Trezește-te! Începe să trăiești acum, nu vei mai primi o a doua șansă la viață! Acum sau deloc!

Trezește-te! Începe să trăiești acum, nu vei mai primi o a doua șansă la viață! Acum sau deloc!

Alida Enache

Nu va exista niciodată o a doua șansă. Uităm constant acest lucru...

Atunci când cineva moare, ești puțin șocat/ă, nu? Nu înțelegi cum și de ce s-a întâmplat acest lucru. Nu poți accepta nicicum că acea persoană a murit și ți se pare că ceea ce se întâmplă nu este adevărat... este doar un vis urât. Din păcate, viața este un drum cu un singur sens și cu greu ajungem să înțelegem cu adevărat acest lucru.

Imagine alb-negru cu o pasăre în colivie

Cu siguranță că și tu, la fel ca foarte mulți dintre noi, ai avut parte de nefericitul eveniment de a-ți pierde o persoană dragă. Se prea poate ca înmormântarea acesteia să fi trezit în tine ceva ce nu ai mai simți niciodată: dorința de a trăi. Ai conștientizat că viața este scurtă și fragilă și te-ai decis că a venit momentul să începi să trăiești la maxim... Ei bine, ce-ai făcut după ce ai avut această revelație? Te-ai dus acasă, ai mâncat, te-ai pus la somn, iar ziua următoare te-ai dus la muncă. Ai continuat să exiști ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, ca și cum vei mai avea o a doua șansă de a-ți trăi viața.

Când a fost ultima oară când ai făcut ceva pentru tine? Când a fost ultima oară când ai visat? Unde a dispărut îndrăzneala ta? Unde ți-e curajul? Unde ți-e dorința?

Îți mai amintești cum era atunci când erai copil? La ce visai? Ți-ai împlinit visele? Ți-ai atins obiectivele? Ce credeai? Că mai ai timp? Că o sa mai primești o a doua șansă?

Ai tendința de a amâna tot ceea ce-ți pui în minte, gândindu-te că poate într-o bună zi va veni și momentul potrivit pentru a face acel lucru. Ei bine, nu va veni! Cel mai bun moment pentru a începe să faci ceva este chiar acum. Dacă doar stai și aștepți, vei descoperi, într-un final, că viața a trecut pur și simplu pe lângă tine.

Nu vom mai primi o a doua șansă la viața... puțini înțelegem asta. Ne pierdem timpul cu activități care nu ne aduc împlinire sufletească și nu facem decât să ne îndepărtăm încetul cu încetul de ceea ce suntem de fapt. Uităm să ne iubim, uităm să-i iubim pe alții, nu mai facem nimic din ceea ce ne place și doar așteptăm să treacă timpul crezând că vor veni și vremuri mai bune. Ei bine, acele vremuri nu vor veni niciodată dacă noi nu facem ceva în acest sens. Trăiește acum și aici. Fă ceva pentru tine. Pentru binele tău. Pentru fericirea ta.

Viața ta se poate schimba în bine în orice secundă dacă pur și simplu alegi să acționezi în acel sens. Imaginează-ți cum ai vrea să fie viața ta, imaginează-ți cum a vrea să o trăiești și exersează! Exersează în fiecare zi. Fă câte un mic pas înainte, câte un mic pas către acea viața minunată pe care tu vrei să o trăiești. Nu ajunge doar să speri!

Trebuie să-ți trăiești viața în așa fel încât ca la sfârșitul ei să nu regreți nimic. Să nu regreți că nu ai iubit mai mult, să nu regreți că nu ai oferit mai multă înțelegere, să nu regreți că nu i-ai ajutat pe alții și să nu regreți că nu ai făcut tot ceea ce ți-ai dorit. La sfârșitul vieții nu vei putea striga. Nici de furie. Nici de supărare. Nici de tristețe ți nici de regret. Odată ce inima ta se oprește, misiunea ta pe acest pământ a luat-o sfârșit. Și poate că atunci te vei întreba: Oare ce am făcut eu cu adevărat?

Imaginează-ți doar că în 5 minute vei părăsi această lume. Cum vei pleca de aici? Fericit/ă? Împăcat/ă? Cu regrete? Rănit/ă? Ai făcut tot ceea ce ți-a dictat sufletul tău? Iar dacă nu... de ce? Ai așteptat să vină momentul potrivit! Și iată că el nu a mai venit niciodată!

Cu toții avem tendința de a confunda lucrurile, din păcate. Adevărata fericire nu constă în apartamente luxoase, mașini scumpe, haine de firmă și un salariu bun. Adevărata fericire constă în iubire. Trebuie să iubim, să ne iubim și să-i iubim pe alții, să fim cinstiți, să fim onești, să fim loiali și blânzi... să ne bucurăm de tot ceea ce avem și de tot ceea ce ne înconjoară. Dar noi uităm ce minunăție trăim! Ne pierdem timpul cu cele mai semnificative aspecte ale vieții și, într-un final, poate chiar prea târziu, descoperim să sufletul nostru este gol.

Până la urmă, pentru a exista ai nevoie doar de un acoperiș deasupra capului, de un pat, de puțină mâncare și de apă... Iar pentru a trăi ai nevoie doar de puțin curaj. Dacă și tu te-ai regăsit în rândurile de mai sus, oare ce mai aștepți? E momentul să trăiești! Nu mai ai o a doua șansă la viață!

Citește și: Citate de Osho despre iubire care o să te ajute să devii cea mai bună versiune a ta

Surse articol: Cluber

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Cele mai periculoase alimente pentru ficat. Stai departe de ele!
Cele mai periculoase alimente pentru ficat. Stai departe de ele!
Ți-ai întâlnit iubirea vieții până acum?
Incepe quiz
Ți-ai întâlnit iubirea vieții până acum?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.