Sănătate din natură: află care sunt superputerile mierii de Manuka

Ionelia Olteanu

Natura este atât de bogată încât oferă remedii și soluții pentru orice afecțiune și ajută la menținerea sănătății, fără să fie nevoie de intervenția medicamentoasă. Unul dintre cele mai populare remedii venite din Natură este mierea de albine. Cu un bogat conținut de antioxidanți, este folosită pentru tratarea răcelilor, rănilor pielii sau a bolilor intestinale.

Una dintre cele mai sănătoase produse apicole este mierea de Manuka, ce ”vine” din Noua Zeelandă, de la albinele care polenizează arbustul Manuka.

afis miere

Iată superputerile mierii de Manuka!

Există foarte multe întrebuințări ale mierii de Manuka. Ingredientul-minune tratează, printre altele, durerile în gât, bolile digestive sau gingivita. De-a lungul timpului, produsul a fost folosit în scopuri medicale, iar acest lucru s-a menținut timp de mii de ani.

Cu toate acestea, din cauza industrializării, producerea mierii a suferit câteva modificări. Cele mai multe dintre produsele care se găsesc în supermarketuri au un conținut ridicat de fructoză, provenit de la siropul de porumb. Pentru a ne asigura că mierea pe care o consumi este de cea mai bună calitate, dar și naturală, îți recomandăm viatabio.ro, magazinul online al sănătății.

Ceea ce face ca mierea de Manuka să fie diferită de celelalte tipuri de miere este plusul de calități pe care le are, comparativ cu un produs obișnuit. Este deja cunoscut faptul că mierea, în general, este unul dintre cele mai sănătoase nutrimente și un bun stimulent al imunității. În schimb, mierea de Manuka, ajută prevenirea și tratarea cancerului, reducerea nivelului de colesterol, reducerea inflamațiilor din corp, a infecțiilor oculare, urechilor și sinusurilor, dar și a problemelor gastro-intestinale.

miere manuka

Miere de Manuka Raw Mix 500 g- Wedderspoon, 138 de lei

Îngrijirea pielii

Mierea de Manuka face minuni pentru pielea afectată de răni, datorită proprietăților sale antibacteriene. Este, de asemenea un antiinflamator deosebit de puternic, făcând ca vindecarea să fie un proces foarte rapid. Aceasta contribuie la echilibrarea pH-ului, iar datorită aminoacizilor, celulele moarte sunt eliminate și porii se mențin curați. 

Pe lângă faptul că are capacitatea de a vindeca, mierea de Manuka este un excelent tratament antiîmbătrânire, favorizând dezvoltarea colagenului în celulele pielii. În plus, aceasta menține un nivel optim de hidratare, ceea ce înseamnă îmbunătățirea constantă a elasticității, dar și a regenerării celulelor. Persoanele care suferă de acnee ar trebui să își facă depozite serioase cu miere de manuka pentru că s-a demonstrat că ingredientele antimicrobiene din dulcele dar al Naturii ajută la tratarea inesteticelor coșuri. Tot cu Manuka, reprezentantele sexului frumos ar trebui să știe că pot îndepărta punctele albe, puncteke negre și pot calma roșeața pielii.

Cum se folosește mierea de Manuka?

Pentru o piele sănătoasă și frumoasă poți să apelezi săptămânal la o mască pe bază de miere de Manuka. După spălarea și exfolierea ușoară a tenului cu bicarbonat de sodiu, usucă-l foarte bine și aplică un strat foarte subțire de miere. Las-o să acționeze timp de aproximativ 30 de minute, apoi clătește cu apă caldă. Vei observa rezultate uimitoare, iar tenul tău va fi luminos. 

Tratează afecțiuni gastro-intestinale

Pentru a te bucura de beneficiile mierii de Manuka în procesul de digestie, este recomandat să consumi zilnic 1-2 lingurițe. Poți să o incluzi în fiecare masă a zilei, mai ales la micul dejun, pe o felie de pâine prăjită sau să o adaugi în iaurt. Dacă te confrunți cu o durere în gât sau vrei pur și simplu să îți întărești imunitatea, consumul de miere este mai mult decât indicat.

Enzimele ce sunt conținute în mierea de Manuka contribuie la o digestie mai rapidă și la sănătatea sistemului gastro-intestinal. Aceste substanțe ajută la îmbunătățirea digestiei, în special la digerarea carbohidraților și a zaharurilor. Sistemul digestiv descompune substanțele din alimente în unități foarte mici, care sunt absorbite în intestin. Un avantaj suplimentar al consumului de miere constă în faptul că aceasta conține zaharuri în cele mai simple forme care sunt ușor de digerat. 

Sistemul digestiv conține, de asemenea, bacterii esențiale pentru digestie și foarte benefice pentru sănătate. Cu toții le știn sub denumirea de floră intestinală. Consumul mierii de Manuka ajută la popularea unor astfel de bacterii care sunt extrem de benefice pentru tractul gastro-intestinal.

Atenuează efectele diareei

Procesul prin care mierea ajunge în stomac este mult mai lent decât cel al zahărului obișnuit. Ca o consecință a acestui fapt, mierea joacă un rol important în atenuarea afecțiunilor precum diareea. Studii clinice realizate au observat și la bebeluși reducerea frecvenței și duratei diareei, ca urmare a aportului de miere. Cu toate acestea, din cauza riscului de botulism (intoxicație cu o bacterie extrem de periculoasă), nu se recomandă administrarea de miere de Manuka bebelușilor. 

