S-a aflat! Iată legătura dintre vitamina D și pierderea în greutate

Redactor Andreea Baluteanu

Cercetătorii insistă în ultima perioadă că vitamina D este mai importantă decât credem și că, mai grav, mulți dintre noi prezentăm deficiențe destul de grave. Denumită și „vitamina soarelui”, pentru că este secretată în urma expunerii la astrul zilei, această substanță nutritivă începe să fie tot mai rară, din cauza faptului că petrecem tot mai puțin timp afară și, atunci când o facem, ne „blindăm”, pe bună dreptate, cu tone de protecție solară.

Ultimele studii au mai descoperit însă o utilitate extraordinară a vitaminei D, una care îți va atrage atenția. Nutrimentul produce pierderea în greutate! Află care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești în acest sens, dar și alte motive pentru care ai nevoie de vitamina D!

Slăbești cu vitamina D? Studiile spun că da!

Suntem recunoscătoare echipei italiene de la Universitatea din Milano, condusă de Luisella Vigna, deoarece a reușit să descopere o altă funcție esențială a vitaminei D: contribuie la pierderea în greutate.

Studiul s-a desfășurat pe 400 de persoane supraponderale și obeze, care prezentau toate deficiențe de vitamina D. Participanții, care țineau deja o dietă săracă în calorii, au fost împărțiți de specialiști în trei grupe: primei grupe nu i s-a administrat deloc vitamina D, cea de-a doua a primit o doză de 25.000 de unități internaționale, iar cea de-a treia - 100.000 de unități internaționale.

Rezultatele? După 6 luni, cele două grupe care primiseră vitamina D au prezentat atât o reducere considerabilă a numărului de kilograme, dar și o scădere a volumului din talie, un barometru extrem de important în ceea ce privește procentul de grăsime corporală.

Studiul a fost acceptat de experți ca fiind revelator în domeniu, iar două concluzii extrem de importante pot fi trase de pe seama sa. În primul rând, efectul vitaminei D este cuantificabil în scăderea în greutate numai dacă prezinți o deficiență a acestui nutriment. Mai departe, pentru ca rezultatele să impresioneze, este necesar ca suplimentele de vitamina D să fie administrate în asociere cu o dietă.

Cu toate acestea, nu putem decât să ne declarăm extrem de încântate. Cum un număr foarte ridicat de persoane prezintă carențe de vitamina D (conform webMD, circa 40% dintre americani au această problemă) și au și surplus de greutate, este posibil ca suplimentele să reprezinte soluția mult-așteptată pentru scăderea în greutate.

6 motive pentru care ai nevoie de vitamina D

Nu numai surplusul de kilograme ar trebui să te determine să suplimentezi rezervele de vitamina D. Iată alte beneficii extraordinare ale acestui nutriment:

  • menține sănătatea oaselor și a dinților;
  • susține imunitatea și funcționarea creierului și a sistemului nervos;
  • reglează nivelul de insulină, fiind esențial pentru bolnavii de diabet;
  • îmbunătățește sănătatea inimii;
  • poate preveni cancerul;
  • este necesar atât în timpul sarcinii, dar și pentru sănătatea fătului.

Cele mai bune surse de vitamina D

Corpul are abilitatea de a produce singur vitamina D, dar numai prin expunerea la soare. Iar aici problemele încep și parcă nu se mai termină. În primul rând, dacă ai pielea închisă la culoare, capacitatea de sinteză va fi diminuată. Același lucru este valabil și dacă trăiești în emisfera nordică. De asemenea, ține cont că, pentru a beneficia de această vitamină în mod natural, trebuie să stai la soare fără să te protejezi cu o cremă cu SPF, fără să ai pielea acoperită de haine și pentru cel puțin 15 minute în fiecare zi. Atunci când cancerul de piele survine în exact aceste condiții, e clar că trebuie să iei inițiativa.

Vitamina D este prezentă în mod natural și într-o serie de alimente, cele mai bune fiind ouăle, iaurtul, laptele, somonul, cerealele fortificate și sucul de portocale.

Ce se întâmplă atunci când ești vegană sau vrei să rărești consumul de carne sau de lactate? Ai nevoie de suplimente!

  Preferatul nostru este Vitoral D Spray Oral pentru Adulți, un supliment alimentar sub formă de spray cu gust de mentă și xylithol. Destinat administrării orale, produsul conține combinația perfectă de vitamina D3 și vitamina K2, contribuind atât la absorbția eficientă a calciului, cât și la menținerea sănătății sistemului osos și a dinților. În plus, grație suplimentului, diviziunea celulară va fi îmbunătățită, iar imunitatea - intensificată. Agită bine înainte de folosire și utilizează circa un puf pe zi. Produsul este disponibil la Vavian Pharma!

 

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.