Studiu: jumătate dintre prietenii tăi nu te plac

Studiu: jumătate dintre prietenii tăi nu te plac

Redactor Divahair.ro

Avem o veste neplăcută: intuiția feminină nu este o armă atât de sigură precum credeai. Un studiu recent publicat în revista ”Plos One” a arătat că oamenii nu își dau seama cine le sunt prieteni adevărați. Cercetările au arătat că aproximativ doar 50% dintre persoanele pe care le plac și le consideră prietene simt același lucru.

grup de prietene

Pentru a ajunge la aceste concluzii, oamenii de știință au efectuat un sondaj la care au participat 84 de studenti, cu vârste cuprinse între 23 și 38 de ani care participau la același curs. Fiecare tânăr a fost rugat să le acorde o notă celorlalți studenți, de la 0 la 5. 0 însemna că nu cunosc persoana, 3 însemna că o considerau prietenă, iar 5 însemna că o considerau o foarte bună prietenă. Mai departe, fiecare participant trebuia să spună ce notă crede că va primi de la ceilalți.

Rezultatele au arătat că 94% dintre oamenii care au răspuns la întrebări presupuneau că cei pe care îi consideră prieteni buni simt același lucru pentru ei. Totuși, doar jumătate dintre prietenii erau reciproce, potrivit cercetătorilor. Chiar dacă acest studiu a fost unul desfășurat pe un eșantion mic, vine în completarea unui studiu din 2011, care a arătat că doar 45% dintre prieteniile pe care le au oamenii sunt reciproce. Un alt studiu din 2005 a arătat că doar 35% dintre prieteni simt același lucru unul pentru altul.

”Oamenii nu vor să audă că cei pe care îi consideră prieteni nu simt același lucru pentru ei”, spune unul dintre autorii studiului Alex Pentland. Potrivit acestuia, incapacitatea oamenilor de a înțelege cine le sunt prieteni cu adevărat are legătură cu fatul că cei mai mulți nu știu ce înseamnă, de fapt, prietenia.

Nu intra, însă, în panică! Nu contează câți prieteni ai, ci este important ca aceștia să fie alături de tine în momentele grele.

Surse foto: Getty

Articolul urmator
Fenicul: beneficii și proprietăți
Fenicul: beneficii și proprietăți
Ce vor prietenii tai sa schimbe la tine?
Incepe quiz
Ce vor prietenii tai sa schimbe la tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (17)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.