Uneori, Dumnezeu îți închide toate ușile, pentru a te proteja

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Uneori, Dumnezeu spune ”nu” pentru că știe că lucrurile pe care ți le dorești ar putea în cele din urmă să te facă să suferi. Oamenii de care crezi că ai mare nevoie ar putea fi cei care te vor lăsa la greu. Cei care vor schimba modul în care gândești despre oameni sau despre iubire sau cei care îți vor închide inima și te vor face să te cunoști mai bine.

Dumnezeu spune ”nu” pentru că vrea să te învețe importanța răbdării, de a te învăța cum să apreciezi lucrurile din jurul tău sau să înveți cum să fii încrezător în propriile puteri, astfel încât să poți avea grijă de ceilalți atunci când au nevoie de tine.

Dumnezeu te invata ce este rabdarea

Dumnezeu mai spune ”nu” pentru că știe că, dacă spune da, nu vei dobândi aceeși înțelepciune, putere, perseverență și rezistență pe care o ai acum. Nu vi fi cea mai bună versiune a ta dacă nu ai avut lucruri în viața ta care te-au obligat să faci față anumitor temeri, să te vindeci de anumite  și să depășești anumite provocări. Nu vi fi persoana care apreciază oamenii buni și știe să se ridice în fața celorlalți atunci când încalc o anumită limită.

Dumnezeu spune ”nu” pentru că vrea să mergi pe calea credinței, să înțelegi universul, și să crezi în El, chiar dacă nu ești de acord mereu cu deciziile Lui. Uneori, El spune că NU pentru că vrea să îți analizezi viața, să pui întrebări, să-ți regândești deciziile sau să explorezi doar dacă lucrurile pentru care te rogi sunt bune pentru tine sau ești doar iluzionat.

Dumnezeu spune ”nu” pentru că vrea să te binecuvânteze cu lucruri mult mai bune decât ceea ce ceri. Uneori, NU, este un „Iad”, deghizat. Nu este o amânare, iar refuzurile sale de a-ți îndeplini dorințele sunt doar un alt mod de a te binecuvânta, fie prin eliminarea unui lucru care ar fi fost toxic pentru tine, fie oferindu-ți ceva la care nu te-ai așteptat niciodată.

Fluture in palma

Refuzul lui Dumnezeu este și modul Lui de a spune „Te iubesc” și de a te proteja de ceea ce nu poți vedea.

Dumnezeu te transformă într-un „diamant”

Știi cum se formează diamantele?

Ei bine, sunt aici pentru a vă oferi cursuri de geologie.

Diamantele provin din adâncime, iar mantaua, locul unde se formează diamantele, este foarte fierbinte. Există multă presiune, multă greutate, deci combinația de temperatură ridicată și presiune ridicată este cea necesară pentru creșterea diamantelor. Nivelurile ridicate de magneziu și dioxid de carbon scot magma la suprafață, rezultând în erupții violente. Aceste erupții violente aduc diamante la suprafață din adâncul Pământului.

Totodată maeștri bijutieri petrec mult timp a transforma transforma diamantele în pietre prețioase, plăcute la vedere.

Dumnezeu este Maestrul Bijutier și tu ești diamantul Lui în stare neprelucrată. Tu ești piatra Lui prețioasă. Dumnezeu te încearcă pentru a te forma. Își face timp pentru a te „sculpta”, astfel încât să devii persoana care El își dorește să fii. Încercările grele sunt în felul lui Dumnezeu de a te contura într-un diamant.

Un diamant nu este altceva decât o stâncă care a refuzat să cedeze presiunii. Natura rezistentă a unui diamant îl face frumoas și puternic. Când te vei ridica deasupra situațiilor dificile, valoarea ta crește. Presiunea incredibilă cu care te confrunți în timpul greutăților îți scoate la iveală puterea, iar încercările  fac ca frumusețea ascunsă din tine să iasă la suprafață.

Diamant stralucitor

Când viața se lovește de cel mai greu, tocmai atunci când Dumnezeu îți alină durerea, astfel încât El să poată scoate tot ce este mai bun din tine. Ești conceput pentru a deveni frumoasa bijuterie pentru care ești menit să fii. Diamantele sunt cele mai dure minerale de pe pământ - nimic nu poate rupe un diamant, doar un alt diamant poate.

Amintește-ți că Dumnezeu lucrează asupra ta și, în cele mai grele circumstanțe, Dumnezeu îți va înțelege haosul.

Surse foto: Istock

Articolul urmator De ce este bine uneori să nu ai relații și prieteni. Greu de crezut dar adevărat!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (22)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.