine. Important este să ai o atitudine pozitivă și să nu te mai lași mânată de dezamăgiri.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (21)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!