Renunţă la gelul de duș pentru spălarea zonei intime! Cu ce să îl înlocuieşti

Renunţă la gelul de duș pentru spălarea zonei intime! Cu ce să îl înlocuieşti

Redactor Andreea Baluteanu

Igiena intimă e unul dintre cele mai importante aspecte pentru sănătatea noastră. Disconfortul vaginal ce rezultă dintr-o îngrijire necorespunzătoare e atât de deranjant, încât îți va perturba nu numai viața sexuală, dar și activitățile de zi cu zi.

Marea problemă este că, de cele mai multe ori, problemele de sănătate apar din cauza greșelilor pe care le comitem chiar noi. Descoperă în rândurile de mai jos cum arată cea mai mare greșeală dintre toate, utilizarea gelului de duș în această zonă sensibilă, și cum să o corectezi!

De ce să renunți să te mai speli cu gel de duș în zona intimă

Intri în cadă sau sub duș, torni în palme o cantitate suficientă de gel de duș și te speli temeinic peste tot. Ce poate fi rău în asta? Până la urmă, e un gest pe care îl repetăm zi de zi. Și, cel mai probabil, nu se întâmplă nimic… prima dată. Dar, folosind constant gel de duș în regiunea intimă, vei ajunge să o sensibilizezi și chiar să creezi terenul propice pentru dezvoltarea infecțiilor. Iată de ce să încetezi să mai folosești gel de duș „acolo jos”!

Gelul de duș conține parfum. Majoritatea produselor de gen de pe piață sunt parfumate, ca să îți facă plăcere să le folosești. E de la sine înțeles: cine și-ar dori să se trezească dimineața fără aroma preferată, proaspătă și revigorantă? Deși acest parfum e de cele mai multe ori sintetic, el reușește să fie bine tolerat de piele, în cazul în care nu te confrunți cu un derm ultrasensibil. Cu totul altfel stau lucrurile cu vaginul tău: parfumul din gelul de duș poate provoca iritații, mâncărimi, senzație de usturime și arsură. Întrerupe imediat utilizarea respectivului produs și, dacă simptomele persistă, consultă neapărat un doctor ginecolog.

Vaginul se poate curăța foarte bine și singur. Acea zonă pe care am considerat-o atât de multă vreme rușinoasă este, de fapt, una dintre cele mai curate de pe corpul tău. De ce? Deoarece conține o microfloră de bacterii bune și rele extrem de echilibrată, care previne răspândirea microbilor și menține un pH armonios. Problema este atunci când intervenim noi cu un gel de duș agresiv, care dă peste cap această populație de bacterii cu conținutul ridicat de conservanți și parabeni și care poate crea astfel problemele de sănătate.

Gelul de duș poate sensibiliza zona delicată a vaginului. Chiar dacă nu pățești nimic de la gelul de duș, vei observa că, în timp, vaginul tău se va sensibiliza. Deposedat de populația sa „dragă” de bacterii, vaginul e predispus la infecții precum candidoza, dar și la fenomenul uscăciunii vaginale. Chiar vrei să ajungi în această situație?

Cu ce înlocuiești gelul de duș în zona intimă

E vital să fii atentă la formula gelului de duș pe care îl folosești pe piele, dar, oricât de naturală ar fi aceasta, renunță să o utilizezi în zona intimă. La ce să apelezi în schimb, dacă simți nevoia de o senzație de prospețime?
Multi-Gyn Actigel este un gel bioactiv ce conține polizaharide bioactive, care previn și atenuează disconfortul vaginal. Este produsul perfect care să înlocuiască gelul de duș, reușind să rezolve problemele de sănătate pe care acesta l-a creat. Multi-Gyn Actigel se dovedește extrem de eficient și în tratamentul vaginitelor bacteriene, al mâncărimilor, iritațiilor, roșeții și usturimii. Produsul reduce scurgerile vaginale cu miros neplăcut și optimizează flora vaginală. Cum folosești? Aplică extern sau intern, servindu-te de aplicatorul atașat. Utilizează o singură dată pe zi pentru prevenție și de 2-3 ori pentru tratament. Multi-Gyn Actigel este disponibil la Vavian Pharma.

 

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.