Secretele lui Li Ching-Yuen, omul care a trăit 256 de ani

Secretele lui Li Ching-Yuen, omul care a trăit 256 de ani

Viorica Ghinea, redactor

Longevitatea este un deziderat pe care îl au toți oamenii de pe Pământ, însă puțini cunosc secretele ei ori sunt dispuși să își schimbe complet stilul de viață. Dacă acum este considerată respectabilă o vârstă ca 80 ori 90 de ani, înainte oamenii atingeau câteva sute de ani. Privit aproape ca un mit, omul care a trăit 256 de ani chiar a existat, iar arhivele unor publicații prestigioase stau drept mărturie în acest sens.

Află mai multe informații despre Li Ching-Yuen, omul care a trăit 256 de ani, și ce trebuie să faci pentru a-ți prelungi viața!

Omul care a trăit 256 de ani și secretele longevității lui

Conform unui articol publicat în 1930 în New York Times, Wu Chung-Chieh, un profesor de la Universitatea Chengdu, a descoperit în arhivele Chinei imperiale documente care atestă faptul că bărbatul a fost felicitat de autorități pentru atingerea vârstei de 150 de ani în 1827. Alte documente au arătat că acesta a primit felicitări și în 1877, motivul fiind împlinirea veritabilei vârste de 200 de ani. Li Ching-Yuen a decedat pe 6 mai 1933, la vârsta de 256 de ani.  

Dacă te întrebi cum a reușit acest bărbat să ajungă la o vârstă ca aceasta, află că el a fost atras încă din copilărie de remediile naturiste. Se pare că încă de la vârsta de zece ani îi plăcea să culeagă din munți ierburi cu proprietăți terapeutice. Cu timpul, a devenit un maestru al leacurilor medicinale, dar și al artelor marțiale.

View post on imgur.com

Timp de aproape 40 de ani, Li Ching-Yuen a urmat o dietă care includea alimente precum: ciuperci Ling Zhi, fructe goji, ginseng sălbatic, troscot chinezesc, gotu kola (centella asiatică) și vin din orez (sake).

Omul care a trăit 256 de ani a fost căsătorit de 23 de ori și a devenit tatăl a 200 de copii. Era extrem de popular și respectat în comunitatea din care făcea parte. Când a fost întrebat care este secretul longevității lui, bărbatul a oferit un răspuns plin de înțelepciune: „Ai grijă ca inima să îți fie liniștită, șezi ca o țestoasă, mergi rapid ca un porumbel și dormi ca un câine”.

Pentru Li Ching-Yuen a contat mult să trăiască liniștit, așa că apela deseori la tehnici de respirație, pentru a-și menține calmul chiar și în cele mai tensionate momente. Bineînțeles, dieta lui este cea care a jucat cel mai important rol în ecuația longevității.

Cum să trăiești mult

Poate că nu vei reuși să atingi respectabila vârstă a acestui bărbat asiatic, însă poți să guști puțin din elixirul vieții îndelungate. Pentru a te bucura de longevitate, fii dispusă să faci schimbări în stilul tău de viață:

- ține stresul sub control;

- dacă ai ocazia, îndepărtează-te de locurile care abundă în poluare;

- efectuează regulat exerciții fizice;

- consumă alimente bio;

- evită să mănânci alimente care au în compoziția lor zahăr ori care sunt grase;

- ai grijă la preparatele modificate genetic;

- nu lua antibiotice;

- nu consuma alcool și nu fuma;

- practică tehnici de meditație;

- odihnește-te corespunzător;

- petrece timp în natură, sub lumina naturală a soarelui.

Ce părere ai despre omul care a trăit 256 de ani? Crezi că va mai atinge cineva vreodată această vârstă venerabilă?

Surse foto: Imgur.com

Articolul urmator
Superalimentul care nu trebuie să-ți lipsească din casă, potrivit doctorului Vlad Ciurea
Superalimentul care nu trebuie să-ți lipsească din casă, potrivit doctorului Vlad Ciurea
Unde ai trăit într-o viață anterioară?
Incepe quiz
Unde ai trăit într-o viață anterioară?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (29)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.