Previne infecțiile bacteriene din stomac

Proprietățile antibacteriene ale acesteia se datorează prezenței unui compus numit metilglioxial care nu este prezent decât în mierea de Manuka și care este eficient împotriva infecțiilor bacteriene ale stomacului. Acesta găsește sursa bolii și o elimină, grăbind procesul de vindecare.

Studiile arată faptul că mierea de Manuka este eficientă în controlarea dezvoltării bacteriilor în stomac, în special a celor care au devenit rezistente la antibioticele administrate în mod obișnuit.  

Mierea de manuka: medicamentul eficient oferit de natură pentru tratarea infecțiilor

Mierea de Manuka ajută, de asemenea, la stimularea sistemului imunitar al organismului care să îi permită să răspundă mai rapid în cazul bolilor. Aceasta stimulează anumite celule albe din sânge care produc anumiți compuși ce ajută la lupta împotriva infecției. 

Acest efect al mierii de Manuka se datorează prezenței unor proteine speciale numite Arabinogalactans și Apisimin. 

Datorită acțiunii antiinflamatoare a mierii de Manuka, aceasta ajută la calmarea oricărui tip de inflamație sau iritare a mucoasei la nivelul stomacului și intestinului. 

Odată cu înaintarea în vârstă, anumite specii reactive de oxigen se acumulează în corp și provoacă leziuni țesuturilor și organelor. Acestea se numesc leziuni oxidative. Ficatul este cel mai afectat dintre toate organele vitale. Conținutul mierii de Manuka ajută la prevenirea acestui tip de leziuni și contribuie la sănătatea celulelor. 

În prevenirea cancerului

Atunci când producția de oxigen din organsim este afectată, apare stresul oxidativ, care este strâns legat de dezvoltarea cancerului. Acest tip de stres provoacă mutații ce duc la transformarea celulelor normale în celule tumorale și contribuie la înmulțirea lor.

Pentru că este un bun antioxidant, mierea de Manuka este eficientă în combaterea stresului oxidativ din corp, prevenind astfel deteriorarea gravă a țesuturilor și organelor din corp. 

Combate efectele secundare ale terapiei împotriva cancerului

Diferite studii au demonstrat faptul că mierea este eficientă pentru protecția tractului gastro-intestinal sau digestiv la femeile care erau afectate de radioterapia necesară pentru tratarea cancerului uterin. 

Benefică în tratarea afecțiunilor bucale

Mierea de Manuka este eficientă în tratarea și în ameliorarea inflamațiilor de la nivelul cavității bucale. De asemenea, ajută la combaterea mirosului neplăcut și constituie o opțiune de tratament sigură. 

În concluzie, mierea de Manuka luptă împotriva infecțiilor orale și are proprietăți de vindecare a rănilor, care ajută în tratamentul leziunilor canceroase. 

În tratarea colesterolului

Ingredientele naturale ale acestui produs-minune sunt o adevărată binecuvântare și pentru sănătatea inimii tale. Acestea reduc nivelul crescut de colesterol din sânge, așa că inima ta ajunge să fie mai puternică și să funcționeze mult mai bine.

Viatabio.ro vine în ajutorul tău și îți oferă o gamă variată de miere de Manuka, 100% raw, care nu conține reziduuri chimice sau organisme modificate genetic. Aceasta conține o substanță care îi oferă proprietăți antibacteriene, antivirale și antimicrobiene.

Gama Wedderspoon are numeroase beneficii care ajută la menținerea sănătății organismului. Pentru a identifica și a măsura proprietățile complexe găsite în arbustul de Manuka, a fost creat KFactor, un sistem de autentificare a acestei mieri deosebite. Această tehnologie va încerca să identifice componentele suplimentare, care sunt prezente doar în mierea de Manuka. 

miere de manuka

Miere de Manuka KFactor 12 Raw, 179 de lei

mierea de manuka

Miere de Manuka KFactor 16 Raw, 121 de lei

În urma a multe teste realizate în laborator, mierea de Manuka s-a dovedit a fi miraculoasă în combaterea bacteriilor rezistente la orice fel de tratament. Descoperă în magazinul online viatabio.ro, două tipuri de miere manuka, care și-au căpătat numele în funcție de concentrația de granule de polen din arbustul Manuka. Astfel, Manuka Honey Kfactor 12 conține o concentrație de 65% de granule de polen Manuka, în vreme ce Manuka Honey Kfactor 16 conține o proporție de 75% granule de polen Manuka. Indiferent de concentrație însă, ambele produse sunt bogate în zaharuri complexe, enzime și compuși care se formează natural. 

borcan miere de manuka

Miere de Manuka KFactor 22+ Raw, 190 de lei

Acest tip de miere conține cel mai mare procent de polen Manuka, respectiv 90%, fiind și cel mai puternic antioxidant cu proprietăți de întărire a sistemului imunitar. De asemenea îmbunătățește calitatea somnului, crește nivelul de energie din corp și contribuie la sănătatea ochilor. 

Datorită tuturor beneficiilor sale, mierea de Manuka este considerată un aliment care face minuni pentru sănătate. Aceasta poate fi achiziționată cu încredere de pe viatabio.ro și sigur va deveni aliatul tău numărul unu pentru un organism de fier. 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.