Studiu: bărbații cu soții mai tinere trăiesc mai mult

Studiu: bărbații cu soții mai tinere trăiesc mai mult

Lorena Teacă

Cercetătorii analizează fiecare aspect al vieții, iar de această dată s-au concentrat asupra căsătoriei. Ei au ajuns la concluzia că bărbații care își aleg soții mai tinere trăiesc mai mult.

Deși, inițial, s-a crezut că femeile cu soți mai tineri trăiesc mai mult, Sven Drefahl de la Institutul Max Planck pentru Cercetare Demografică a demonstrat că lucrurile nu stau chiar așa, arătând că femeile cu vârstă mult mai mare decât bărbații au o speranță de viață mai mică.

În ceea ce-i privește pe bărbați, a fost demonstrat faptul că riscul de mortalitate al bărbaților cu 7-9 ani mai în vărstă decât soțiile lor este redus cu 11%, în comparație cu acele cupluri în care partenerii au aceeași vârstă.

Femeie tânără și bărbat bătrân care se țin în brațe

Ani de-a rândul, cercetătorii au crezut că aceste date sunt valabile pentru ambele sexe, dar Sven Drefahl a afirmat că „acestea trebuie trebuie reconsiderate”.

Folosind date de la aproape nouă milioane de cupluri, cercetătorul a reușit să elimine deficiențele statistice ale analizelor anterioare și ne recomandă să ne alegem parteneri de aceeași vârstă.

Potrivit studiului lui Drefahl, femeile care se căsătoresc cu parteneri cu 7-9 ani mai tineri își sporesc riscul de mortalitate cu 20%. „Unele dintre puținele explicații posibile constă în faptul că mariajele cu soți mai tineri încalcă normele sociale și, prin urmare, suferă sancțiuni sociale”, spune Sven Drefahl.

Femeie care pune mâna pe pălăria unui bărbat

În momentul în care o femeie se hotărăște să se mărite cu un bărbat mai tânăr, aceasta se abate de la normalitate. În plus, un astfel de cuplu este exclus sau privit negativ de societate, aspecte care ar putea conduce spre o viață nefericită și stresantă, la o sănătate șubredă și un risc de mortalitate ridicat.

Noul studiu arată că mariajul este nefavorabil pentru femeile mai în vârstă decât soții lor, dar, per ansamblu, căsătoria nu dezavantajează oamenii în general, ci ridică speranța de viață a ambilor parteneri, în comparație cu cei care nu vor să audă de căsătorie sub nicio formă. 

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Etapele somnului: ce se întâmplă în corpul tău în fiecare perioadă
Etapele somnului: ce se întâmplă în corpul tău în fiecare perioadă
De ce te temi cel mai mult?
Incepe quiz
De ce te temi cel mai mult?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - psihologie

    1. 8 exerciții antistres pe care le poți face acasă (481 vizite)