Totul despre rugăciunea pentru cei dragi și protecția maternă: este posibil să salvezi rudele de greutăți?

Totul despre rugăciunea pentru cei dragi și protecția maternă: este posibil să salvezi rudele de greutăți?

Alida Enache

Cu cât este mai puternică legătura dintre oameni, cu atât este mai ușor pentru ei să facă schimb de energii, precum și să se influențeze reciproc cu intențiile lor. Oamenii apropiați, în special cei care sunt înrudiți și împărtășesc o conexiune profundă, fac în mod constant acest lucru și, de obicei, în mod inconștient.

După o ceartă intensă sau chiar o despărțire apar mari dureri sufletești, însă acestea nu sunt asociate doar cu stresul la care au fost supuse persoanele respective, ci și cu faptul că încep să aibă gânduri negative una despre cealaltă. Această energie, care este denumită "energie întunecată", slăbește câmpul protector al "inculpaților".

Acest lucru se întâmplă și în cazul copiilor. Dacă un micuț sau o micuță este certat/ă în mod constant de părinții săi, pedepsit/ă, comparat/ă cu alții, el sau ea va dezvolta numeroase complexe și probleme psihologice. De ce? Ei bine, devine vulnerabil/ă din punct de vedere energetic.

Cu cei dragi, chiar fără să ne dăm seama, avem un schimb constant de energie și tocmai de aceea ne putem influența atât de ușor unul pe celălalt. Cât încă sunt mici, copiii absorb energia părinților lor mai ceva ca un burete. Ei preiau gândurile, sentimentele și emoțiile lor și astfel se formează ca adulți. Ulterior, după ce trec de vârsta maturității și au o personalitate stabilă, oamenii continuă să facă schimb de energii cu cei care sunt apropiați pe plan emoțional și psihologic. Cu cât conexiunea dintre două persoane sau mai multe este mai profundă, cu atât schimbul de energii este mai puternic.

Cu cine poți forma cele mai puternice legături

Cu părinții

Cea mai puternică legătură energetică și nu doar pe care un om o clădește pe parcursul vieții lui este cea cu mama sa. Aceasta relație are mai multe manifestări, iar bazele îi sunt puse încă de când bebelușul se află în pântecul ei. Mama acționează ca un fel de "donator" pentru puiul său și astfel se creează o legătură strânsă între cei doi încă de dinainte să se cunoască.

Cu tatăl, copilul are, de asemenea, o legătură strânsă, dar diferită de cea pe care o împărtășește cu femeia care l-a adus pe lume. Adică, cu cât copilul și tatăl comunică mai mult, cu atât este mai puternică conexiunea dintre ei și cu atât este mai mare influența părintelui asupra dezvoltării copilului.

Undeva după 14-15 ani, adolescentul devine o "unitate energetică independentă", iar conexiunile pe care le are cu părinții săi încep să funcționeze într-un mod diferit, dar continuă să o facă la fel de intens, atât timp cât copilul rămâne apropiat de mama și tatăl său. O astfel de conexiune între părinți și copii rămâne pe viață. Chiar și în cazul răcirii sau ruperii relațiilor, există încă un anumit schimb de energie.

Cu partenerul/partenera de viață

Legătura dintre doi îndrăgostiți este la fel de puternică ca aceea dintre copil și părinte. După ce devin intimi, cei doi parteneri au parte de un schimb de energie mai "senzual", care se intensifică și pentru care sunt responsabile chakrele inferioare. Dacă, în același timp, nu este vorba doar despre atracție fizică, ci și despre iubire pură, adevărată, atunci sunt activate și chakrele superioare. Rezultatul acestor lucruri? O conexiune extrem de puternică, pe toate planurile.

Cu prietenii

Aici, spre deosebire de punctele menționate anterior, nu există factori suplimentari care să întărească conexiunea energetică (pântecul mamei sau "iubirea fizică"). Tocmai de aceea, intensitatea schimbului energetic diferă în funcție de cât de profunde sunt relațiile care se stabilesc între prieteni. Cu cât sunt mai aproape și cu cât petrec mai mult timp unul cu celălalt, cu atât schimbul de energie este mai puternic.

Imagine cu două mâini îndreptate spre cer

Poți proteja energetic o persoană dragă de probleme?

Cu dorințele, gândurile și intențiile noastre, putem influența oamenii pe care îi iubim și felul în care decurge viața lor. De exemplu, cu cât încercăm mai mult să observăm calități pozitive în anumiți oameni, cu atât mai mult contribuim la dezvoltarea lor.

Din păcate, lucrurile funcționează astfel și pe plan opus. Cu cât ne concentrăm mai mult asupra părților negative ale unei persoane, cu atât mai mult "evidențiem" aceste caracteristici ale sale și determinăm slăbirea câmpului său energetic protector. Și nici măcar nu este necesar să vorbim despre asta pentru că gândurile noastre sunt extrem de puternice și influențează tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru!

Atunci când încercăm să vedem binele în cei dragi nu facem decât să contribuim într-o oarecare măsură la felul în care își trăiesc, de fapt, viața. Sigur, fiecare om în parte are destinul său, însă parcursul lui prin viață este influențat de conexiunile pe care le-a legat cu alții.

Dacă vrei să protejezi o persoană, atât cât îți stă în putere, trebuie să respecți un anume ritual. Inițial, trebuie să întărești legătura pe care o ai cu aceasta. Acest lucru nu necesită "tehnici șamanice" speciale, ci este suficient doar să îți îmbunătățești relația pe care o ai cu ea. Adică devii mai îngăduitor/îngăduitoare, blând/ă, înțelegător/înțelegătoare cu ea. Încerci să accepți acel om exact așa cum este, încerci să nu îl judeci, încerci să elimini intenția de a schimba ceva la el.

Dar să nu uităm, de asemenea, că pentru a depăși situații triste sau dificile din viață sau chiar pentru a se feri de ele, o persoană trebuie să gândească ea însăși într-un mod pozitiv despre ea. Aceasta este pasul doi și ultimul din ritual.

Cel/cea care vrea să își ajute aproapele cu "rugăciunile" sale trebuie să fie, la rândul său, un om pozitiv, optimist și puternic. Dar cum poți face asta?

Ei bine, pentru a deveni astfel, trebuie să:

- Ai grijă de sănătatea ta. Nu ignora problemele care apare cu timpul și rezolvă-le rapid.

- Renunță la obiceiurile dăunătoare sau încearcă să le minimizezi.

- Ai grijă de sănătatea ta mintală.

- Nu te implica în dispute și conflicte inutile.

- Odihnește-te atunci când este cazul și ai nevoie.

- Găsește-ți o sursă de inspirație, un hobby care să aducă bucurie sufletului tău.

Nu uita că dacă tu nu ești bine cu tine, nu vei putea face niciodată lucruri benefice pentru cei pe care îi iubești. Îngrijește-te de bunăstarea ta pentru că doar în felul acesta te poți îngriji și de a altora!

Citește și: Nu îți mai diminua calitățile și reușitele pentru a le face pe plac celorlalți!

Surse foto: iStock

Surse articol: Cluber

Articolul urmator
Stiluri de atașament: ce sunt și de ce este important să le recunoști
Stiluri de atașament: ce sunt și de ce este important să le recunoști
Eşti altruist sau eşti Grinch în persoană? Acest quiz îți va dezvălui totul
Incepe quiz
Eşti altruist sau eşti Grinch în persoană? Acest quiz îți va dezvălui totul

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.